Dárky lékařům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2458
12.11.11 11:56

No jak jsem psala uz drive obvodakovi davam flasku vzdycky kdyz neco potrebuji, myslim neco extra, za bezne veci spis ne, ale ma to svou vyhodu, nikdy necekam v cekarne dele nez 5minut, prijdu pockam az vyjde posledni pacient, sestra vykoukne a jdu ja. Ostatni v cekarne mne pak probodavaji ocima :-)
Chodim k nemu uz hodne let a jsme spise znami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
12.11.11 12:00
No, tak tím se snad ani nechlub…
papavlinka33 píše:
No jak jsem psala uz drive obvodakovi davam flasku vzdycky kdyz neco potrebuji, myslim neco extra, za bezne veci spis ne, ale ma to svou vyhodu, nikdy necekam v cekarne dele nez 5minut, prijdu pockam az vyjde posledni pacient, sestra vykoukne a jdu ja. Ostatni v cekarne mne pak probodavaji ocima :-)
Chodim k nemu uz hodne let a jsme spise znami.
  • Citovat
  • Upravit
5173
12.11.11 12:06
vvero píše:
tetma píše:
taky navštěvuju fajn doktory/rky ,ale že ybch jim za to měla nosit dárek :nevim: já taky když jsme prodávala a nebo pracovala pak po škole v sociáln službě jsme dárky nedostávala a nebo slušně odmítla …
Napíšu trošku z jiný strany a co když vám lékař nebude smět s něčím vyhovět a tím,že jste mu dali dárek ho dostanete do nepříjemné situace :think:
Jen teda naše obvdní sí říká o pohledy :mrgreen: má jich v ordinaci mega - z číny, tokia, USA ,afrika ..,ale to je něco jinýho ona je tam má vystavený pro všechny a kdo jí pošle tak neplátí jednou 30 kč :mrgreen:
Jasně. Děkuju za názor. Nejsem ale z těch, co by vyžadovali nadstandartní služby. Takže myslím, že do takové situace bych doktora vědomě nikdy nedostala. :nevim:

nemyslím jen nadstandart…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
12.11.11 12:06

já tuhle čekala 3hodiny v čekárně než na mě přijde řada,stejně mi léky nedal a ještě mi řekl ,že jsem jeho pacienty okradla o čas,tak ten by si zasloužil kopačku do huby a ne present :think: ne každý doktor si zaslouží..hm pája to má zajímavé ,asi spíš ,že je to zdravotnice,no já se tam bojim i zaklepat když chci jen recept ,aby mě lidi neutloukli nákupníma taškama

• Citovat
  • Upravit
7323
12.11.11 12:11
papavlinka33 píše:
Chodim k nemu uz hodne let a jsme spise znami.

Tak tohle by byl třeba lékař, od kterého bych hned odešla. Pokud se nechá „uplatit“ dárkem, aby vzal přednostně, tak teda nevím… Proto v těchhle případech s dárky nesouhlasím, pokud by mi zachránil zdraví nebo přímo život, samozřejmě bych mu byla vděčná a chtěla poděkovat, takových lékařů je třeba si vážit. Penězma ale nikdy, max nějakým pěkným dárkem, abych mu vyjádřila dík, ale jinak ne… za dobrou standardní péči prostě ne, tu od něj očekávám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
12.11.11 12:11

Nikdy jsem to neudělala a neumím to, ale mám tak skvělého gynekologa, kterému jsem opravdu vděčná za jeho přístup, chválím ho, kudy chodím a tomu bych asi dárek dala ráda. Ovšem ta situace by mi byla asi trochu hloupá a jak jsem těhotná a všechno mě dojme, tak bych asi i mohla brečet, pokud bychom kolem toho nějak víc stepovali :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
12.11.11 12:15
Saroya píše:
Nikdy jsem to neudělala a neumím to, ale mám tak skvělého gynekologa, kterému jsem opravdu vděčná za jeho přístup, chválím ho, kudy chodím a tomu bych asi dárek dala ráda. Ovšem ta situace by mi byla asi trochu hloupá a jak jsem těhotná a všechno mě dojme, tak bych asi i mohla brečet, pokud bychom kolem toho nějak víc stepovali :roll: :oops:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: bys to předávala s pláčem a pak by si třebas mysleli ,že je to z posledních peněz :mrgreen: ,ne já taky to neumim,ale je vidět ,že dostávaj ,páč to popadla a nijak nekomentovaal o to lépe ..bylo by mi ještě trapněji ..
  • Citovat
  • Upravit
5173
12.11.11 12:22

ještě chci napsat,že pokuď požaduju něco nadstandartního tak slušně poprosím ( třeba napsánípropycilu obvodní abych nemusela běžet na endokrinologii) a poděkuju… já nedávám dárky ne protože bych si myslela jak jsou lékaři perfektně placení,ale pro to,že když dám teď dárek a příště mi nebude moci doktorka s něčím vyhovět,je pro ní těžší říct ne nezlobte se nemůžu,,nerada dostávám lidi do týhle situace…ale třeba naše dětská zařizovala u sebe v čekárně hernu pro děti,tak se každý mamči zeptala,jestli doma nemají třeba 2 odrážedla co nepotřebují nebo skluzavku po dětech a tak, tak to jsem do čekárny přinesla kočárek ještě po mě,ale moc hezkej jak mudra tak sestra z něho byli unešený,ale to je taky o něčem jiným to má sloužit dětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
12.11.11 12:26

No ono to timhle zpusobem funguje vsude, nevim proc bych za to mela stydet, kdyz cekam nekde na urade je to uplne to same, pani urednice vzdycky vezme prvni sveho znameho, ja nezurim nevadi mi to, proste to takhle u nas je. Je mi to celkem jedno kdo si to umi zaridit ma vyhodu. Asi to neni moc fer a spravedlive, ale ja to nezmenim tak proc se tim trapit, vyuzivam vyhod, jako kazdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
12.11.11 12:30
saracenka píše:
Saroya píše:
Nikdy jsem to neudělala a neumím to, ale mám tak skvělého gynekologa, kterému jsem opravdu vděčná za jeho přístup, chválím ho, kudy chodím a tomu bych asi dárek dala ráda. Ovšem ta situace by mi byla asi trochu hloupá a jak jsem těhotná a všechno mě dojme, tak bych asi i mohla brečet, pokud bychom kolem toho nějak víc stepovali :roll: :oops:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: bys to předávala s pláčem a pak by si třebas mysleli ,že je to z posledních peněz :mrgreen: ,ne já taky to neumim,ale je vidět ,že dostávaj ,páč to popadla a nijak nekomentovaal o to lépe ..bylo by mi ještě trapněji ..
:lol: no asi vím, proč ty dary nenosím
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
12.11.11 15:51

Já jsem zatím dárek nedala, ale už mnohokrát jsem uvažovala, že nějaké pozornosti přinesu.
Spíš bojuju s tím, že mám převážně lékaře(kardiologové,gynekolog,praktik), tak nevím, co vhodného vybrat a aby se neurazili, nevyložili si to nějak špatně.
Já jsem nemocná(kardiak) a s lékaři jsem v pravidelném kontaktu od narození a budu až do konce života. Jsem jim moc vděčná za přístup a za péči, kterou mi věnují, i když je mi jasné, že pro ně jsem tuctová pacientka. Nikdy jsem nezapomněla na slovní poděkování. K tomu symbolickému bych se taky ráda dostala, protože si uvědomuju, že bez nich bych určitě nebyla, tam kde dnes jsem - maminka 2 dětí v dobré psychické pohodě.

Tak nevím, co a při jaké příležitosti pro muže, lékaře :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
12.11.11 16:05

dávám často - hlavně proto, že jsem taky Dr. a většina mých lékařů jsou zároveň kamarádi. A dávám jídlo - ze zkušenosti vím, jak jaký je na noční hlad. Pizzou nebo bábovkou zatím nikdo nepohrdl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
12.11.11 16:10

to je pravda, taky holky z oddeleni obcas dostanou nejakou buchtu, chlebicky, zakusky a donesou i nam to je super napad, no ja bych asi neuspela muj obvodak je fakt super vyhlasenej doktor, mockrat mi pomohl, ale trochu lihon takze vedou ty flasky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
12.11.11 17:20

známému buchtu dát, to jo. Ale co já vím, tak když jsme s kolegyní nějakou tu domácí „mňamku“ dostaly, hned po odchodu klienta skončila v koši. Jsou to vyhozené peníze i čas. Ale já jsem na tohle trochu cíťa, hned si představím, jak ten kdo to vařil, pekl, smažil, jak ochutnává pořád tou samou lžící, olízne ji, pak tou olíznutou to zas za chvíli ochutná a vrátí zas do hrnce. Vím, možná jsem na to nemocná, ale ten pocit ožužlaných vařeček a lžic by mi nedovolil to ani ochutnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
12.11.11 17:25

tak my si od čistotné babičky domácí buchtu vzali vždycky rádi - ale pamatuju si, že jsme dostali vánoční cukroví od pacienta s hepatitidou - tak to letělo rovnou.
Jinak chlebíčky raději kupované - a kytka nezklamala taky nikdy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová