Stěhovat se v 18?

24.10.16 23:02

Stěhovat se v 18?

Ahoj. Možná se to sem nehodí, ale spoléhám na to, že jsou zde maminky i větších dětí a já chci znát váš názor. Je mi 18 let. Od 14 let mám přítele. Rodiče se budou stěhovat na barak a ja s přítelem tam máme jít s nimi.
Vztahy s nimi dobré moc nemám. Jakmile se někam chystám, třeba jen s kamarádem vyvencit na půl hodiny psa, má řeči, že se tahám s cizími kluky, i když mám přítele. Ten ale o tom ví. Stále má s něčím problém. Do všeho mi kecá. Ještě ani v domě nebydlime, a už mi nastavila pravidla. Chci se s ní domluvit, že bych i kvůli školy a toho nesmyslneho dojíždění zůstala bydlet s přítelem ve městě, kde nyní všichni žijeme. Mám strach, že mi to zakáže, jelikoz jsem ve 3. ročníku na sš.
V domě opravdu nebudeme mít ani trochu soukromí, což se nám samozřejmě nelíbí. Jaký na to mate názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
276
24.10.16 23:10

Ja se stehovala ke starsimu priteli v necelych 18, ve 3. rocniku SŠ, naši řekli ať jdu, ale žesi teda musim umět vydělat na svůj život, což jsem dělala, samozřejmě mi opakovali, že domu se můžu kdykoli vrátit a podporu ke škole mít od nich budu, ale budu bydlet doma, jinak ať teda stojim na svých nohách se vsim vsudy..a zvládla jsem to a i jsou rádi, že jsem to takhke dala a osamostatnila se ( myslim si :think: :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
24.10.16 23:12

Takový, že dokud Tě rodiče živi, mají do toho co mluvit. Já bych jako rodič také nechtěla, aby me studující dítě bydlelo s přítelem. A to ani pod mou vlastni střechou. V tomhle směru jsem konzervativní - nejprve škola a potom až spolubydleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
24.10.16 23:13

Takže za mně, pokud máš eso v rukávu co se brigády nebo práce týče, běž, je ti 18, rodiče s tím musí počítat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.16 23:24
to ano, jenže i tak mi je 18, tudíž na jednu stranu mám právo se osamostatnit. A je jasné, že školu bych si platila sama. Když se odstehuju, musím s tím počítat…
@malinika píše: @malinika
Takový, že dokud Tě rodiče živi, mají do toho co mluvit. Já bych jako rodič také nechtěla, aby me studující dítě bydlelo s přítelem. A to ani pod mou vlastni střechou. V tomhle směru jsem konzervativní - nejprve škola a potom až spolubydleni.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
24.10.16 23:31
@Didina_didi píše:

Ano, právo máš. Ale je otázka na kolik je to spravne (i vuci rodičům, kteří Te podporují a snaží se, aby z Tebe něco bylo). Musíš si být vědoma toho, že pokud budeš chodit po brigadach, aby sis vydělala, učení půjde stranou. Což tesne před maturitou nepovažuji za rozumný krok. S tímto bych jako rodič mela největší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.10.16 23:42
@malinika píše:
Ano, právo máš. Ale je otázka na kolik je to spravne (i vuci rodičům, kteří Te podporují a snaží se, aby z Tebe něco bylo). Musíš si být vědoma toho, že pokud budeš chodit po brigadach, aby sis vydělala, učení půjde stranou. Což tesne před maturitou nepovažuji za rozumný krok. S tímto bych jako rodič mela největší problém.

Já teda nebudu tolerantní matka. Dokud studuje, navíc ještě střední školu, bude doma a budu ji živit. Brigáda o prázdninách nebo pár hodin v týdnu, aby nezanedbávala školu.
Chlapec ať si žije u svých rodičů. Pokud je již osamostatněný, budiž. Ale do baráku bych ho nechtěla - mám ráda svoje soukromí. A jako máma toho syna bych se cítila blbě, že syn bydlí u „cizích“.
Nedovedu si to představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
24.10.16 23:43

@malinika
No jo to bys jako rodic mela byt tolerantnejsi..
Ja treba svým detem v prislusnem veku nebudu zakazovat partnery a jejich „spolubydleni“ v nasem dome, protoze budu mit vetsi prehled o jejich zivote… kdyz budu semetricka matka takmi radsi v 18 povi ze jde pryc, protoze soukromy ma nulovy…

Ale treba to povi i pres moji toleranci.. to se uvidi, ale prostor pro jisty soukromi bude i u nas doma!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
24.10.16 23:45

@Russet
Tak to pak ale dopadne tak ze se deti v 18 seberou a utecou za svobodou a tim konci i to studium protoze budou muset resit finance.. spouta lidi v mem okoli takhle dopadla coz je smutny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.16 23:52

@Russet pritel ma 26 let a ma svůj byt, praci, tudíž stabilní a fixní plat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
25.10.16 00:04
@Nikous12 píše:
@Russet
Tak to pak ale dopadne tak ze se deti v 18 seberou a utecou za svobodou a tim konci i to studium protoze budou muset resit finance.. spouta lidi v mem okoli takhle dopadla coz je smutny

Také jsem měla takto „netolerantní“ rodiče a muzu říct, že me ani nenapadlo, že bych mela s někým zdrhnout a nebo se cítila nějak omezena na svobodě. Prevazna většina mych vrstevníků to mela doma nastaveno stejne a až na jednu výjimku, ktere rodiče koupili byt, aby nemusela bydlet na koleji, s nimi bez řečí žili minimalne do te doby, co dodělali školu. Naopak vím o velmi tolerantní rodině, kdy 14 letemu dítěti 8o domu nastěhovali stejne starou slečnu (právě s tim, aby je meli na ocich). Ze synáčka vyrostl neskutecne rozmazleny zmetek, který několikrát utekl z domova, každý víkend je na šrot a jako lahůdku resili rodiče nechtene těhotenství mlade slečny. Jsem toho názoru, že prilis velka míra tolerance naopak vede ke špatný koncům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.10.16 00:05
@Nikous12 píše:
@Russet
Tak to pak ale dopadne tak ze se deti v 18 seberou a utecou za svobodou a tim konci i to studium protoze budou muset resit finance.. spouta lidi v mem okoli takhle dopadla coz je smutny

Vzhledem k tomu, že za 16 let (to bude synovi 18) budeme asi bydlet stále ve 3+1 v paneláku, opravdu bych nechtěla, aby v sousedním pokojíčku přespávala nějaká slečna a ráno s ní bojovala o koupelnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.16 00:06

Ať jde on k vám a platí si nájem. Pokud tohle neprojde, je to tvá věc co uděláš. Pokud se odstěhuješ a víš že zvládneš vše utáhnout tak super :) hele známky nejsou všechno.. Nepotřebuješ samé jedničky. Nikoho to v práci zajímat nebude co si měla na vysvědčení. Pokud by to zvládl táhnout za oba tak tím lepší. Řiď se dle vlastního rozhodnutí.

• Citovat
  • Upravit
53518
25.10.16 00:07
@malinika píše:
Také jsem měla takto „netolerantní“ rodiče a muzu říct, že me ani nenapadlo, že bych mela s někým zdrhnout a nebo se cítila nějak omezena na svobodě. Prevazna většina mych vrstevníků to mela doma nastaveno stejne a až na jednu výjimku, ktere rodiče koupili byt, aby nemusela bydlet na koleji, s nimi bez řečí žili minimalne do te doby, co dodělali školu. Naopak vím o velmi tolerantní rodině, kdy 14 letemu dítěti 8o domu nastěhovali stejne starou slečnu (právě s tim, aby je meli na ocich). Ze synáčka vyrostl neskutecne rozmazleny zmetek, který několikrát utekl z domova, každý víkend je na šrot a jako lahůdku resili rodiče nechtene těhotenství mlade slečny. Jsem toho názoru, že prilis velka míra tolerance naopak vede ke špatný koncům.

Jo, přesně tak. Nebyla ve 14 pod zákonem?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
25.10.16 00:15

Tak 14 let je extrem, ale 18 let uz ma narok na nejaky ten vztah a soukromi, rekla bych… a dokud studujes, nebude brigada a skola je na prvnim miste? To sice ano, ale to by lidi do 26 let meli byt na krku rodicum ptze studuji a maji mit hl jen to studium?

Jen jsem rekla svuj nazor, ja chtela bydlet v 18 sama, mam uspesne i VS a oboji jsem zvladla s chozenim do prace
Ale samozrejme, kazdy to ma jinak

Jen dodam, nasi to vzali v „pohode“ nebyli nadseni ale drzet me nemohli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí