Darek pro synovce do porodnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
596
12.5.17 20:14

Darek pro synovce do porodnice

Ahojky :lol:
Napadlo mě, že byste mi mohli poradit. ;) Mojí švagrové se narodil chlapeček a chtěla bych pro něho dárek na památku…Vím, že každý ocení plenky apod…To bych s manželem koupila určitě, ale chtěla bych i něco pro maličkého, co by mu zůstalo. Šperky kupují většinou, aspoň myslím, rodiče a mě tak nějak došla fantazie. Manžel je s tím hotový hned, nekupoval by nic, je to zbytečně :lol:…Napadá vás kromě kraček a šperků ještě něco jiného? ;) Protože jestli ne, koupím hračku…Děkuju! ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Doe_Jane
12.5.17 20:16

To mi připadá jako blbý nápad, starostí bude mít dost, natož ještě myslet na nějakou blbost, která by mu měla zůstat na památku :D nejlépe uděláš poukázkou do Tesca nebo lékárny, či jiného obchodu

• Citovat
  • Upravit
16115
12.5.17 20:22

Z levnějších věcí doporučuju toto s hezkým osobním věnováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
12.5.17 20:25

Fakt je to blbý nápad? :lol: Ja nevím, čekám teprve první mimi a naivně si predstavuju, ze kdyby mi dal někdo dárek pro mimco na památku, měla bych radost :lol: :lol: ;) Ale možná jsem zatím jen naivní a pochopim to až pak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
12.5.17 20:26
@zrcadlo píše:

to asi záleží na povaze obdarované… mě by takový dárek neskutečně vyprudil… krám do bytu, který nebudu vědět kam dát…
ale věřím, že někomu jinému by se to líbit mohlo :P
já bych do porodnice přinesla něco dobrého na zub pro maminku a synovcovi koupila něco, až bude doma. A zeptala bych se maminky, jestli něco nepotřebuje, než sama něco vymýšlet, co se pak nebude hodit… a pleny je samozřejmě top dárek… pokud tedy nebude látkovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
12.5.17 20:28
@zrcadlo píše:

Tak zrovna na takové „pamětní“ dárky jsem před porodem vyhlásila striktní embargo, i když je mi jasný, že se na to část příbuzných třásla. Za čtyři stovky mohlo být kvalitní fotoalbum na fotky mimča, pamětní mince jsou za mě prachy vyhozený do koše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16115
12.5.17 20:32
@Baruunečka píše:
Fakt je to blbý nápad? :lol: Ja nevím, čekám teprve první mimi a naivně si predstavuju, ze kdyby mi dal někdo dárek pro mimco na památku, měla bych radost :lol: :lol: ;) Ale možná jsem zatím jen naivní a pochopim to až pak :lol:

Já mám děti dvě, kolem sebe spoustu lidí s malými dětmi, a nemám ve svém okolí nikoho s názorem, že top dárek je balík plín (všichni v mém okolí považují plíny za hygienickou potřebu a nikoliv jako dárek) - možná to je tím, že tedy nikdo materiálně nestrádáme. Dárek pro dítě na památku bych si nikdy nedovolila nazvat krámem, i kdyby dostalo cokoliv pro mě nevkusného, tak pokud by to bylo s osobním věnováním, schovám mu to do krabice a až vyroste, moc ráda předám.
Syn třeba dostal od známých nožík rybičku s věnováním, od prarodičů dostaly děti zlatý dukát k narození, pak máme doma tubus se všemi novinami ze dne narození (to pořídil manžel, prý aby si jednou děti početly, co se dělo, když se narodily). Vůbec mi nevadí, že máme doma u stropu v chodbě pár takových „krámů“, jednou dětem udělají radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30927
12.5.17 20:35

@zrcadlo evidentne jedem na stejne vlne, radila bych neco podobneho, pripadne dle financnich moznosti neco drazsiho, ale v podobnem duchu.
@Baruunečka Nerozumim tomu nakupu plen, pokud se nejedna o socialne slabe obcany. To muzu dat rovnou penize do obalky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
12.5.17 20:39

@Cuddy @zrcadlo no vidíte a v mém okolí se zase dávají pleny běžně a všichni z toho mají radost :mrgreen: sociální případy nejsme…
ale já jsem spíš praktický člověk, na upomínkové předměty k ničemu mě moc neužije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30927
12.5.17 20:42

@Jarka K Ale ono nejde o tebe, ale o to dite, kteremu ten darek davas. Ja bych si skutecne nedovolila zadnym kamaradum dovalit baliky plen. Dostat neco takoveho bych povazovala temer za urazku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
12.5.17 20:42

Já se teda ztotožňuji s tím co psala @zrcadlo A zrovna takovou sadu mincí dostal syn k narození. Pleny jsou dárek pro rodiče, ulehčí jejich peněžence. Mince a podobné dárky jsou dárkem pro mimčo a nikdo nemůže předjímat, jestli to jednou dítě ocení nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
12.5.17 20:44

Co nějakou knížku na zapisování všech pokroků dítěte? Dostala jsem jí od kamarádky pro obě děti, oběma dětem ji vyplnuji a v 18 letech jim jí chci předat. Naše se jmenuje Mých prvních 5 let, střípky mého dětství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
12.5.17 20:45

My taky nejradsi dostavali pliny :mrgreen: ale kdyz uz neco na pamatku, tak bych dala poukaz na rodinne/newborn foceni ;)
Taky nemam rada, kdyz to pak jen nekam zalozim… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
12.5.17 20:46

A dcera tenkrát dostala zlatou cihličku, fakt maličkou :) To jí pak taky zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16115
12.5.17 20:49
@Cuddy píše:
@Jarka K Ale ono nejde o tebe, ale o to dite, kteremu ten darek davas. Ja bych si skutecne nedovolila zadnym kamaradum dovalit baliky plen. Dostat neco takoveho bych povazovala temer za urazku.

Přesně tak, nechápu ten postoj, že matka rozhodne o tom, který dárek dítěti vyhodí. Já sama jsem dostala od prababičky krabičku s penězi z roku jejího narození (narodila se 1904), obřadně mi ji předávala na svoje devadesáté narozeniny se slzami v očích. Peníze tehdy dostala od kmotra, a i když na tom byli hodně bídně, její maminka na ně nikdy nesáhla a měla je schované pod prknem v podlaze. Dnes by asi většina lidí vzala prachy a koupila pár balíků plín :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová