Nezvládám období vzdoru, syn je agresivní

2976
31.10.16 09:43

nezvládám období vzdoru, syn je agresivní

Ahoj maminky, potřebuju poradit, jsem už zoufalá. hledala jsem v diskusích, ale to co dělá můj syn je úplně něco jiného. Jsou mu 2 roky, období vzdoru trvá už rok, ale je to čím dál horší. Syn neposlouchá, jenom se na mě tak škodolibě usměje a otočí se a jde si dál zase svou cestou nebo dělá, že mě vůbec neslyší. křik a řev, to je každou chvilku. ale co mě nejvíc trápí je, že mi ubližuje. zrovna o víkendu něco chtěl, tak jsem mu to dala a chtěla jsem aby poděkoval, on se zase škodolibě usmál a odcházel, tak jsem se k němu ohla a řekla jsem mu aby mi řekl děkuju, on se naštval a vlepil mi facku. řekla jsem mu, že se todle nedělá a chlap ho čapnul a zavřel ho do pokoje a řekl ať přemýšlí co udělal a že se to nesmí. nebo když jsem šla na pracák podat žádost o přídavek, musela jsem s ním. bylo tam plno lidí a on tam zase vyváděl, protože musel byt na jednom místě, takže mě tam před všema lidma začal mlátit, kousat do ruky, protože jsem ho držela, začal ječet, házet sebou o podlahu. lidi na mě koukali co jsem to za matku, že neumím vychovat svoje dítě. Když jsem šla dovnitř k úřednici, tak se mě ptala to bylo vaše to vzteklé dítě. nebo v obchodě, když něco chce a já mu to nedá hned sníst začne mě opět fackovat. jeden chlapeček co to viděl pomalu na celej krám nahlas říkal mámě „hele on mlátí mámu“. a to je takhle všude. doma si ještě poradím, zavřu ho do pokoje dokud se nezklidní, ale na veřejnosti? moje mama mi poradila abych ho štípla, že jí to poradila kamarádka, zkusila jsem to, ale je to ještě horší, zase mi vlepí facku. Já jsem na syna nejpřísnější, myslím to tak, že mu nedovolím všechno co chce, od toho má babičky, který mě taky neposlouchají a nedodržují pravidla. Vůbec nic na něj neplatí snažím se domluvou, zavřením do pokoje, když už bouchnu tak zařvu nebo mu dám na zadek ale ne tak aby tam měl rudej flek, ale mě to pak mrzí ale když mu to říkám v klidu tak to ani nevnímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27767
31.10.16 09:51

Já synovi když mě praštil jasně řekla, že pokud to udělá ještě jednou dostane taky, zkusil to a praštil tak jsem mu to oplatila, zkusil to znova a dostal znova s vysvětlením že jsem ho varovala. Opravdu to začalo fungovat, ted stačí jen upozornit, když se mě chystá praštit. Jinak pokud něco nechce udělat, řeknu, že budu počítat do tří a pokud to neudělá, že nebude pohádka a nebo něco jiného naučil se že to myslím vážně, ale chce to fakt důsledně dodržovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2252
31.10.16 09:52

Co ledova sprcha? kdyz doma chytne tenhle amok tak proste capnout a pod ledovou vodu..a popravde kdyby me dite opakovane kousalo tak bych ho proste kousla taky ne do krve, ale tak aby ho to pekne bolelo…zvirata svoje mladata taky kousnou kdyz to prezenou…proste cokoliv ti udela tak bych mu to oplatila v primereny mire…kopne te do nohy tak ho tam bouchni…kousne te…kousni taky, vlepi ti facku to samy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
31.10.16 10:03

Oplatila bych mu to. U nás to zabírá. Pak už stačilo jen upozornit, když se chystal bouchnout.
Do pokoje ho nezavírej.
A chce to být důsledná a vydržet. Zlepší se to, syn měl výživné období taky od cca roka. Ale nefackoval mě. Ale když mě šel bouchnout nebo kousnout, tak jsem to oplatila. stačilo párkrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
31.10.16 10:10

Tedy, jak ti dvoulete dite, ktere ma tak metr, muze dat facku? To je technicky mozne? Jinak radu nemam, mjsi tobyt slozite, zvladat tyto sceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.16 10:12

Má v pokojíčku hračky? Není tam nikdo, kdo by ho buzeroval? TAk jakýpak trest?!?!? To je spíš za odměnu ne? Doma bych ho dala pod ledovou sprchu a ač mě taky asi ukamenuje každá spořádaná matka, já bych mu nařezala. Odmítám dítěti dát přes pusu, nedávám pohlavky, ale normálně bych mu dala výprask, aby si to zapamatoval. Můj syn dostal vařečkou 2× a stačí a ví, že jak jdu pro ní, je zle! Co nestihnete ve výchově do tři let, nestihnete nikdy. Dvouletý dítě nesmí rodiče ovládat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
31.10.16 10:13

Doporučuji si přečíst knížku malý tyran ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
31.10.16 10:14

Víš, ono i ubližování k tomuto věku patří. Takhle malé dítě má velmi omezené způsoby komunikace a neumí se kontrolovat, budují si svoje „já“, touží po sebeprosazení, objevují akce a reakce a k té agresi mají velmi blízko. Jednoduše tak reaguje na změny, podněty… a odnese to, co je zrovna po ruce. Tedy klidně i máma. Vůbec to není zaměřené vůči osobě, je to jen způsob vyrovnání se s frustrací „chtěl jsem stát tam a né jít pryč…“. :nevim:

Měli byste mu pomoci se zvládáním té agrese jiným způsobem. Přijatelným. Takže né tím, že ho zavřete do pokoje a řeknete mu, že má přemýšlet o tom, co udělal. On přemýšlet nebude, protože na to jeho mozková kapacita zatím nestačí a ještě nějakou pár let stačit nebude. Tohle se úplně míjí účinkem. Stejně jako to, že ho štípneš, nebo bouchneš zpátky, protože mu tím říkáš, že je to vlastně v pořádku. Ty ho udeříš za to, že on udeřil tebe. Mimochodem, na mého mladšího syna tohle třeba vůbec nezabírá. „Fackovali“ bychom se tímto způsobem dodnes.

Musíte hlavně v těchto situacích zůstat klidní. Pojmenovat problém, kvůli kterému to začalo „… ty se zlobíš, protože si chtěl zůstat stát tady…“ a najít něco, na čem se vybít může. Některé děti jsou impulzivní, vzteklejší, potřebují to ze sebe dostat fyzicky. Mlátit si může třeba do polštáře. Ukažte mu to. Chce to v těch těchto situacích zachovat chladnou hlavou a pokaždé postupovat stejně.

Nezoufej, bude lépe. Prcek poroste, nervová soustava bude dozrávat a bude to lepší a lepší. Některé děti mají toto období výživnější a nemohou za to. Chce to vydržet, zachovat chladnou hlavu a přežít. A to říkám jako matka dvou extra kousků, které měly období vzdoru šílené a „vymykali se všem společenským normám“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
31.10.16 10:14

V tom aby se čert vyznal. Tady všichni radíte oplatit a nezavírat, když jsem četla zase nějaké články, tak tam bylo s vykřičníkem neoplácet dítě se pak bude myslet, že to je normální a bude to takhle provozovat i ve školce. Co se týče zavírání, to jsem četla zase, že se to má dělat a nebo odejít z místnosti, že se dítě zklidní a bude nad tím přemýšlet. Bylo mi to doporučené i švagrovou, který je profesionální chůva v Anglii. neberte to nějak zle, jen říkám, že se v tom už nevyznám. Každý článek o výchově říká něco jiného a já jsem z toho už v háji a nevím co je vlastně správně. Dokonce jsem četla článek, že dítě se nemá chválit, protože pak bude něco dělat jen proto, že čeká pochvalu, ne proto, že to tak má být. je to už dlouho co jsem to četla, ale ten článek mě docela dostal a byla jsem po něm zmatená ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
31.10.16 10:18

@Cuddy jak jsem psala k dítěti jsem se ohla tak že jsem měla obličej v jeho úrovni. v obchodě seděl ve vozíku, tudíž taky jsem byla skoro v jeho úrovni a na pracáku jsem seděla a on stál protože nechtěl sedět. nebo nechápu váš komentíř, to jako, že si to vymejšlím protože se na mateřské nudím a chci si s někým popovídat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
31.10.16 10:18

@offi přečti si knížku Malý tyran, doporučuji. Naše vzteklina ztekavá je zase milou holčičkou ♥
Zlobí, to jo, ale v rámci nějakých mezí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
31.10.16 10:20

@offi existuje hodně rad a postupů. musíš vybrat ten, který bude u syna fungovat. U nás nějaké ukazování, na čem si to může vybít a pojmenováníé probléme nefunguje. Možn až bude větší. Zafungovalo až to oplatit :nevim: Ve školce je naprosto v pohodě a bezproblémový. Jiné dítě zatím neuhodil
Chválit ano. Ale normálně, „nepos.at“ se z toho, že dítě něco umí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
31.10.16 10:21
@offi píše:
V tom aby se čert vyznal. Tady všichni radíte oplatit a nezavírat, když jsem četla zase nějaké články, tak tam bylo s vykřičníkem neoplácet dítě se pak bude myslet, že to je normální a bude to takhle provozovat i ve školce. Co se týče zavírání, to jsem četla zase, že se to má dělat a nebo odejít z místnosti, že se dítě zklidní a bude nad tím přemýšlet. Bylo mi to doporučené i švagrovou, který je profesionální chůva v Anglii. neberte to nějak zle, jen říkám, že se v tom už nevyznám. Každý článek o výchově říká něco jiného a já jsem z toho už v háji a nevím co je vlastně správně. Dokonce jsem četla článek, že dítě se nemá chválit, protože pak bude něco dělat jen proto, že čeká pochvalu, ne proto, že to tak má být. je to už dlouho co jsem to četla, ale ten článek mě docela dostal a byla jsem po něm zmatená ještě víc.

Zakladatelko, nedej na rady matek na internetu. Ty většinou o vývoji člověka neví zhola nic, pokud na to nejsou studované. Pokud tě tohle zajímá víc, prostuduj si nějaké základy psychologie. Vývojovku, obecnou psychologii - vývoj myšlení. Tam najdeš odpovědi na všechny tvoje otázky. Nějaká základní středoškolská skripta ti budou plně stačit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
31.10.16 10:21

@mrnousekjaninka on v pokojíčku nechce být, takže to bere jako za trest ač jsem to nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
31.10.16 10:22

@Nina Filipi děkuji podívám se na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie