Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, mate tu nektera dite s poruchou pozornosti, vyvojovou disfazii? Prosim, poradte, kde na internetu sezenu testy tipu, kde zjistim jak je na tom dite intelektove, napriklad dokoncovani vet: az budu po skole, az budu velky a podobne.
@Pampelinka Objednej se do pedagogicko-psychologické poradny. Tam ti dítě zhodnotí, ono výsledek testu je jedna věc a její interpretace další. Takto nezjistíš vůbec nic.
@BaMaK píše:
@Pampelinka Objednej se do pedagogicko-psychologické poradny. Tam ti dítě zhodnotí, ono výsledek testu je jedna věc a její interpretace další. Takto nezjistíš vůbec nic.
To my uz chodime… pomerne dlouho… dve vysetreni z PPSP, logopedie, a azvted psychologie, a az teprve u ni se prislo na hromadu veci… chci jen s ditetem trenovat, aby mu dochazely urcite veci.
@Pampelinka Tak to jo
, tak to by vám měli poradit v té PP poradně, jinak nevím, zkoušela sjte google?
@BaMaK píše:
@Pampelinka Tak to jo, tak to by vám měli poradit v té PP poradně, jinak nevím, zkoušela sjte google?
Zkousela, ale vsude je to jen o povidani… zadne konkretni testy nejsou
A proč chceš dítě trénovat? Aby mělo lepší výsledek? Není to kontraproduktivní? Psychložka mi říkala, že z toho důvodu nemohu být přítomná u testů, že to rodiče šíří po netu a učí to děti… Nechápala jsem a vidím, že měla pravdu…
@Pipilota Citrónie píše:
A proč chceš dítě trénovat? Aby mělo lepší výsledek? Není to kontraproduktivní? Psychložka mi říkala, že z toho důvodu nemohu být přítomná u testů, že to rodiče šíří po netu a učí to děti… Nechápala jsem a vidím, že měla pravdu…
Tak to je divne, jelikoz me dva psychologove rekli, ze presne to mame s detmi trenovat, pokud s tim maji problem…
@Pipilota Citrónie píše:
Je hloupost aby v deseti letech dite nevedelo zakladni veci a nerozumelo co po něm chci, nemyslite? Psycholog dite vysetri, udela zaver a o zbytek se musime postarat my rodice, pokud nechceme, aby dite skoncilo na specialni skole.
@Pampelinka tak pokud ti řekli dva, že to máte trénovat, tak můžeš chtít materiály po nich… Jinak kolik má tvůj kluk? Jak to zvládáte? My už občas melem z posledního ![]()
@Pampelinka jaj soucítím s tebou, je to na bednu a držím tobě a celé rodině palce, je naopak obdivuhodné, jak se snažíš. Zkus chtít materiály po ppp nebo jsou různé doplňovací knihy běžně v supermarketech. Je to dřina.
@Pipilota Citrónie píše:
@Pampelinka jaj soucítím s tebou, je to na bednu a držím tobě a celé rodině palce, je naopak obdivuhodné, jak se snažíš. Zkus chtít materiály po ppp nebo jsou různé doplňovací knihy běžně v supermarketech. Je to dřina.
Dekuju, a kolik je Tvemu diteti? My uz litame takhle pomalu prt let… hned k psychiatrovi, ten nalozi chemii a pak se divime, ze je kluk na tom jeste hur, tak jsem serozhodlapsychologa a hle, jsme na svete… hlavnim duvodem je tedy i pribwh porodu. Byl tezky pro nas oba. Ted ldyz vim co, tak to u musim venovat minimalne stoprocent. Priste si o to zazadam. Problem ma ale i s vybusnosti kdyz mu neco nejde :-/
@Pampelinka ach jo to už jste asi všichni vyšťavení, vidíš aspoň lehký pokrok?
Můj má teprve pět, ale taky jsme si s ním užili a děsím se začátku školy… Taky jsme měli těžší porod, tahali ho kleštěma. Jestli chceš pokecat, můžem přes soukromé zprávy ![]()
@Pipilota Citrónie píše:
@Pampelinka ach jo to už jste asi všichni vyšťavení, vidíš aspoň lehký pokrok?
Můj má teprve pět, ale taky jsme si s ním užili a děsím se začátku školy… Taky jsme měli těžší porod, tahali ho kleštěma. Jestli chceš pokecat, můžem přes soukromé zprávy
Teprve ted jsme zacali, psycholozka bude delat ted zaver tak se uvidi co a jak… ale diky ni vim, kde je to spatny, tak se na to zameruji uz ted…muzeme, budu rada ![]()