Chodíte často s dětmi do kaváren apod.?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32028
21.11.16 14:10
@Kaliopa píše:
Třeba si nebudou muset brát hypotéku na byty, protože je budou mít k dispozici. Nebo my si nebudeme muset dělat starosti s důchodem a nebudeme muset pracovat do 70 let apod. Je toho spoustu.

To je fakt asi odlišný pohled na život. Někdo bude radši spořit tak, že vydělá na 4 byty, ale z toho života nebude nic mít, a někdo vydělá jen na 3 byty, ale ten život si užije. Nevím, asi jsme moc akční a docela rychle dochází zábava na výběr. Na druhou stranu mi to fakt nepříjde, naopak si myslím, že jsme docela hodně doma, i většinu akcí děláme u někoho doma, takže reálně se ven někam do podniku/do kina apoď. dostaneme fakt tak 4× za měsíc, maximálně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
21.11.16 14:11

@Manticora proc mu to vysvětlovat?
Prostě reknu ze ne, ze dostane neco jinýho, nebo ze mu udělám doma lepší (a to udělám :mrgreen: )
U nás teda ze zdrav. Důvodu, ale ono jim to neuškodí nemít vsechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
21.11.16 14:13

My s dcerou do restaurací a kaváren chodíme. Ale nebereme to jako příležitost hodit dítě do koutku a vykecávat s kamarády. Když jdeme, bereme jako příležitost být spolu jako rodina, naučit dceru společenskému chování, stolování a vůbec nějaké kultuře. Nevadí mi, že zaplatím jedou za čas 50 Kč za horkou čokoládu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.11.16 14:16
@Kaliopa píše:
Třeba si nebudou muset brát hypotéku na byty, protože je budou mít k dispozici. Nebo my si nebudeme muset dělat starosti s důchodem a nebudeme muset pracovat do 70 let apod. Je toho spoustu.

tak ne každý chce celý svůj život šetřit, ale ten život prožít a užívat si ho dokud je mladý a zdravý. A třeba je hezké dostat od rodičů byt, ale cennější je dostat od nich v dětství lásku, společně strávený čas klidně i nad tím hrnkem předraženého kakaa někde na výletě. Pořád si pmatuju z dětství cukrárnu, kam jsme chodili vždy, když jsme přijeli na chalupu a šli jsme do města nakoupit :srdce: byla to neskutečná pohoda a krásné vzpomínky.

• Citovat
  • Upravit
3641
21.11.16 14:17
@Nimie píše:
To je fakt asi odlišný pohled na život. Někdo bude radši spořit tak, že vydělá na 4 byty, ale z toho života nebude nic mít, a někdo vydělá jen na 3 byty, ale ten život si užije. Nevím, asi jsme moc akční a docela rychle dochází zábava na výběr. Na druhou stranu mi to fakt nepříjde, naopak si myslím, že jsme docela hodně doma, i většinu akcí děláme u někoho doma, takže reálně se ven někam do podniku/do kina apoď. dostaneme fakt tak 4× za měsíc, maximálně :think:

Ale mi si také užíváme, chodíme na výlety, v zimě lyžovat, do bazénů, na brusle, v létě na dovolenou, na koupaliště apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
21.11.16 14:19
@lucenka píše:
tak ne každý chce celý svůj život šetřit, ale ten život prožít a užívat si ho dokud je mladý a zdravý. A třeba je hezké dostat od rodičů byt, ale cennější je dostat od nich v dětství lásku, společně strávený čas klidně i nad tím hrnkem předraženého kakaa někde na výletě. Pořád si pmatuju z dětství cukrárnu, kam jsme chodili vždy, když jsme přijeli na chalupu a šli jsme do města nakoupit :srdce: byla to neskutečná pohoda a krásné vzpomínky.

Ale i my si užíváme, ale nemusíme chodit pokaždé do kavárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
21.11.16 14:21

Nechodim. Ne proto, ze by to stalo nejaky penize, ale protoze mi to prijde v jejich veku zbytecny. Zakusky obcas koupime domu. A ja bych si to stejne nedokazala vychutnat.

• Citovat
  • Upravit
3372
21.11.16 14:26
@Kaliopa píše:
Ahoj, chodíte často s dětmi do kavárny třeba jen na horkou čokoládu či kakao apod.? Já se přiznám, že to považuji za vyhozené peníze, protože na nápojích se nejvíce vydělává a odmítám platit někde za kakao 50 Kč apod., i když si to dovolit asi můžu. Překvapuje mne ovšem, že když jdeme s některými známými po obědě na menší procházku, tak po procházce hned navrhují jít si někam sednout, jako by to nešlo bez toho. Tam potom dětem koupit třeba tu čokoládu nebo palačinky apod. Děti tam sedět stejně dlouho nevydrží a čím větší skupinka, tím větší rozjívenost. Neříkám, že nechodíme nikdy nikam, ale zrovna tohle pravidelné vysedávání nemusíme. Kdyby šlo alespoň o nějaký zákusek, zmrzlinu nebo něco „hodnotnějšího“, jestli rozumíte, a ne jen mléko s grankem apod. Jak to máte vy?

Ahoj, já nechodím do kaváren, když jdu ven, do klubíku, na procházku, nebo kdekoliv jinam, vše si beru připravené ven z domu. Ráda krabičkuji.
Ale kdyby se někam někdy výjimečně s rodinou, návštěvou někam šlo a cestou, že bychom mohli, tak se určitě nebráním. Ale jak říkám, jen výjimečně.
Není to otázka peněz, i když ráda šetřím, ale hlavně mé nastavení zdravější stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
21.11.16 14:29
@Kaliopa píše:
Ale i my si užíváme, ale nemusíme chodit pokaždé do kavárny.

Však nechoďte. Ale dopřejte ostatním tu možnost rozhodnout se sami a bez tvého odsouzení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
21.11.16 14:36

@catherine100 Já nevysvětluju, ale někdo tu psal, že dítěti vysvětluje ekonomickou podstatu vykořisťování :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
21.11.16 14:36

@Tamtama já jsem právě šťastná když se dostanu mezi dospělé :) taky udržuju sociální vazby - zní to možná dost nadneseně, ale já chci mít nějaké přátele potom, co děti začnou být soběstačné. Stejně tak nechci, aby jediným pojítkem mezi mnou a manželem byl oddací list, společné bydlení a společné děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.11.16 14:40
@Tamtama píše:
@Nimie tak 4-5 kafí naráz nedělám max. 3, navíc všechny pijeme rozpustné, to je hotové hned :nevim: doma by právě byly v pokoji, kamarádky je od sebe odhání a chtějí mít klid, pak jim vadí, že já si klidně od kafe sednu na zem a u povídání skládám puzzle.. jo, taky jsem si myslela, že moje dítě nebude to divoké, běhající a vztekající se v obchodě na zemi.. bohužel je, proto s ním mezi lidi chodit nechci :lol: :zed:

No a přesně v tenhle moment se připojí ta část, kdy si tam jdeš zároveň i vychutnat to něco dobrého, co tam je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
21.11.16 14:41
@Kaliopa píše:

Platba hypotéky nebo nájmu je jedna z nutných pravidelných plateb, takže zaplatím toto, pak životka, penzijka, další nutné platby a se zbytkem si nedělám starosti a užiju si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.11.16 14:46
@Kaliopa píše:
Ale mi si také užíváme, chodíme na výlety, v zimě lyžovat, do bazénů, na brusle, v létě na dovolenou, na koupaliště apod.

No a přesně, vy chodíte na bazén, na brusle, tak my chodíme na bazén, brusle, do čajovny, kavárny apod. :) podívej se třeba teď z okna - na příjemný výlet to není, na brusle taky ne, na bazén - když už chci krytý, tak si radši užiju něco pořádnějšího, ale to je zas akce na celej den (pokud se nejede do zahraničí), tak jaké jsou alternativy? Lyžovat na těch pár hodin taky nepůjdeš pokud nemáš sjezdovku za barákem.

Tak jaké jsou alternativy? Představ si, že všechno co jsi popsala už je vyčerpáno, lyžovat pojedeme v zimě, na koupák, brusle ani kolo to počasí není nehledě na to, že na kole si moc nepopovídáš, tím spíš ve větší skupince a je to zas akce dost o hlídání dětí. Tak kam jít? Ano, můžeš obcházet různé lokální akce, ale mě to třeba nebere :nevim: jo, podívám se na Vánoční stromeček jeden večer, ale co v tom zbylém čase?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
21.11.16 14:47
@Manticora píše:
Nedokazu si predstavit situaci, kdy moje dite chce trdelnik a ja mu reknu ze ne a zacnu vysvetlovat, ze realna cena trdelniku je 20 a ja za nej tech 70 proste nedam, protoze to neni ekonomicky.

Jednak to vysvětluješ blbě a jednak je jistě dobře, aby větší dítě vědělo, že se nerozhoduje jen podle toho, zda máma má/máma nemá, dá/nedá. Pokud si pak dítě řekne, že chce dát 100,– za kafe za 15 korun anebo bubble za 150,–, je to už jeho věc. Poznání a přemýšlení ho nezabije. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí