Chodíte často s dětmi do kaváren apod.?

3641
21.11.16 09:53

Chodíte často s dětmi do kaváren apod.?

Ahoj, chodíte často s dětmi do kavárny třeba jen na horkou čokoládu či kakao apod.? Já se přiznám, že to považuji za vyhozené peníze, protože na nápojích se nejvíce vydělává a odmítám platit někde za kakao 50 Kč apod., i když si to dovolit asi můžu. Překvapuje mne ovšem, že když jdeme s některými známými po obědě na menší procházku, tak po procházce hned navrhují jít si někam sednout, jako by to nešlo bez toho. Tam potom dětem koupit třeba tu čokoládu nebo palačinky apod. Děti tam sedět stejně dlouho nevydrží a čím větší skupinka, tím větší rozjívenost. Neříkám, že nechodíme nikdy nikam, ale zrovna tohle pravidelné vysedávání nemusíme. Kdyby šlo alespoň o nějaký zákusek, zmrzlinu nebo něco „hodnotnějšího“, jestli rozumíte, a ne jen mléko s grankem apod. Jak to máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1414
21.11.16 09:55

Vždyť jim koupi palačinky jsi psala to už je hodnotnější než kakao :) ja své první dítě zachvili porodim, a návštěvám kaváren se bránit nebudu. Ne třeba pravidelně, ale určitě chodit budu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
21.11.16 10:00
@Deneriss píše:
Vždyť jim koupi palačinky jsi psala to už je hodnotnější než kakao :) ja své první dítě zachvili porodim, a návštěvám kaváren se bránit nebudu. Ne třeba pravidelně, ale určitě chodit budu.

No jak kdo, někdo tam jde opravdu jen na to kakao. A i ty palačinky mi pravidelně přijdou předražené. Prostě jídla, která nemají hodnotu těch peněz. Já chápu, že restaurace a kavárny mají také své náklady, ale pro mě to prostě nemá tu hodnotu. Káva za 70 Kč pro mě prostě jsou vyhozené peníze. Neříkám, že je to dobře nebo špatně. Jen se ptám, jak k tomu přistupujete vy. Já kávu totiž vůbec nepiju, takže nechodím vlastně na žádné nápoje. Jinak chápu, že kdyby byl každý v nápojích jako já, tak mohou kavárny zavřít a že ekonomika by se v tomto sektoru moc netočila. Já jen nechci vychovávat děti v tom duchu, že po každé procházce se musí jít někam sedět. Dopřeju jim dost, já koupím jiné věci, ale nechci je učit k tomuto vysedávání. Rychle si zvykají a chtějí potom venku vždy něco. I naše. Při každé návštěvě bazénu či města, na všech výletech. Tak to chci také mírnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
21.11.16 10:00

Nechodím…moje děti jsou velmi živé a ani dětský koutek to nezachrání a ha jsem tak akorát nervni, protože je furt nahanim, to si to kafe dám raději doma a nebo si zajdu na kafe odpočinout bez deti :mrgreen:
Plus většinu sortimentu stejně kvůli alergii nemůžou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
21.11.16 10:01

Já teda nějak pravidelně taky nechodím, přijde mi, že s dětmi se dá trávit čas smysluplněji. Nedávno jsem byla na zákusek s dcerou, snad poprvé. Narváno, kravál jak blázen, vedro k zalknutí, všude pobíhající děti a doslova mě tam šokovala jedna s miminkem, co nemělo snad ani měsíc. Já tedy říkám občas jo, ale ne nějak pravidelně. My častěji chodíme do restaurací většinou jen na dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
21.11.16 10:03

Já na tom nevidím nic špatného, někdy jdeme jen na procházku a hned domu, nikde se nezastavujeme a někdy si dáme po cestě kávu, čaj a klidně i horkou čokoládu. Teď máme doma stroj na kafe, takže dobré kafe si dáme už i doma, ale doposud tomu tak nebylo a kafe ze stroje jsme si neměli moc kde dát a mě moc chutná. Horkou čokoládu doma vůbec nevedeme, takže to bereme spíš jako sváteční jednou za čas a čaj si dávám občas jen z důvodů rychlejšího zahřátí a nevadí mi za to dát nějakej peníz navíc a klidně i někoho zadotuju na kafi a čaji, z 30 korun ještě nikdo nezbohatl ani nezchudnul. Já naopak příliš neuznávám procházky stylem… jdeme na žrádlo… na procházky chodíme z důvodu vyluftování se, rozhejbání se a ne jít domu přecpanej z dortů, palačinek apod. Ale samozřejmě každýho věc :-) ať si každý dělá co chce přeci ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
21.11.16 10:04

Do kaváren nechodím vůbec. Nanejvýš jednou za čas do cukrárny. Do restaurace jen na dovolené.

Také koupím raději něco dětem, než platit někde kafe za 60,– apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625

Mám doma presovač a totálně mně vadí, že kafe za max. 4Kč se bez jakékoliv přidané hodnoty prodává za 40 - 120,– takže ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
@Ice79 píše:
Já teda nějak pravidelně taky nechodím, přijde mi, že s dětmi se dá trávit čas smysluplněji. Nedávno jsem byla na zákusek s dcerou, snad poprvé. Narváno, kravál jak blázen, vedro k zalknutí, všude pobíhající děti a doslova mě tam šokovala jedna s miminkem, co nemělo snad ani měsíc. Já tedy říkám občas jo, ale ne nějak pravidelně. My častěji chodíme do restaurací většinou jen na dovolené.

Já se také nebráním kupování zmrzliny nebo něčeho takového na stánku nebo i ty zákusky vezmu třeba domů nebo si může dát. Ale vadí mi to spojení, že procházka se neobejde bez toho posezení. Už mi to potom i vadí, protože nechci zase vypadat blbě jako jediná, kdo nechce jít. No ale prostě řeknu, že my nepůjdeme. Dítě je potom naštvané, ale už jsem mu to snad vysvětlila. Pokaždé, když někam jdeme, tak hned po procházce nebo po návštěvě nějaké akce někdo ze skupiny navrhne, a teď bychom mohli jít na teplou čokoládu nebo nějaký bio čaj. Potom se stráví hodně času hledáním vhodného místa, potom výběrem toho čaje či čokolády a objednáním a mě to přijde jako promrhaný čas a peníze. Možná se na to ale dívám špatně. Neodsuzuji ty lidi, co tam chodí. Akorát se potom cítím být v jejich vleku a když jít nechci, tak si asi říkají, že jsem škrt. Příjmy mají asi podobné jako my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
21.11.16 10:05

@Kaliopa Pravidelně na každé procházce ne, ale při nějaké příležitosti nebo na výletech si jdeme sednout rádi. A nemusíme k tomu mít nutně ani dětský koutek, netrávíme tam celé odpoledne a tu půl hodinu děti u stolu vydrží… Já nemám ráda žádný extrém, všeho s mírou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631

Nechodíme, ale není to kvůli předražené čokoládě, nebo jídlu. Prostě s našima dětma je jakákoli kavárna nebo restaurace o nervy a za to mi to nestojí. To už si radši udělám kafe doma v klidu, nebo vyrazím sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
@Lady Bee píše:
Já na tom nevidím nic špatného, někdy jdeme jen na procházku a hned domu, nikde se nezastavujeme a někdy si dáme po cestě kávu, čaj a klidně i horkou čokoládu. Teď máme doma stroj na kafe, takže dobré kafe si dáme už i doma, ale doposud tomu tak nebylo a kafe ze stroje jsme si neměli moc kde dát a mě moc chutná. Horkou čokoládu doma vůbec nevedeme, takže to bereme spíš jako sváteční jednou za čas a čaj si dávám občas jen z důvodů rychlejšího zahřátí a nevadí mi za to dát nějakej peníz navíc a klidně i někoho zadotuju na kafi a čaji, z 30 korun ještě nikdo nezbohatl ani nezchudnul. Já naopak příliš neuznávám procházky stylem… jdeme na žrádlo… na procházky chodíme z důvodu vyluftování se, rozhejbání se a ne jít domu přecpanej z dortů, palačinek apod. Ale samozřejmě každýho věc :-) ať si každý dělá co chce přeci ne :-)

Jenže oni tomu říkají horká čokoláda, ale je to obyčejné kakao. To mi na tom vadí nejvíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
21.11.16 10:07

@Kaliopa mám to podobně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
21.11.16 10:08

My chodíme s prckama docela často do dětské čajovny, v létě jsme vždycky v průběhu procházky roztáhli někde v parku deku, ať si pohrají, ale v tomhle počasí to nejde a půl dne v kočárku už prostě nevydrží, tak si uděláme zastávku v dětské čajovně, prcci si pohrají, nají se, dáme si kafe jdeme zase ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
21.11.16 10:08

@Kaliopa nerozumím tématu. Pokud to pro tebe nemá hodnotu, musíš to těm kamarádům říct a udělejte třeba kompromis. Jednou kavárna, jednou si sednete třeba u vás nebo hned po procházce domů.

My třeba jíme venku každý týden, miluju dobrou kávu a nechce se mi pořizovat si dobrý stroj na kafe za desítky tisíc domů, raději si na dobré espresso zajdu do dobré kavárny. Mám také ráda čajovny, v práci obědváme každý den v restauraci a o víkendu když jsme venku tak taky jíme venku. Jasně že je to dražší než když si to uděláš doma - máš tam ten servis, obsluhu, neřešíš špinavé nádobí apod. Aby vydělali, musí si k ceně surovin přirazit nejméně stejně vysokou marži :nevim:

Druhá věc je, jestli s dětma. Chodíme do kaváren, které jsou pro děti určené, kde si můžou trochu lítat, mají tam třeba hračky, dá se tam malovat. Do klasické kavárny bych šla možná s dětmi taky, ale jen se svými. Ne s větší skupinkou, to už z toho není ten požitek ani pro mě, ani pro okolí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí