Špatné hygienické návyky

16
13.11.16 05:35

Špatné hygienické návyky

Dobrý den,

ráda bych otevřela diskuzi na toto téma a znala Váš názor. Chodím hlídat dvě malé děti ke svoji sousedce, která je moc fajn, avšak některé věci mi připadají poněkud zvláštní. Např. koupání je jen jednou týdně, děti (3,5 roku) nemají pod oblečením spodní prádlo (a po toaletě se neutírají), nenosí na noc pyžámko (jsou celý den a noc v tom jednom oblečení ve kterém si hrají). Čato když přijdu, jsou děti zcela nahé a já je musím obléct. Pokud mají děti oblečení je často velmi špinavé a zaschlou špínu mají i v obličeji. Maminka nikdy nedává dětem ponožky a papučky také nemají, a protože v prostorách je chladno, děti mají celý den studené nožičky. Také mají dlouhé, nezastřihnuté a špinavé nehty na rukou a nohou, s kterými dost škrábají. V domácnosti se vůbec nevedou ani vlhčené ubrousky nebo tekuté mýdlo, což je pro mě jako chůvu celkem nepříjemné protože mladší nosí plenku (maminka říkala, že mu mám po „nadílce“ opláchnout zadaček vodou v umyvadle). Uvádím, že se nejedná se ani trochu o sociálně slabou rodinu. Zajímalo by mě proto, jestli to může být nějaká alternatvní „výchova“ nebo zda se jedná spíše o jakousii apatii maminky.

Příspěvek upraven 13.11.16 v 06:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16
13.11.16 05:41

Pro uplnost ještě dodám, že u dětí je také zpomalený duševní rozvoj, špatná sociální intergrace a vysoká agresavita, nicméně tímto se nyní v diskuzi nechci zabývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
13.11.16 06:39

Co na to tatínek? Stejné názory?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
13.11.16 06:47

Moc to prožíváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
13.11.16 07:18

koupání je jen jednou týdně- to mi nepřijde tak strašné, v dětství jsme to měli také tak (vana - nejdřív děti, pak dospělí) :lol:, přemíra mytí stejně škodí

děti (3,5 roku) nemají pod oblečením spodní prádlo (a po toaletě se neutírají)- no, pokud se neutírají po stolici, to nemusí být zrovna příjemné pro nikoho

nenosí na noc pyžámko - :nevim: pokud se přes den neválí v bahně nebo nesedají v dopravních prostředcích a pod. :nevim: neřešila bych

děti zcela nahé a já je musím obléct- myslím, že okolo 3 roku má svlékací období hodně dětí, nebránila bych jim v tom

Pokud mají děti oblečení je často velmi špinavé a zaschlou špínu mají i v obličeji - víc než špína by mi vadil zápach, pokud nesmrdí, neřešila bych

Maminka nikdy nedává dětem ponožky a papučky také nemají, a protože v prostorách je chladno, děti mají celý den studené nožičky - pokud jsou zdravé?

také mají dlouhé, nezastřihnuté a špinavé nehty na rukou a nohou, s kterými dost škrábají - to by chtělo alespoň údržbu 1× týdně (tam se čeká, až se odlomí nebo jak?)

V domácnosti se vůbec nevedou ani vlhčené ubrousky nebo tekuté mýdlo, což je pro mě jako chůvu celkem nepříjemné protože mladší nosí plenku (maminka říkala, že mu mám po „nadílce“ opláchnout zadaček vodou v umyvadle) - vlhčené ubrousky a tekutá mýdla obsahují spoustu „sajrajtů“ a opláchnutí vodou je k nezaplacení

Zajímalo by mě proto, jestli to může být nějaká alternatvní „výchova“ nebo zda se jedná spíše o jakousii apatii maminky - nejlepší je, se zeptat přímo maminky, každý se tu bude stejně jen něco domnívat

Řešila bych s ní duševní zaostalost a agresivitu mezi sourozenci - třeba to ani neví. Když je sousedka moc fajn, jak píšete, dala bych s ní přátelský rozhovor.
Otázkou ale je, jak jste přišla na to, že jsou děti duševně zaostalé a zda je agresivita přehnaná nebo se jedná o sourozenecké „boje“, které se odehrávají i v lepších rodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
13.11.16 07:29

Jaké oblečení mají na ven? Jak často s nimi chodí ven?
Jinak třeba vlhčené ubrousky taky nepoužívám a děti mi po bytě běhají také často nahé, bosé a se zbytky jídla na obličeji :lol:.
Já tedy koupu častěji a nehty se také snažím udržovat, ale je to vždy boj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
13.11.16 07:45

@jarden
Chodí s dětmi k lékaři a ven?

• Citovat
  • Upravit
9719
13.11.16 07:52

Dceru od šesti neděl myji denně po jídle ji utiram pusu vlhcenymi ubrousky, zadek taky, donedávna jsme ho myli pouze vodou, protože trpěla na opruzeniny. Doma nahá nechodí má ponožky i bačkory, občas má tendenci si boty i fusky sundat tak je pak hned zase obléknu. Pyžamko na noc mám oblečení doma občas zapatlá od jídla neprevlíkám hned, dám do špíny až večer. Nehty střihám jednou týdně na nohách musím opatrně tam ji zarůstají takže nechávám trošku delší a škrabou taky. Takže pro m ě jsou tyto hygienické návyky nemyslitelné, ale není to moje věc. Jinak nevím na jaké úrovni a základě ty můžeš hodnotit duševní vývoj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
13.11.16 07:56

@jarden Mě to přijde jako hnus… Moje děti se koupou každý den, nosí pyžamo, jiné oblečení na ven, jiné na doma, bačkory nenosí, jen ponožky, vlhčené ubrousky považuju za užasný vynález, když má dcera pusu od jídla, tak jí utřu nevidím důvod, proč by měla být upatlaná, nehty střihám pravidelně… Musím říct, že takto zanedbané děti by se mi teda hlídat nechtělo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
13.11.16 08:07

@Alušáček musim reagovat na ty vlhcene ubrousky. Uz jsem se s tim setkala a nechapu, jak muze nekdo utrit pusu diteti vlhcenym ubrouskem. To neni „mokry“ ubrousek, vzdyt je to napusteny chemii. Mne osobne se prici utirat s tim i ruce, delam to ve vyjimecnych pripadech, ale pusu? 8o na svoji bych to nematlala, diteti uz vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.16 08:19

Ahojky..docela nezavidenihodna situace…asi bych se trochu bála se bavit na toto téma s maminkou deti, zapred ten rozhovor opatrně…aby si to nevzala nějak blbe, ze je cune. Každý to ma trosku jinak no. U nás je malý taky vecne jako cunik…slinta, při jídle si sahá do pusinky, matla po stole, po hlavě, po mně :mrgreen: Do špíny hazu veci až večer, to bych se zvencla prestrojovat pořád. Co nechápu je spinkani v jednom oblečení…u nás je oblečení na ven, doma a na noc samozřejmostí. Vlhcene ubrousky nepouzivam, myju pod vodou. Hodně stesti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
13.11.16 08:25

@kopejka píše:
Dceru od šesti neděl myji denně po jídle ji utiram pusu vlhcenymi ubrousky, zadek taky,

@Trispinta píše:
Konečně rozumný názor, úplně mně vyděsilo, jak to předešlým komentarorkam příjde normální takto zanedbané děti :nevim:

No to já bych tedy neřekl. Pusu vlhčákem jo???

http://ekonomika.idnes.cz/…4-/test.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
13.11.16 08:30

Mám podobne starou dceru a kdyby jsi k nám přišla bez ohlášení, tak je to možná podobný. Koupeme obden a to se jí ani moc nechce. Když je špinavá, tak se umýt nechce sama, musím ji většinou honit po bytě. Po velké se sama neutre. Většinu času běhá doma polonahá, v noci si i svlika pyžamo, spí neprikryta.. bačkory doma nevedeme, běhá bosá.
Ty ubrousky nekomentuje, ty nepoužívám osobně od mimina.
Třeba je jen laxní matka, netankuje ji mít naskrobene děti. Zkusila jsi s ní o tom mluvit?
Nehty na noze třeba striham jen za úplatu lentilkama jednou za 14 dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
13.11.16 08:37

Děkuji moc za reakce, chtěla jsem vědět, zda je toto normální. Hlídala jsem ve více rodinách, a zatím jsem se s takovým přístupem nesetala. Ohledně „duševního vývoje“ dětí, maminka už chodí s nimi na neurologii, kde se potvrdil u jednoho autismus (ale víc nevím, je to poměrně citlivé téma), děti témeř nekomunikují a kvůli agresivitě k ostatním nemůžou ani do školky (proto hlídám já). Zajímám, se nyní ale o ty hygienické návyky, s tím dalším stejně moc nezmůžu. Jinak děkuji za info s vlhečenými ubrousky. Pro mě je jen třošku nepříjemné přebalovat zadaček po velké (mladší má plínku) a neutřít ničím miminko. Maminka nemá ani žínku na tyto účely a vše dělá v umyvadle vodou a rukou. Jinak děti bývají dost nemocné (nachlazení), a mají ekzém, který si pořád škrabají. Ven chodí na zahrádku k domu, kde mají písek, potom je maminka nepřevlíká, jen opráší a často jdou v tomto i do postele. Povlečení v postýlkách také nebylo práno přes měsíc. Tatínek hodně pracuje a cestuje mimo ČR a děti skoro nevidí. Snad jsem zatím odpověděla všem.

Příspěvek upraven 13.11.16 v 08:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
13.11.16 08:38
@Trispinta píše:
@PetrVesely Každý má jiný názor, zkuste se s tim nějak poprat :zed:,nejde primárně o ubrousky, viz. založené téma.

O mě ani tak nejde, já se s tím nějak poperu, ale chudák dítě, pusu vlchčákem.

Jinak zanedbávat dítě to nééé (neužřený zadek) ale za mě raději dítě od bahna a šťastné, než…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí