Umí si 16měsíční dítě samo hrát?

471
26.10.16 19:46

Umi si 16ti m dítě samo hrát

Maminky, ráda bych se zeptala, jak moc se věnujete 16ti měsíčním dětem. Podle mě je normální, ale tchyne udiveně koukala, že si sam nehraje. Ráno uklízím kuchyň aa malej si během toho „vaří " dávám mu umyté nádobí, než ho uklidím. Vařím a malej "taky“. Peru a věsim prádlo, malej mi dává prádlo do pračky, podává kolíky, ramínka. Při úklidu v ložnici nosi špinavé prádlo do koše…prostě asistuje ale nehraje si třeba sám s kostkama, neposlouchá mluvícího psa a tak. Když máme hotovy domácí práce, na chvíli do oběda si spolu hrajeme. Po obědě spánek a pak opět trávíme cas spolu, jdeme ven, hrajeme si, ev. co je potřeba. Když dojde muž jsme opět spolu na zemi s malým. My si povídáme, malej si hraje. Nechce abychom si hráli s nim, ale chce abychom byly s nim na zemi. Jak zapneme pc, nebo vezmeme do ruky mobil, nenechá nás v klidu věnovat se naší zábavě. Zajímá ho klávesnice, pc, myš, propiska, papír…prostě všechno. Na jednu stranu mi to přijde normální na druhou už bych asi uvítala trochu jeho „samostatnosti“. Občas si sám hraje, ale já nesmím dělat nic zajímavějšího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1828
26.10.16 19:56

@kalypsoooo klukovi bude brzo 16m a sám si vyloženě hrát neumí. U domácích prací mi asistuje jak kdy… spíš ne. Když něco dělám, tak se zabavi, ale hra to není. Chodí od ničeho k ničemu, tu rozhazi kostky, támhle utrhne stránky z časopisu, tady vyleze na sedačku, chvíli poskakuje, pak ho zaujme židle, tak sleze a jde s ni posunovat po bytě atd. Vystačí si, ale ze by zasedl a postavil komín z kostek, to ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
26.10.16 20:02
@sisk píše:
@kalypsoooo klukovi bude brzo 16m a sám si vyloženě hrát neumí. U domácích prací mi asistuje jak kdy… spíš ne. Když něco dělám, tak se zabavi, ale hra to není. Chodí od ničeho k ničemu, tu rozhazi kostky, támhle utrhne stránky z časopisu, tady vyleze na sedačku, chvíli poskakuje, pak ho zaujme židle, tak sleze a jde s ni posunovat po bytě atd. Vystačí si, ale ze by zasedl a postavil komín z kostek, to ne :mrgreen:

Ano, prostě zlobí, tak to malej taky. :D v přemisťováni věcí, vyhazování šuplíků atak si taky vystačí sám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
26.10.16 20:05

No synovi bude 16 mesicu zitra, sam si chvili vystaci, ale moc dlouho ne. Zacal teprve nedavno sam chodit, tak z toho ma radost a treba pochoduje tam a zpet po chodbe, nebo chvili neco rozhazuje nebo zkouma…ale vzdy jen chvili. Prijde mi to normalni, taky dela hodne veci se mnou…Na tchyni kasli, kazde dite je jine a babicky obcas mivaji selektivni pamet. Pripadne jeli se svymi detmi tim systemem, ze je strcily do ohradky a basta.

Příspěvek upraven 26.10.16 v 20:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372

@kalypsoooo Ahoj, já se věnuji a nevěnuji. Něco napůl. Každé dítě je povahově jiné. Mám dvě děti. Jedno si dokáže hrát samo a druhé bylo rádo s někým, když byla malá.
A co kdo říká, na to nedej. Každý to stejně vidí jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302

Náš malý,13ti měsíční syn si chvíli hraje, kdyz ho dám do ohrádky, ale nejlíp když u toho něco hryze, treba jablko. prohlizi si knížky, hraje s hrackama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
26.10.16 20:07

Jedna ti řekne, že si málo hraje, druhý ti řekne, že si moc hraje, někdo ti řekne, že si nějak pomalu hraje a někdo, že moc rychle…víš na koho já bych dala?
Same na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
26.10.16 20:11

@kalypsoooo dělala jsem totéž s dcerou..vše spolu. občas si odběhla něco „kutit“ do kouta nebo k sobě do pokojíčku, někdy tam byla i 20 minut ale určitě né na povel :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
26.10.16 20:12

@Petulka1234 presne tak. Mam 18timesicni dcerku a nekdy se nestacim divit, jake chytraky mam ve svem okoli. Tchyni ignoruj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
26.10.16 20:13

To neni o tom, zda si UMI hrat. Jazde dite si samo umi hrat. I trimrsicni batole. Je to spis o povaze. Proste si bud samo vystaci nebo ne. Jsou deti, ktere si samotne cele dopoledne hraji v pokojicku. Mam takovou sousedku. Chce tam byt sama. A pak jsou deti co si samotne vystaci minimalne. To mam treba ja. Sice jak se zlepsuje jemna motorika je to lepsi, ale porad chce bytse mnou. Tskze v 16 mes jako u vas. A myslim ze je to „normalnejsi“ nez aby osamocene sedelo v koutku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
26.10.16 20:13

Tak moje si teda sama nehraje, když je sama tak dělá jen bordel, když jsou s bráchou tak se furt rvou :mrgreen:
a kostičky? ty maximálně mrskne po psovi…

ale viděla jsem i podobně stará dítka co si dokážou v klidu sama zahrát, je to o dítěti každé je prostě jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
26.10.16 20:15

Holky budou mit 15m a umi. Klidne si sedne na zem a tam ai pul hodiny lostuji knizkama, nebo vlezou do bazénku a vyhazuji míčky a pak je zas vraci a nebo hraji s různýma zvuk vydavajicima hrackama. A to klidne i kazda zvlášť. Ale každé dítě je jine. Neter ma 20m a mama se nesmí vzdálit na metr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
26.10.16 20:23

Syn si vystačil a holky byly v tomhle věku děsný ocásci. Prostě je to kus od kusu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
26.10.16 20:45

Starší dcera mě nepotřebovala a zabavila se sama, tahle mladší je ocásek, ale už se to pomalu zlepšuje, někdy i sama umyju nádobí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
26.10.16 20:53

Starsi dcera se poradne nezabavi do ted (4,5 roku), mladsi syn vydrzel jezdit si s autickem nebo neco prerovnavat uz v necelem roce. Je to kus od kusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí