Dárcovství krve - do daní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
2.2.16 18:45
@Jura007 píše:
Moc pěkné téma… :lol: Protože taky chodím dávat krev a odběry si odečítám z daní, tak vím, že to funguje takhle: vezme se suma, co manžel vydělá. Od ní se odečte roční nezdanitelná částka na poplatníka, odečitatelná částka na vyživovanou osobu (manželku, pokud je na mateřské…), odečitatelné položky na děti, pak ještě odečtou úroky z úvěrů (na pořízení bydlení), pokud splácíte… no a výsledná cifra se pak snižuje o odečitatelné položky na humanitární dary, kam patří i darování krve (maximálně ty humanitární dary můžou dělat 10 procent ze základu daně, po odečtení nezdanitelné částky na poplatníka). Za každý jeden odběr krve nebo bezplatný odběr plazmy (případně bezplatný odběr krevních destiček, červených krvinek atd.) se základ daně snižuje o 2 tisíce korun (takže za každý odběr se vrací tři stovky ze zaplacených záloh na daň z příjmu). Ovšem třeba u těch destiček je bezplatně dává málokdo, když hned po odběru za ně může inkasovat devět stovek na ruku… No teda v době, kdy jsme s kamarádem závodili, kdo dřív dosáhne na jakou medaili (dr. Jánského), tak on to dělával - říkal tomu „turbo odběry“… :lol: (No a díky tomu mě předběhl o hezkých pár bodů - do té stupnice se za bezplatné destičky počítají dva body, za krev a plazmu jenom jeden).

A máš Janského plaketu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
2.2.16 18:49

@Bábrdl Ano, bezúplatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
3.2.16 18:11

Ahoj, do ktere kolonky v danovem priznani se pise darovani krve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
3.2.16 19:11

Do bezuplatneho plneni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8521
3.2.16 19:28

Jj řádek 46.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
3.2.16 19:49

@Hanula1212
Radky tam ocislovany nejsou.Je to pod bodem 2 a na nic jinyho nez na bezuplatne plneni to napsat nejde. A kdyz mam 2 odbery za rok, jak to mam napsat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8521
3.2.16 21:27

Co to máš za formulář, že nemáš očíslovaný řádky? Jinak název je Hodnota bezúplatného plnění- dary.
A 2 odběry zapíšeš 4000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
3.2.16 21:34

@Hanula1212
Pry jsou od minuleho roku nove. A jsou, protoze pred MD jsem mela jiny danovy priznani.
Takze do jedne kolonky napisu rok 2015 a do druhe 4000kc?
Vim, ptam se jak debil, ale prave nevim jestli to psat jako oba 2 v jednom nebo kazdy zvlast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8521
3.2.16 21:39

A nemyslíš náhodou Prohlášení k dani (ne daňové přiznání)? Tam ano, do prvního chlívečku v tabulce 2015 a do druhého 4000,– Ostatní chlívečky jsou pro další roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
3.2.16 21:57

Ano. Omlouvam se za mistifikaci. Dekuji za odpovedi, uz vim jak na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
27.2.19 20:39

Uplatnění az další rok ?

Zdravím. Byla jsem v srpnu 2018 darovat bezplatně krev, mám potvrzení. Můžu ho jako slevu na dani uplatnit az v pristim roce? Rozumějte za rok 2019. Za rok 2018 mi totiz nevznikly žádné daně, není to z čeho odečíst. (Pouze brigada DPP s vydělkem do 10 tis. / Měs. Kde zalohy byly pokryty slevou na poplatnika) ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
27.2.19 20:41
@Pennya píše:
Zdravím. Byla jsem v srpnu 2018 darovat bezplatně krev, mám potvrzení. Můžu ho jako slevu na dani uplatnit az v pristim roce? Rozumějte za rok 2019. Za rok 2018 mi totiz nevznikly žádné daně, není to z čeho odečíst. (Pouze brigada DPP s vydělkem do 10 tis. / Měs. Kde zalohy byly pokryty slevou na poplatnika) ..

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
27.2.19 20:52

@Pennya
Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
20.2.21 19:12

Dobrý den, mám dotaz k odečtu za darování krve. Darovala jsem v 8/2020, kdy jsem ale pracovala na DPP a žádnou daň jsem neodvadela. Od 9/2020 jsem se po MD vrátila do práce a platím dan z příjmů. Můžu si dát odpočet za darování krve do daní, když byl odběr v době, kdy jsem daně neplatila? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4160
20.2.21 19:13
@janina022 píše:
Dobrý den, mám dotaz k odečtu za darování krve. Darovala jsem v 8/2020, kdy jsem ale pracovala na DPP a žádnou daň jsem neodvadela. Od 9/2020 jsem se po MD vrátila do práce a platím dan z příjmů. Můžu si dát odpočet za darování krve do daní, když byl odběr v době, kdy jsem daně neplatila? Dekuji

Ano, můžeš. Zúčtování se dělá za celý rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák