Odklad spatne datum

242
19.6.23 15:12

Odklad spatne datum

Ahoj, mozna mi tady nekdo poradite, dodala jsem zadost o odklad skolni dochazky uz mimo termin to znamena pozde, dodala jsem potvrzeni od lekare a taky z poradny, vsude odklad schvalen ale skola mi muze delat problem se schvalenim odkladu z duvodu ze jsem prisla pozde, jake mam prosim moznosti? Vyjadreni se dozvim za tyden bojim se ze bude zadost zamitnuta, dceru urcite do skoly v zari dat nechci. dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
19.6.23 15:18

Proč by ti škola žádost zamítala? Není v jejich zájmu mít dítě, který není na školu zralý. U nás tři děti musely opakovat první třídu a bylo to trauma pro všechny, pedagogům bylo líto, že rodiče o odklad nepožádali a učitelka rovnou řekla, že by je k němu přemluvila už u zápisu, ten ale bohužel nebyl…

• Citovat
  • Upravit
30937
19.6.23 15:36

@Ellanka a nebudete mít problém spíš ve školce? U nás je má a za propojena a počet odcházejících děti k 31.5. určuje počet přijatých dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
19.6.23 15:38
@Ellanka píše:
Ahoj, mozna mi tady nekdo poradite, dodala jsem zadost o odklad skolni dochazky uz mimo termin to znamena pozde, dodala jsem potvrzeni od lekare a taky z poradny, vsude odklad schvalen ale skola mi muze delat problem se schvalenim odkladu z duvodu ze jsem prisla pozde, jake mam prosim moznosti? Vyjadreni se dozvim za tyden bojim se ze bude zadost zamitnuta, dceru urcite do skoly v zari dat nechci. dekuji

Do 30.6. máte čas a školka musí čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
19.6.23 16:23

No zamitnuti z duvodu ze jsem nedodrzela datum k podani zadosti mi rekli ve skole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
19.6.23 16:29
@Janli píše:
Proč by ti škola žádost zamítala? Není v jejich zájmu mít dítě, který není na školu zralý. U nás tři děti musely opakovat první třídu a bylo to trauma pro všechny, pedagogům bylo líto, že rodiče o odklad nepožádali a učitelka rovnou řekla, že by je k němu přemluvila už u zápisu, ten ale bohužel nebyl…

Takto to vždy není. Škole může jít o dotace za žáka nebo o možnost otevření další třídy. Někdy tato možnost závisí jen na jednom jediném dítěti. My budeme mít od září předčasně zaškolenou, takže jsme to svým způsobem řešili taky.

Dodatečný odklad se děje velice výjimečně. U dcery se to stalo před 8 lety. O dalším takovém případu jsem v okolí neslyšela už několik let.

I když se to stane, děti z toho obvykle trauma nemají, pokud jim ho nevytvoří zainteresovaní dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
19.6.23 16:37

A co se stane prosim vite nekdo kdyz mi odklad reditel zamitne(ikdyz mam doporuceni z poradny a pediatra) a ja proste dceru v zari do te skoly nedam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
19.6.23 17:55
@Ellanka píše:
A co se stane prosim vite nekdo kdyz mi odklad reditel zamitne(ikdyz mam doporuceni z poradny a pediatra) a ja proste dceru v zari do te skoly nedam?

Policie, OSPOD, budeš vysvětlovat zanedbání výchovy(povinné školní docházky) před případovou komisí.

Jako pokud ses probudila až teď, že chcete odklad, už vám ho zamítnout mohou. Požádat sis měla do doby řádného zápisu, na doložení doporučení z PPP je čas do 30.6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
19.6.23 18:00

Jj jde pouze o datum ze jsem dala zadost v prodleni … jinak vsechny papiry mam…(poradna, lekar)..hmmm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
19.6.23 18:04

Jeste jsem se docetla ze se jde odvolat proti zamitnuti.. no verdikt se dozvim 30.6 zda budu muset resit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7921
19.6.23 18:06
@Ellanka píše:
A co se stane prosim vite nekdo kdyz mi odklad reditel zamitne(ikdyz mam doporuceni z poradny a pediatra) a ja proste dceru v zari do te skoly nedam?

No. A kam ji dáš? Do školky ti ji zpět nevezmou, když bude zapsaná ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
19.6.23 18:15

Bude semnou to by problem nebyl jsem na rodicovske nebo najdu soukromou skolku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
19.6.23 18:17

A jak se skolka dozvi ze nemam potvrzeny odklad? Uz je nahlaseno ze ve skolce pokracuje odklad jsem brala jako hotovou vec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
19.6.23 18:25

@Ellanka bude chtít potvrzení ředitele školy o povolení odkladu. Zároveň pokud dítěti nebude odklad povolen, škola si jaksi všimne, že nedochází.

• Citovat
  • Upravit
242
19.6.23 19:03

Tak co byste mi poradili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin