Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jo, náš si docela vystačí sám. I když měla taky období, kdy jsem s ním musela sedět v pokoji (ale mohla jsem si plus mínus dělat svoje, pokud to nebyl mobil/pc
)
Ale on náš je vůbec dost samostatná jednotka, naopak bych řekla, že až moc (což je na škodu jen občas)
Jo, deti si v tomhle veku umely hrat samy, vedla jsem je k tomu od zacatku.
Holky,,co píšete, ze si vaše děti fakt hrajou - jako fakt si hrajou nějak normálně? S hrackama? Můj kramari, mlátí poklicema, hryze do sedačky… Hra to fakt není. Hra na nicitele leda ![]()
Hraček ma dost, baví ho leda davat kuličky Do krabice s otvorem. To jediný snad jde považovat za hru.
@kalypsoooo ty kuličky? To je dobra hra. Snaží se trefit kuličkou do otvoru.
@sisk od takoveho spunta to je super hra, nikdo snad neceka, ze bude hrat sachy, monopoly ci jmeno, mesto ![]()
@kalypsoooo Starší byl a jé dost podobný. Sám (= bez fyzické přítomnosti jiné osoby) si hraje málo a nevydrží mu to moc dlouho. A to mu jsou už skoro tři a pul. Jinak je jak ocásek, neustále vyžadující interakci a pozornost. Asi ma vysokou potrebu sdileni a spolecnosti. Je to dost vycerpavajici, nastesti mu uz zacina stacit obcas pritomnist a pozornost mladsiho sourozence.
Dcera je jiná, ta se uz od miminka dokázala třeba na 20 minut zabavit sama.
@sisk kuličky ano. MĚLA jsem na mysli první část o krámováni a poklicich
@kalypsoooo aha
ani já.
Dnes vzal na milost zatloukacku, kterou má asi 3 měsíce…ale kladívko ne, nezatlouka, ale zatlacuje ty špalíčky prstikem. Celkem dlouho ho to bavilo… tak snad si taky začne hrát nějak normálně ![]()