Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj Maminky:) Zajimá mě, jak to funguje u Vás u kterých partner pracuje krátký, dlouhý týden a jeho pomoc v domácnosti a výchova… Konkrétně jak to má, když jde do práce pátek, sobota, neděla- noční- pak volno. Jak máte rozdělené jeho volno, co dělá v domácnosti za práce..A jestli i vy máte čas na sebe- kdo uspává děti, jestli vás nechá spát ráno. Jestli tráví čas sám s dítětem nebo je vždy s někým..Chodí s nim ven?
U nás tedy muž chodí z práce kolem 16h, o víkendech nepracuje. V týdnu po práci se klidně stará i sám, jdou spolu ven, hrají si nebo i zajdou na nákup. Hlavně když si potřebuju odpočinout nebo v klidu udělat běžné domácí práce. Většinou se domlouváme ten den, jestli chce jít ještě něco dělat kolem domu nebo bude s náma doma. O víkendu většinou ráno můžu dýl spát
.Pravidelně koupeme večer spolu, ale uspávám já. Potom nastává večer ta naše posvátná chvíle ticha, klidu a míru, kdy si spolu vykládáme a máme na sebe čas. A doma dělá sem tam něco, občas i nepořádek
ale z běžných věcí sám od sebe uklidí nebo nandá myčku. Jiné činnosti jako vysát, vytřít, nachystat jídlo, kdybych ho požádala, určitě uby to udělal, ale většinou si to dělám radši sama
pomáhá mi opradu dost, někdy si samozřejmě stěžuju, že by mohl víc
ale jinak si ho za to vážím ![]()
Můj děla krátký dlouhý a v domácnosti nedělá nic, o dítě se starám já, vstávám k němu jenom ja, ukládám jenom ja, je-li doma, asistuje u koupání, přes den si s nim hraje. Výjimečně ho vezme na procházku. Na úklid mi chodí pomáhat paní. Já zabezpečuju chod domácnosti a on to financuje.
EDIT: občas uvaří a stará se komplet o zahradu a věci kolem domu a aut
@moumi : to jo to je v klid, mě právě zajíá ten krátký, dlouhý týden:) Ale máš ho šikovného:)
@Nikolitko Sice nesměnujeme, ale volný čas trávíme většinou společně jako rodina, nebo jeden má „volno“ a dělá si co potřebuje a druhý tudíž logicky musí obhospodařit děti (což samozřejmě zahrnuje jejich zabavení a vyvenčení) a co je potřeba v domácnosti.
@Nikolitko píše:
@sisk : tož a vyhovuje ti to tak?
Ano. Neznám jiné fungování, vždy jsem měla partnera buď krátký/dlouhý nebo workholika ![]()
Jednou za kvartál mi z toho hrabne a to mi řekne, ať si jedu něco koupit nebo ke kadernici, proste holcici den, a hlídá. ![]()