Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dle mého názoru to je přehnané. Poukaz budiž, na rozumnou cenu.Ale náušnice? Co když je nebude ani nosit. Složila bych se na 2 poukazy celkem za max. 5 000kč
Je to přehnané, ať to zacáluje ta proaktivní maminka,
já jsem pro kolektivní dárky, než že každé děcko donese bonbošku nebo jednu růži, ale tohle je už moc
U nás by se to stát nemohlo, protože syn (třetí třída) chodí do školy i ze školy sám, já nejsem na žádných sociálních sítích, a na třídní schůzku přicházím na čas a odcházím hned po hromadné části. Tzn. netuším, jak by mě mohla jakákoliv maminka kontaktovat, leda by poslala po dítěti nějaký lísteček ![]()
Ne, nejsem zastánce obřích darů pro učitelky a ani akčních maminek, které dirigují ostatní rodiče. To poděkování na konci školního roku beru tak, že dítěti musí dělat radost obdarovat, takže stejně to dítě něco učitelce nese (nevím, proč by měla jedna maminka za ostatní předávat nějaké náušnice a děti nic, tzn. stejně tu kytku nebo něco budou rodiče kupovat, aby to dětem nebylo líto).
Já i syn jsme fakt měli rádi učitelku v 1.-2. třídě, a k mému údivu jsem zjistila, že řada rodičů si ve 3. třídě oddychla, že už ji nemají. To, co nám maximálně vyhovovalo, jiným rodičům a dětem nevyhovovalo vůbec. Takže už jen z tohoto důvodu, ať si proboha každé dítě s rodičem poděkují jak uznají za vhodné.
Za me taky moc
Byla bych pro vetsi darek treba na konci 9. tridy nebo potom po maturite na stredni, ale ve vasem pripade mi to pripada mimo ![]()
Nemyslím si, že by to bylo běžné, já bych to fakt nepodporovala, skládala bych se na nějaký společný úměrně drahý dárek, pokud by dítě i já jsme byli s učitelkou spokojení. Moje mladší dítě dokonce na Vánoce odmítlo donést učitelce nachystaný dárek, protože je mu nesympatická, nemá ji rád a není spokojený s tím jak s nimi pracuje a co s nimi dělá. Dítě jsem dále nenutila a co si pomyslela paní učitelka neřeším.
Někdy jsou. Zrovna dneska mi volala kamarádka. Ať zjistím nenápadně, jaké zlato má ráda učitelka jejího dítěte. Ona u té třídy po letech končí. Tak se rodiče chtějí složit a dát něco na památku. Připravují pro ni rozlučkovou party, kde chtějí za všechny předat právě něco takového. Rodiče nechtějí, ať pustí jejich třídu. Je taková ta hodná, starostlivá mamina.
Ale taky končí jiná učitelka u třídy a tam je u rodičů úleva. Jsou všichni rádi, že se ji zbaví. U ní se nic podobného nechystá.
Taky se mi to zdá přehnané. My se taky skládali učitelce dcery, ale jenom proto že šla do důchodu. Složili jsme se na poukaz do wellness, na každého vyšlo asi 70 Kč tak mě to nevadilo. Předání bude řešeno stylem aby bylo učitelce jasné že je to za všechny děti.
@zrcadlo píše:
U nás by se to stát nemohlo, protože syn (třetí třída) chodí do školy i ze školy sám, já nejsem na žádných sociálních sítích, a na třídní schůzku přicházím na čas a odcházím hned po hromadné části. Tzn. netuším, jak by mě mohla jakákoliv maminka kontaktovat, leda by poslala po dítěti nějaký lísteček
Ne, nejsem zastánce obřích darů pro učitelky a ani akčních maminek, které dirigují ostatní rodiče. To poděkování na konci školního roku beru tak, že dítěti musí dělat radost obdarovat, takže stejně to dítě něco učitelce nese (nevím, proč by měla jedna maminka za ostatní předávat nějaké náušnice a děti nic, tzn. stejně tu kytku nebo něco budou rodiče kupovat, aby to dětem nebylo líto).
Já i syn jsme fakt měli rádi učitelku v 1.-2. třídě, a k mému údivu jsem zjistila, že řada rodičů si ve 3. třídě oddychla, že už ji nemají. To, co nám maximálně vyhovovalo, jiným rodičům a dětem nevyhovovalo vůbec. Takže už jen z tohoto důvodu, ať si proboha každé dítě s rodičem poděkují jak uznají za vhodné.
Aktivně nám napsala maminka jedné spolužačky, která ve škole pracuje přes Edookit.
Popravdě jsem na tu zprávu koukala jako puk…
Tak jsem ráda, že názor souznici s tím mým tady převládá.
Běžné dávám nějakou lepší bonboniéru spec pedagožce, psycholožce ( hodně nám obě pomohly), vychovatele v družině, to je milionová ženská. A pak samozřejmě učitelce i asistence…
Ale dát každé dárek za x stovek mi přijde mimo
Jsem asistentka, s paní učitelkou končíme druhou třídu. Co bych ocenila já - poukaz do kavárny/ na masáž. Případně nějaké ručně dělané korálky, přívěsek na klíče, kafe, podtácek na kafe… Rozhodně ne žádný drahý dárek.
Přijde mi to přitažené za vlasy, nevhodné a až nevkusné (zlaté náušnice
)
Takže proaktivní mamince bych poděkovala za iniciativu s tím, že já se tedy opravdu nezúčastnim.
A to jsem dávala ve školce dárky všem pěti učitelkam, dvema uklízečkam a kuchařce.
Dárky pro učitelky konzultují s dětmi, maji za úkol zjistit, co pi uč rada, případně dávám návrhy a ony si vyberou, co z toho by se paní učitelce mohlo líbit.
@Anonymní píše:
Osobní info, díky za anonymitu, nechci, aby mě tu někdo ze školy poznal.
Ve škole mají stejnou učitelku od první do třetí třídy.
Letos tedy s nimi bude končit.
Paní učitelka taková ne příliš aktivní, oducim co musím, ale nějaká super proaktivita z její strany opravdu není. Zaklapnu dveře od třídy a končím.
Plus mají asistentku, která je s nimi aktuálně rok a je psána na mého syna ( což ve třídě neví), bude s ním pokračovat do čtvrté třídy.
Je to mladá slečna, ještě studuje pajdák, syn je s ní v pohodě.
A k dotazu…jedna maminka přišla s návrhem (ve třídě je jich 19), abychom se složili a učitelce koupili zlaté náušnice a asistence poukázku do nějakého obchodu…
Jsou takové dárky opravdu ve škole obvyklé???
Kravina.
Nemusí zlato nosit, nemusí se ji líbit a už vůbec nevíte příp. jaké náušnice…
Raději poukaz než drahé náušnice, které budou ležet někde v zásuvce
Ju a ještě dáváme velikou bonboniéru a kafe kuchařkam do jídelny. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Osobní info, díky za anonymitu, nechci, aby mě tu někdo ze školy poznal.
Ve škole mají stejnou učitelku od první do třetí třídy.
Letos tedy s nimi bude končit.
Paní učitelka taková ne příliš aktivní, oducim co musím, ale nějaká super proaktivita z její strany opravdu není. Zaklapnu dveře od třídy a končím.
Plus mají asistentku, která je s nimi aktuálně rok a je psána na mého syna ( což ve třídě neví), bude s ním pokračovat do čtvrté třídy.
Je to mladá slečna, ještě studuje pajdák, syn je s ní v pohodě.
A k dotazu…jedna maminka přišla s návrhem (ve třídě je jich 19), abychom se složili a učitelce koupili zlaté náušnice a asistence poukázku do nějakého obchodu…
Jsou takové dárky opravdu ve škole obvyklé???