Cca 14 dní otřesné večerní scény - adekvátní trest?

1096
5.11.16 20:10

Cca 14 dní otřesné večerní scény- adekvátní trest?

Zdravím, jsem v 8. měsíci těhotenství a potýkám se nervovými potížemi - trpívám depresemi a teď na podzim mám ataku, na kterou bych potřebovala léky, ale domluvili jsme se s mým psychiatrem, že to zkusím překonat čaji atd - pokud to půjde. Následek bohužel je, že jsem trochu přecitlivělá na hluk, nepohodu a podobně. Mám 3,5 let starou dceru, obvykle zlaté dítě, ale to co teď začala před usnutím předvádět, mě asi přivede k potratu. Běžně má v 6:30 večeři, někdy spolu s námi, když je manžel už doma, někdy s manželem večeřím až poté, co usne, pak v 6:45 večerníček, pak se jde s manželem mýt, čistit zuby atd, atd, v 7:30 znovu nastupuju já, čteme si atd a před osmou usíná, bývám u ní až do usnutí, zabírá rychle. Fungovalo to vždy bez problémů, maximálně si trochu potrucovala u čištění zubů, které nemá ráda, nebo mytí hlavičky. Teď se po večeři šprajcne a začne jekot, vztek, vzdor nejhrušího kalibru. Nechce se jít mýt s manželem, hystericky ječí že chce mě - která jsem po celém dni ráda, že mám chvilinku volno - ječí u čištění zubů, schválně simuluje dávení, dělá neskutečné hysteráky kvůli každé ptákovině, odmítá uklízet hračky, hází jimi po nás, prodlužuje odchod na mytí, zlobí jak čert a hlavně strašně hlučně, s jekotem. Včera se manželovi schválně vyčurala v koupelně na zem, prostě je zralá na výprask. Dneska mi ruply nervy, takže jsem jí v klidu řekla, že já tohle s miminkem nemůžu poslouchat, že by mu to ublížilo, a za jejího totálního hysteráku se šla ven projít a nechala všechno na manželovi. Musela jsem, seřezala bych jí dneska už jak hada, nervy mi „došly“. Nečetl jí, nikdo u ní nebyl, jen dostala pusu kterou stejně v řevu ignorovala a já se vrátila až kdy jsem myslela že už bude spát. No nespí, vzlyká v pokojíku. Je mi jí líto, ale potřebuju, aby urychleně pochopila, že takhle fakt ne. Předváděly něco podobného vaše děti ještě PŘED porodem druhého dítka? Může to s tím souviset? Nepřehnala jsem trest? Jak jinak jí vysvětlit, že tohle opravdu nedávám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
49159
5.11.16 20:13
@Rezii píše:
Zdravím, jsem v 8. měsíci těhotenství a potýkám se nervovými potížemi - trpívám depresemi a teď na podzim mám ataku, na kterou bych potřebovala léky, ale domluvili jsme se s mým psychiatrem, že to zkusím překonat čaji atd - pokud to půjde. Následek bohužel je, že jsem trochu přecitlivělá na hluk, nepohodu a podobně. Mám 3,5 let starou dceru, obvykle zlaté dítě, ale to co teď začala před usnutím předvádět, mě asi přivede k potratu. Běžně má v 6:30 večeři, někdy spolu s námi, když je manžel už doma, někdy s manželem večeřím až poté, co usne, pak v 6:45 večerníček, pak se jde s manželem mýt, čistit zuby atd, atd, v 7:30 znovu nastupuju já, čteme si atd a před osmou usíná, bývám u ní až do usnutí, zabírá rychle. Fungovalo to vždy bez problémů, maximálně si trochu potrucovala u čištění zubů, které nemá ráda, nebo mytí hlavičky. Teď se po večeři šprajcne a začne jekot, vztek, vzdor nejhrušího kalibru. Nechce se jít mýt s manželem, hystericky ječí že chce mě - která jsem po celém dni ráda, že mám chvilinku volno - ječí u čištění zubů, schválně simuluje dávení, dělá neskutečné hysteráky kvůli každé ptákovině, odmítá uklízet hračky, hází jimi po nás, prodlužuje odchod na mytí, zlobí jak čert a hlavně strašně hlučně, s jekotem. Včera se manželovi schválně vyčurala v koupelně na zem, prostě je zralá na výprask. Dneska mi ruply nervy, takže jsem jí v klidu řekla, že já tohle s miminkem nemůžu poslouchat, že by mu to ublížilo, a za jejího totálního hysteráku se šla ven projít a nechala všechno na manželovi. Musela jsem, seřezala bych jí dneska už jak hada, nervy mi „došly“. Nečetl jí, nikdo u ní nebyl, jen dostala pusu kterou stejně v řevu ignorovala a já se vrátila až kdy jsem myslela že už bude spát. No nespí, vzlyká v pokojíku. Je mi jí líto, ale potřebuju, aby urychleně pochopila, že takhle fakt ne. Předváděly něco podobného vaše děti ještě PŘED porodem druhého dítka? Může to s tím souviset? Nepřehnala jsem trest? Jak jinak jí vysvětlit, že tohle opravdu nedávám?

TY SEŠ TĚHOTNÁ NERVOZNÍ A TRPÍŠ NA DEPRESE - NĚCO Z TOHO ZAVINILA TVÁ DCERKA? :think:
pardon za caps…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
5.11.16 20:14

Nepřehnala jsi to, že jsi šla ven.
Blbé bylo to, že jsi to spojovala s miminem.
Copak bez mimina by toto bylo akceptovatelné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
5.11.16 20:16
@jdukolem píše:
TY SEŠ TĚHOTNÁ NERVOZNÍ A TRPÍŠ NA DEPRESE - NĚCO Z TOHO ZAVINILA TVÁ DCERKA? :think:
pardon za caps…

Ne. dcerka začala zlobit jak čert, nedobře už mi je měsíc a půl a ona to předvádí posledních 14 dní. Neptám se na svoje deprese, ty jsou pod odborným dohledem a pokud by to bylo horší, dostanu léky mimino nemimino; ptala jsem se, jestli někdo máte zkušenosti s tím, že by už na miminko žárlila a ještě se nenarodilo, protože jiná příčina mě nenapadá, a taky jsem se ptala na rady, jak zvládáte a případně jak trestáte takovéhle šílené chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
5.11.16 20:19

@Rezii Nepouzivas toto casteji? " Dneska mi ruply nervy, takže jsem jí v klidu řekla, že já tohle s miminkem nemůžu poslouchat, že by mu to ublížilo…" Protoze ono se sice jeste nenarodilo, ale zivot ji jiz ovlivnuje, takze zarlit kldine muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
@jdukolem píše:
pardon za caps…
:palec: :palec: :palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614

Tohle mi dělala dcera taky, když jsem byla těhotná. Vycítila brzký příchod „vetřelce“ a tak žárlila. Ale uklidnilo se to a bylo to v pohodě. Na syna pak už moc nežárlila - asi 2× ho štípla a jednou mu zařvala u ucha. Pak už nic.
Nic o miminu jí neříkej.- že s miminem to nemůžeš poslouchat atp, nepomůžeš tomu, naopak (zkušenost)
Ne, nepřehnala jsi to. Přehnala bys to, kdybys jí seřezala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
5.11.16 20:20
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
5.11.16 20:20

Nemam s tím zkušenost, ale myslím si, ze proste žárlí na miminko. Zkusila bych si s ki sednou a vše ji vysvětlit. Vysvětlit, ze ji my maminka a bude mít porad stejne rada, i když přibude miminko :nevim: Myslím si, ze proste na sebe pouta pozornost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5313
5.11.16 20:21

Adekvátně asi nereagujete ani jedna. Ty by ses měla zklidnit, dceru je nutné usměrnit, ale je svým způsobem taky ještě malá a může se cítit ohrožená budoucím sourozencem. Nemyslím si, že je denně nutné malou vykoupat včetně umývání vlasů, stačí umýt intimní partie apod.- nechceš se mýt? Dobře budeš smrdět, mít opruzeniny atd. Nechceš si čistit zuby? neuvidíš za celý den nic sladkého. nechceš uklízet hračky? dobře nevezmeš si je, aby se uklízet nemusely atd. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
5.11.16 20:23
@Cuddy píše:
@Rezii Nepouzivas toto casteji? " Dneska mi ruply nervy, takže jsem jí v klidu řekla, že já tohle s miminkem nemůžu poslouchat, že by mu to ublížilo…" Protoze ono se sice jeste nenarodilo, ale zivot ji jiz ovlivnuje, takze zarlit kldine muze.

Nejsem si vědoma, že bych to používala často. Ale protože mám těhotenství zároveń rizikové s krvácením, tak občas chtě nechtě musím říct, třeba že jí teď v tomhle období nemůžu nosit nebo dělat letadlo, to už asi párkrát slyšela, no, co jí mám říct když dřív byla zvyklá:( Tak tohle zkusím odbourat, díky za postřeh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
5.11.16 20:25
@PetrVesely píše:
3,5 let starou dceru?https://www.modrykonik.cz/obdobi-vzdoru/

to je trochu něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
5.11.16 20:31

@atominnka neřekla bych :) Období vzdoru a k tomu žárlivost a tady je výsledek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
5.11.16 20:34

@Rezii Každé dítě snadno vycítí, že dospělému dochází síly a začne zkoušet hranice. Vždycky, když jsem byla na konci těhotenství, nebo nemocná, tak děti zkoušely.
Být tebou bych teď za dcerkou došla a řekla jí, že jí mám ráda a objala jí. Pak až by se uklidnila, tak bych jí řekla, že čekám, že zítra uvidím zase tu usměvavou holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
5.11.16 20:35

@tamata no, moje dcera ve 3 letech měla vzdor už dávno pryč -cca rok- a přesto takhle vyváděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí