Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dcera dostala převážně peníze, fotoalbum a zlatý řetízek. V práci dostala od všech tolik balíků plen, ze jsem je nemusela několik měsíců kupovat a opravdu me to neurazilo i když finančně jsme ok. Ja osobně bych věnovala fotoalbum nebo odlitek na nožičky. Když jsem se narodila ja, dostala jsem veliký demižon s nápisem NA SVATBU, v něm drobné, které se postupně přihazovaly, uz ho plnim znovu.????
Me by udelalo radost cokoli na pamatku pro mimco, ty mince se mi zdaji jako dobry napad, popripade pokud je obdarovavana spis na praktictejsi darky, tak to foceni novorozencu, to bye taky moc potesilo
. Jinak plenky bych asi dostat nechtela
, asi bych se ani neumela tvarit ze mam radost, takze budu doufat ze od nas nikdo takovy napad mit nebude
.
@zrcadlo píše:
Já mám děti dvě, kolem sebe spoustu lidí s malými dětmi, a nemám ve svém okolí nikoho s názorem, že top dárek je balík plín (všichni v mém okolí považují plíny za hygienickou potřebu a nikoliv jako dárek) - možná to je tím, že tedy nikdo materiálně nestrádáme. Dárek pro dítě na památku bych si nikdy nedovolila nazvat krámem, i kdyby dostalo cokoliv pro mě nevkusného, tak pokud by to bylo s osobním věnováním, schovám mu to do krabice a až vyroste, moc ráda předám.
Syn třeba dostal od známých nožík rybičku s věnováním, od prarodičů dostaly děti zlatý dukát k narození, pak máme doma tubus se všemi novinami ze dne narození (to pořídil manžel, prý aby si jednou děti početly, co se dělo, když se narodily). Vůbec mi nevadí, že máme doma u stropu v chodbě pár takových „krámů“, jednou dětem udělají radost.
Tak my zase na stejné vlně nejsme, alespoň v tomhle ne.
Já osobně návštěvy v porodnici neuznávám, v šestinedělí také, je to pruda.
Dárky, které se nedají sníst, využít, použít, jsou krámy, leda že by to byly věci, které doma nemám, a jsou k životu potřeba.
To, cos popsala, že budeš dítěti schraňovat, bych doma opravdu nechtěla, a pokud by mi to někdo dal, tak bych opravdu nadávala, že to nemůžu vyhodit.
Takže, zakladatelko, plenkami nezarmoutíš, a vztahy jsou důležitšjší než věci. Pokud máš se švagrovou dobrý a vřelý vztah, určitě jí potěšíš tím, že jí pomůžeš, pohlídáš, pokecáš… Toť na za mne.
Myslím, že poukaz na focení maminek by byl super a bude to památka.
Líbí se mi, jak moc je tu vidět, ze co člověk to názor
Ja osobne bych měla radost ze všech věcí, které by moje miminko až se narodí dostalo.Moje švagrová ma doslova vymodlene mimco, tak snad z toho bude mít radost… ![]()
Holka dostala od babičky náušničky, které měla babi od své babičky. Dostala je i přesto, že tchyně věděla, že holce uši píchnout nenechám. Má je v krabici. Stejně tak jako mají obě děti schované otisky nožiček z porodnice, pamětní minci našeho města, nejmenší overálek, do kterého se vešli, první botky atd. atd. Zatím mám těchto věcí pro každého jeden „prenatální box“ (krabici, co jsem v těhotenství dostala na gyndě
). Vždycky jsem hrozně záviděla kamarádce, která měla jako talisman jednu svoji mrňavou botičku. Já ze svého dětství nemám nic. Jak s upomínkovými předměty jednou naloží moje děti je jejich věc. Dřív než k 30. narozeninám to ale nedostanou
Aby si toho dostatečně vážili ![]()
Člověk když to tak čte, tak má skoro strach něco koupit, protože jak tak koukám, tak jednoho urazí mince, druhého pleny… mě by tedy urazil snad jen hanlivý dopis, protože zlobit se na druhého, že koupil něco pro mé dítě, co neodpovídá mému vkusu, mi přijde dost povrchní ![]()
@J_Doe píše:
Tak my zase na stejné vlně nejsme, alespoň v tomhle ne.Já osobně návštěvy v porodnici neuznávám, v šestinedělí také, je to pruda.
Takže, zakladatelko, plenkami nezarmoutíš, a vztahy jsou důležitšjší než věci. Pokud máš se švagrovou dobrý a vřelý vztah, určitě jí potěšíš tím, že jí pomůžeš, pohlídáš, pokecáš… Toť na za mne.
Dárky, které se nedají sníst, využít, použít, jsou krámy, leda že by to byly věci, které doma nemám, a jsou k životu potřeba.
To, cos popsala, že budeš dítěti schraňovat, bych doma opravdu nechtěla, a pokud by mi to někdo dal, tak bych opravdu nadávala, že to nemůžu vyhodit.
Tak s timto se plne ztotoznuji a navic bych nechtela ani to newborn foceni, musi se to fotit strasne brzy po porodu, aby byli dite spave a nervalo, i tak vim, ze tam treba znama byla nekolik hodin a pak to mimco zkroucene v kosiku, hlavu vylomenou, nejaky kralici usi, mne to prijde uplne tyransky, i kdyz jsem asi v tomto za exota, protoze je toho plny FB.Ja byla rada, ze dycham a zvladam zakladni peci o dite a sebe a ne abych nekde vymetala foceni.Ti si musi kazdy podle sebe a neni to vhodne jako darek-muj nazor
@tini píše:
Tak s timto se plne ztotoznuji a navic bych nechtela ani to newborn foceni, musi se to fotit strasne brzy po porodu, aby byli dite spave a nervalo, i tak vim, ze tam treba znama byla nekolik hodin a pak to mimco zkroucene v kosiku, hlavu vylomenou, nejaky kralici usi, mne to prijde uplne tyransky, i kdyz jsem asi v tomto za exota, protoze je toho plny FB.Ja byla rada, ze dycham a zvladam zakladni peci o dite a sebe a ne abych nekde vymetala foceni.Ti si musi kazdy podle sebe a neni to vhodne jako darek-muj nazor
Přesně, newborn focení by bylo pro mě za trest, první dvě děti nespaly ani v porodnici, v šestinedělí tak 20 min vkuse byl zázrak, kojila jsem i s pospáváním u prsu hodinu…
Opravdu, já bych v té chvíli ocenila, kdyby mi někdo dítě vyvezl s kočárkem na hodinu, než nožík - rybku… Ale přestěhovali jsme se před porodem ke tchýni, nikoho jsem neznala, a tchýně na vycházky s kočárkem nebyla…
Asi ta knížka se mi zdá nejrozumnější… z focení bych odvázaná nebyla-byla jsem v šestinedělí dost na nervy a ještě se kamsi tahat, když jsem zápasila s tím, že jsem v porodnici byla prakticky bez mléka ![]()
Nejvhodnější by bylo, kdyby se dárek zkonzultoval s bráchou - ten by měl vědět, z čeho by jeho žena měla radost - takové dárky na blind můžou být pěkná trefa vedle a raději opatrně. Osobně bych měla radost třeba z plyšového usínáčka (takovéty plyšové dečky s hlavou) třeba s vyšitým jménem, nebo z nějakého dřevěného vláčku se jménem - prostě něco, co by dítě využilo a nebyla to pracholapka.
@tini
Jeste jsou takova foceni, kdy ti fotograf prijde rovnou domu, znama ma takhle krasne nenucene fotky spinkajiciho miminka a nechali si z toho udelat i obrazy na zed. Kralici usi, krouceni miminek a podobne vyplody se mi taky vubec nelibi, proste takove decentni fotecky.
Ja jsem kamarádům dávala pkenkovy dort se spoustou dárků i plysak byl tak ten mají schovaný.
@Baruunečka píše:
Fakt je to blbý nápad?Ja nevím, čekám teprve první mimi a naivně si predstavuju, ze kdyby mi dal někdo dárek pro mimco na památku, měla bych radost
![]()
![]()
Ale možná jsem zatím jen naivní a pochopim to až pak
Prave naopak, podle me je to skvely napad, muzes koupit treba stribrnou pamatecni minci, s Prahou, Karlem ctvrtym, nebo nejakou letosni, ktera uz vysla.