Chodíte často s dětmi do kaváren apod.?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32028
21.11.16 11:45
@Sněžení píše:
Energie je nula nula nic, cukr to samé. Porovnávám kafe doma a jinde a proto ta kalkulace platí o to víc v restauraci, kde jsou náklady na jedno kafe ještě nižší. Čokoládu neřeším, mluvím o kávě.

Ano, jejich náklady jsou nižší, ale logicky musíš porovnávat s tím, čím jsi to schopna nahradit. Cukr, mléko a náplň rozhodně není 00, nic, tím spíš při tvé frekvenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
21.11.16 11:45
@EmmaAnna píše:
@Kaliopa Pokud se chceš s těma lidma dál bavit, tak budeš muset občas zkousnout vyhazování za čokošku :nevim: protože urvat se těsně před kavárnou, furt jim to rozmlouvat nebo radši nikam nechodit, to bys je asi urazila nebo bys byla divnej pavouk. A to bych zase nechtěla svoje děti učit já. Spořivost ano, ale v nějakých mezích. Jednou za čas, když navíc KAMARÁDI navrhnout, že někam zajdeme, tam půjdu. Čistě jako normální mezilidský kontakt.

Přesně můj názor :) Jestli kámošům ještě zakladatelka vyčinila, že jsou marnotratní a rozhazovační, že místo chození venku v tomhle počasí, jdou radši do kavárny, tak bych se nedivila, kdyby se šlo příště bez ní :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
21.11.16 11:46

Problém trdelníku není tak cena jako spíš jeho debilita :-) ocukrované těsto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.11.16 11:46
@Kaliopa píše:
No já bych si právě ten trdelník dala jednou do roka na vánočním trhu. Ale u nás je stánek celoročně jak před malým obchodem, tak před velkým nákupním centrem. A dítě by samozřejmě kupovalo pokaždé. A z mé zkušenosti mohu říci, že čím více dětem tyto věci kupuješ, tím více chtějí. Jak jsem řekla, přijde mi, že pořád něco někde kupuji - bazény, návštěvy města, pořád.

Aha, to my nemáme. V průběhu celého roku by mi to taky přišlo asi nesmyslné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
21.11.16 11:47
@Nimie píše:
To nevím teda, spíš je to buď snaha o výstřednost nebo jiný problém, když někdo radši koupí další hračku než aby si dopřál nějaký nehmotný požitek a řešil každou korunu.

No ty hračky jsou dnes drahé, třeba zrovna to Lego Nexo Knights stojí větší balení kolem 3 tis. Kč, nebo třeba mikroskop stojí také 3 500 Kč, i Kapla je dráhá nebo stavebnice typu Malý voltík. Ale někdo zase třeba nekoupí tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
21.11.16 11:47
@Kaliopa píše:
No já bych si právě ten trdelník dala jednou do roka na vánočním trhu. Ale u nás je stánek celoročně jak před malým obchodem, tak před velkým nákupním centrem. A dítě by samozřejmě kupovalo pokaždé. A z mé zkušenosti mohu říci, že čím více dětem tyto věci kupuješ, tím více chtějí. Jak jsem řekla, přijde mi, že pořád něco někde kupuji - bazény, návštěvy města, pořád.

Tak si ho dej, ne? Přece to, že tam ten stánek stojí, tě nenutí k tomu, abys ho kupovala denně 8o Tady fakt nechápu co řešíš, projdeš se přece městem a těch lákadel je tam x, malé děti logicky chtějí všechno, tak je potom na nás, abychom tomu dali nějakou mez :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
21.11.16 11:48

@Sněžení o kávu se docela zajímám a vím, kolik opravdu KVALITNÍ stroj stojí. Poptej se někoho, kdo tomu rozumí. V akci se dá najít espresso maker i o trochu níže, třeba 27 tis., ale o moc níž to nepůjde, kor když započítáš i mlýnek na kafe k tomu. Ten kvalitní je je s kameny, takže se podívej, co to je za tisícové částky jen mlýnek.

Proto ti taky všude doporučí, že si máš buď koupit kvalitní stroj na espresso, nebo se na to vykašlat a chodit na něj do kavárny. Jinak velmi chválené značky jsou Rancilio, Isomac atd. A to už se bavíme o částce cca 40 tis. a výš. Takže těch 27 tis. je opravdu spodní hranice a bez mlýnku. Samozřejmě v dobré kavárně mají stroje které jdou do statisíce i statisíců :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
21.11.16 11:49
@Liz píše:
Přesně můj názor :) Jestli kámošům ještě zakladatelka vyčinila, že jsou marnotratní a rozhazovační, že místo chození venku v tomhle počasí, jdou radši do kavárny, tak bych se nedivila, kdyby se šlo příště bez ní :D

Ne, já jim to takto neříkám, jen řeknu, že my nejdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
21.11.16 11:49
@Sněžení píše:
proč by stál stroj 30T? Ty si myslíšm, že na to italové maj :-)))))

no jasně, stojí i v akci 10t, ale to ti jaksi kvalitní kávu fakt nepřipraví :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
21.11.16 11:51

@Sněžení jinak italové si doma nejčastěji připravují kávu pomocí moka konvičky, tak dělám kávu doma i já. :nevim: Pokud ti to takhle stačí, proč ne, ale pokud má někdo rád i espresso (dobré espresso) a nechce dávat za stroj 30 tis., tak mu fakt zbývá jen ta kavárna

nám by se ten stroj ani nevyplatil, tolik kávy doma ani nevypiju :nevim: a většinu kávy přes týden stejně vypiju v práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.11.16 11:51
@Sněžení píše:
Pokud ti kávovar zajistí základní cenu za cca 2 kč (bez surovin), tak pak ano..

Ale suroviny v tom hrají většinovou část.

A ano, při tvých výpočtech, kdy pak budeš doplácet za zruinované zdraví. Ještě jednou, nikdo nepochybuje o tom, že když kávu piješ místo vody, tak tě to výjde levněji doma. Ale když si dáš kvalitní kávu 1 - 2 týdně, tak jsi bez surovin na 24 korunách bez surovin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
21.11.16 11:52
@Kaliopa píše:
Ne, já jim to takto neříkám, jen řeknu, že my nejdeme.

to musíš být oblíbená :oops: :lol: promiň nic ve zlém, mám drsný smysl pro humor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
@Nimie píše:
Ano, jejich náklady jsou nižší, ale logicky musíš porovnávat s tím, čím jsi to schopna nahradit. Cukr, mléko a náplň rozhodně není 00, nic, tím spíš při tvé frekvenci.
?? porovnávám přece cenu jednoho kafe doma s cenou u Starb. osobně nesadím, ale kolik může stát jedna porce cukru a mlíka… 3,–? takže to mám 3 Kč plus 2 Kč (odpisy stroje) plus 7 Kč (káva). 12 Kč vs. 60-120

Chápu, že u čokolády je to nákladově někde jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.11.16 11:53
@Kaliopa píše:
No ty hračky jsou dnes drahé, třeba zrovna to Lego Nexo Knights stojí větší balení kolem 3 tis. Kč, nebo třeba mikroskop stojí také 3 500 Kč, i Kapla je dráhá nebo stavebnice typu Malý voltík. Ale někdo zase třeba nekoupí tohle.

tak ale to se dětem nekupuje jen tak, ne? To je většinou spojeno s nějakou větší událostí. Zatímco jen tak se při procházce zastavit na něco dobrého, je pěkně strávený společný čas s dítětem, přáteli.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML