Chodíte často s dětmi do kaváren apod.?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3641
21.11.16 14:53
@Sněžení píše:
Jednak to vysvětluješ blbě a jednak je jistě dobře, aby větší dítě vědělo, že se nerozhoduje jen podle toho, zda máma má/máma nemá, dá/nedá. Pokud si pak dítě řekne, že chce dát 100,– za kafe za 15 korun anebo bubble za 150,–, je to už jeho věc. Poznání a přemýšlení ho nezabije. :D

Tudíž koupíš vlastně vše, co dítě chce nebo jak to tedy děláš, když si nedokážeš představit, že mu to nemůžeš vysvětlit? To já bych potom musela nakoupit pokaždé v obchodě různé pamlsky a hračky za tisíce, kdybych koupila vše, co chtějí. Navíc doma se toho potom ani nedotknou. Myslím sladkosti, které si vymáhají. Já prostě řeknu, podívej se, je to jen těsto obalené v cukru, to Ti raději koupím nějaký lepší zákusek za 70 Kč nebo Ti udělám něco doma. Nabídnu prostě alternativu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
21.11.16 14:56
@Kaliopa píše:
Tudíž koupíš vlastně vše, co dítě chce nebo jak to tedy děláš, když si nedokážeš představit, že mu to nemůžeš vysvětlit? To já bych potom musela nakoupit pokaždé v obchodě různé pamlsky a hračky za tisíce, kdybych koupila vše, co chtějí. Navíc doma se toho potom ani nedotknou. Myslím sladkosti, které si vymáhají. Já prostě řeknu, podívej se, je to jen těsto obalené v cukru, to Ti raději koupím nějaký lepší zákusek za 70 Kč nebo Ti udělám něco doma. Nabídnu prostě alternativu.

Neřeším malé dítě, ale například, když bylo klukovi 7 let a začal kupovat perlivou vodu z automatu ve škole, tak jsem se ho zeptala, proč to kupuje atd. a nakonec pochopil, že je podobný obchod nanic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
21.11.16 14:56

@Manticora tak to jo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.11.16 15:01
@Sněžení píše:
Neřeším malé dítě, ale například, když bylo klukovi 7 let a začal kupovat perlivou vodu z automatu ve škole, tak jsem se ho zeptala, proč to kupuje atd. a nakonec pochopil, že je podobný obchod nanic.

Nebo ti přestal říkat, že si ji kupuje. :mrgreen:
Já bych byla za perlivou vodu šťastná, milionkrát lepší než sladká limonáda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
21.11.16 15:14
@Kaliopa píše:

Koupím jim toho hodně, ale zase ne uplne všechno, co chteji. POkud danou věc nechci koupit, tak proste reknu „tohle kupovat nebudu“ a jdeme pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
21.11.16 15:17
@Bábrdl píše:
Nebo ti přestal říkat, že si ji kupuje. :mrgreen:
Já bych byla za perlivou vodu šťastná, milionkrát lepší než sladká limonáda.

Proč by mi to neříkal? Já mu to nezakazovala ani se nezlobila.
Jsou 4 etapy poznání a první je „nevím, že nevím“ a u hodně lidí je stačí posunout na „vím, že nevím“ a ten zbytek udělají sami.

Ty spojuješ dvě věci do sebe. Jedna věc je otázka ekonomie (zda se vyplatí utratit za 2,5 dl vody s CO2 např. 15 Kč), druhá věc je, zda vůbec pít přeslazené kofoly, coly atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.11.16 15:21
@krakatice píše:
@Tamtama já jsem právě šťastná když se dostanu mezi dospělé :) taky udržuju sociální vazby - zní to možná dost nadneseně, ale já chci mít nějaké přátele potom, co děti začnou být soběstačné. Stejně tak nechci, aby jediným pojítkem mezi mnou a manželem byl oddací list, společné bydlení a společné děti.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
21.11.16 15:30

Tak my nechodíme, ale zase dokážu pochopit to, když prostě někdo takto chodí..
Prostě občas neni špatné po vycházce si někde zajít.. Ne pravidelně, ale možná je to i o tom, že si lidi chtějí sednout pokecat, děti si něco dají..
Třeba nechodí čsto jdou jednou za čas.. Jako třeba unás, kdybych takto šla, tak taky uděláme procházku a zajdem do kavárny.. protože je to člověku vzácné.. :nevim:

Příspěvek upraven 21.11.16 v 15:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
21.11.16 15:32

Jo, chodim uplne vsude.Mam 2 deti. Nejvic miluji sushi. Hlidani jsem nikdy nemela, tak byli od mala uplne vsude. Kakao nekupuji, ale chodime na jidlo. I bez kamaradek, nechce se mi varit, tak se jdemw najist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
21.11.16 15:36

Jinak je možné, že prostě lidi nebaví bloumat někde, a prostě když jdou se projít tak jim stačí krátká procházka a raději si jsou někd sednout a v klidu povídat..
Mě to divné nepřijde teda.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.16 15:47

Zkrátka a dobře, chci jít někam na kafe/čaj/čokoládu, tak jdu. Pkud nechci/nemám na to/neschvaluju to, tak nejdu. Stojím si za svým názorem kurnik, a tak to řeknu i kamarádům, kteří tlačí do kavárny, když tam nechci.

Jinak já chodím (zatím bez dětí, jsou moc malé) a ráda. A dát 150 Kč za kafe ve Starbucksu mi nevadí. Razím heslo žij a nech žít…

edit adminem: smazání invektivy

• Citovat
  • Upravit
lucenka
21.11.16 15:51
@Kaliopa píše:
Ale i my si užíváme, ale nemusíme chodit pokaždé do kavárny.

a užíváš si to ty nebo i ty děti? Když jste někde venku a ony chtějí jít někam na čokoládu, tak jdete nebo jim to rozmluvíš, protože tobě to přijde zbytečné?

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
21.11.16 15:52
@Nimie píše:
Nj, právě tomuhle bych se chtěla vyhnout :mrgreen: jsem zvyklá, že se i s dětmi do restaurace běžně chodí :)

jo chodi, aspon s myma obema detma to nebyl v peti letech problem. My se treba na materske s kamoskama schazely v Ikee, deti si tam pohraly, my se najedly a nemusely jsme resit, u koho doma deti udelaji binec a neresit, co pripravit za jidlo a aby bylo doma uklizeno kvuli navsteve.
S manzelem a detma chodime do restauraci od malinka, deti se aspon umi v takovychto zarizenich chovat. Samozrejme, ze nepolezu do restaurace s urvanym miminem nebo s litajicim batoletem, co neposedi, ale dite od dvou/tri let se da v pohode ukocirovat. Ve skolce taky musi sedet u jidla a poslouchat. Nebo asi mam stesti na hodne a klidne deti. ;)

• Citovat
  • Upravit
3383
21.11.16 15:58

Ne nechodím ani do kavárny ani do cukrárny. Kafe mám doma a když mám chuť na sladké, raději si upeču něco doma. Nemám rodičák na zbytečný nesmysli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.11.16 15:59
@Kaliopa píše:

proste reknu, ze mu to nekoupim a basta. Stacilo rict, bud ze nemam tolik penez nebo ze mi to prijde drahy. To neni nic proti nicemu. Popr ze minule jsem koupila a nejedly to. Proste nastavim mantinely, nejde to a basta. Prece nebudu s ditetem smlouvat a po kazde vysvetlovat, ze mu neco nebudu kupovat, na co si ukaze. Kdyz byly deti male, tak jsme casto chodili treba do prazskeho Sparkysu na klouzacku, proste vedely, ze se jdem sklouznout a ne nic kupovat…To samy ted v Hamley´s. Jdeme se podivat, muzou se klouzat a hrat tam hry, ale nebudu platit za kolotoc pade. Ale u nas dostavaji od skolky kapesne. Kdyz neco chteji koupit a ja to odmitnu, tak si to muzou koupit z kapesneho. Zajimave, ze starsi je skrt a najednou tu vec nepotrebuje a mladsi je pro zmenu rozhazovacne, tak nas ze sveho kapesneho zve na zmrzku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML