Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V dnešní době mi přijde nesmysl dát zaracha dítěti jakéhokoliv věku ![]()
Hele, bydlíš doma a tak se řiď pravidly, pokud se jimi řídit nechceš, najdi si bydlení a odejdi. Je jedno kolik ti je, rodiče tě předpokládám stále živí takže je to na jejich rozhodnutí.
@KimL píše:
V dnešní době mi přijde nesmysl dát zaracha dítěti jakéhokoliv věku
protože v dnešní době děti ven nechodí a sedí u PC ![]()
@Aletheia píše:
Hele, bydlíš doma a tak se řiď pravidly, pokud se jimi řídit nechceš, najdi si bydlení a odejdi. Je jedno kolik ti je, rodiče tě předpokládám stále živí takže je to na jejich rozhodnutí.
Tak ja jsem to zakazane teoreticky nemela, kolikrát jsem byla s kamarádkou na veceri a dali jsme si nejaky koktejl… Ja opravdu nevedela ze mi to tak nesedne, sice tvrde normalne vubec nepiju ale parkrat co jsem mela tak mi po tom nikdy nebylo tak spatne…
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, jestli je podle vas normalni dostat zaracha na ven v 18ti letech? Vcera jsem byla poprve v baru (18 mi je uz skoro pul roku) a vypila jsem tam par panaku, vubec mi to nesedlo a domu jsem prisla opila. Ne nijak pozde, asi o pul dvanácté, byla jsem tam od pl devate. Chapu ze mamka byla naštvaná, ale podle me je prehnane dat plnoletemu člověku zákaz venku na mesic… Kdyz nikam moc nechodim, jsem rada kdyz jdu s nekym parkrat za mesic a na diskotece jsem byla poprve vcera, opravdu nejsem nejaky delikvent
No a co mamce vadilo? Že jsi přišla o půl dvanácté a nebo že jsi přišla opilá? Jinak dávat zaracha v tomhle věku je blbost, nemá to ráda v jakém koliv věku, je to blbost. Dát zaracha v tomhle věku je směšné, vždyť jsi neudělala nic strašného ![]()
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, jestli je podle vas normalni dostat zaracha na ven v 18ti letech? Vcera jsem byla poprve v baru (18 mi je uz skoro pul roku) a vypila jsem tam par panaku, vubec mi to nesedlo a domu jsem prisla opila. Ne nijak pozde, asi o pul dvanácté, byla jsem tam od pl devate. Chapu ze mamka byla naštvaná, ale podle me je prehnane dat plnoletemu člověku zákaz venku na mesic… Kdyz nikam moc nechodim, jsem rada kdyz jdu s nekym parkrat za mesic a na diskotece jsem byla poprve vcera, opravdu nejsem nejaky delikvent
bylas poprvé v baru a hned ses tam opila, tak se nediv, že se mamka zlobí a ten bar ti zakazuje…neosvědčila ses ![]()
Jinak za mě ano, je to normální naštvaná reakce, být tebou nechám vaše vychladnout a pak si s nima promluv, přiznej, žes to pokazila a že tě to mrzí no a příště si dej pozor jak se vracíš domů ![]()
@Anonymní píše:
Hodně záleží na tom, na čem jste byly domluvené. Dodržela jsi tu domluvu? Samozřejmě doma tě mamka držet nemůže, ale taky pak nemůžeš očekávat, že ti bude vařit, kupovat jídlo, starat se o tebe a že budeš moct bydlet doma.
Příspěvek upraven 17.11.16 v 19:36
Trošku přehnané mi to přijde. Na druhou stranu pokud s rodiči bydlíš a spoléháš se na jejich finanční podporu, tak ti asi nezbude nic jiného, než to nějak snést a snažit se co nejdřív osamostatnit.
Normální mi to nepřijde, ale jednou bydlíš s rodiči, tak se musíš přizpůsobit nebo se odstěhuj.
Mně to přijde hodně přehnané. Ale odpovědi se budou lišit podle toho, jaké jsme měli my rodiče ![]()
@Liliana08 píše:
Trošku přehnané mi to přijde. Na druhou stranu pokud s rodiči bydlíš a spoléháš se na jejich finanční podporu, tak ti asi nezbude nic jiného, než to nějak snést a snažit se co nejdřív osamostatnit.
jaképak snést? nedivím se rodičům že jsou nazlobení - přišla opilá, mě by se to také nelíbilo..
Myslím, že je jedno kolik ti je let. Rodiče tě živí a bydlíš u nich, takže tě mají vychovávat. Přece nechceš, aby tě ještě pochválili za to, žes přišla opilá. Je jedno, že to bylo poprvé a moc nikam nechodíš, ale přišla si opilá a basta. Příště si dáš větší pozor! ![]()
@Aletheia píše:
Ano, pokud bydlí s rodiči a živí jí tak jasně že je potřeba dodržovat nějaká pravidla ale snad neudělala nic tak strašného, tak byla pryč tři hodiny a dala si pár panáků a nesedlo jí to, to mi nepřijde jako důvod k trestu.