Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj/Dobrý den, ![]()
je mi 17 let a mám moc vážně nemocnou svou milovanou babičku a nikdo neví, jak dlouho tu ještě bude.
Zkrátka to je přesně ta babička, kterou si každý vybaví jako tu ideální. ![]()
Blíží se ale Vánoce a já jsem Vás chtěla poprosit o jakoukoli radu, co jste Vy kupovali svým babičkám, co uspělo, z čeho měly radost a podobně! ![]()
Budu moc vděčná za jakékoli nápady i zkušenosti. ![]()
@Andy989 Nějakou dobrůtku, kterou může, a kterou má ráda.
A pokud je to možné, co nejvíce času s ní… ![]()
Babička měla největší radost z fotoknihy, složené z fotek celé rodiny.
@Andy989 taky bych jí dala něco s rodinou, fotky, fotoknihu, koláž. Něco co si sama nepořídí. Já jsem babičkám hodně vyráběla dárky.
@Andy989 Kdyz na tom byla spatne moje milovana babicka, tak jsem ji taky chtela udelat radost a potesit ji. Darky s usmevem rozbalila, ale nejvic ji tesilo, ze mohla byt na Stedry den s celou rodinou. Fotokniha nebo kolaz z fotek je dobry napad. Ale hlavni je byt s ni co nejvic. ![]()
Souhlas s holkama, cas straveny s ni, andilek a nejaka rodinna fotecka ![]()
Letos jsme uplne bezradni, co babicce (moji tchyni) k Vanocum.. Je ji 65, bydli sama se psem v nove zarizenem byte. Zadne extra konicky nema, akorat procházky s tim psem, krizovky a vnoucata.. Vetsinou ji davame nejake pomocniky do domacnosti a kuchyne, ale uz snad vsechno ma.. A uz to zacina byt trochu trapny. A nouzi netrpi, vsechno co potrebuje, si koupi.. Na nejaky wellnes sama nepujde a nehne se z bytu na vic nez pul dne kvuli psovi.. (ze by ho hlidal nekdo jinej, neprojde) Fotky, kalendare apod s vnoucatama davame taky porad dokola. Nekdo nejaky napad tak do dvou tisic? Co budete letos davat babickam?
@Maminanamatersky knizky, krizovky, nakou peknou sadu na kafco nebo caj, urcite bude rada za pelisek pro pejska, nove papuce, delikatesy ktere si normalne nekoupi… Me babce je 89 a ta uz vubec nic nechce, nepotrebuje…vsak to zname
pro tu vasi musi byt radost nakupovat ![]()
@Maminanamatersky Já své babičce dávám roky křížovky, nic jiného nechce. Kupuji vždy nějakou větší sadu nebo více knih z jedné edice. Je mi to každý rok hloupé, ale z ničeho jiného nikdy neměla radost ![]()
V uvedeném případě bych zkusila třeba fotoknihu nebo třeba nějakou pěknou knihu o tom, jak se starat o psa příslušného plemene.
@Maminanamatersky píše:
Letos jsme uplne bezradni, co babicce (moji tchyni) k Vanocum.. Je ji 65, bydli sama se psem v nove zarizenem byte. Zadne extra konicky nema, akorat procházky s tim psem, krizovky a vnoucata.. Vetsinou ji davame nejake pomocniky do domacnosti a kuchyne, ale uz snad vsechno ma.. A uz to zacina byt trochu trapny. A nouzi netrpi, vsechno co potrebuje, si koupi.. Na nejaky wellnes sama nepujde a nehne se z bytu na vic nez pul dne kvuli psovi.. (ze by ho hlidal nekdo jinej, neprojde) Fotky, kalendare apod s vnoucatama davame taky porad dokola. Nekdo nejaky napad tak do dvou tisic? Co budete letos davat babickam?
Ja uz si taky zoufam. Tchyne je skoro stejne stara, ale zije uplne sama. Ani toho psa nechce. Konicky vubec zadny, akorat vnoucata miluje a venuje se jim dost.
Tak si rikam, ze bych ji dala poukaz na foceni s vnoucaty. To by byla hezka pamatka i pro ne. Ale jsou ted v blbym veku, nevim jestli s tim nepockat rok. Aby to nevypadalo tak, ze babicka bude sedět s nejmensim vnoucetem miminkem uprostred a kolem ni tri cmouhy
.
(Nemam 4deti, ale myslela jsem, ze by to bylo fajn se vsemi vnoucaty)