Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přeji všem pěkný večer.
Ráda bych nadhodila téma, jestli vůbec a jaké dárky nosíte lékařům. Já zatím ne, ale občas cítím, že něco milého bych přinést měla. Mám třeba moc prima jednoho lékaře, doporučila mi ho kamarádka a tehdy říkala, že mu občas přinese malý dárek. Nebo občas potěšit synova dětského lékaře. Je na malýho moc hodný a je vidět, že ho má rád. Tak hledám inspiraci. Vím, že dříve to bylo běžnou praxí, nevím ale, jak je to dnes. Řeknete, jak to máte Vy? ![]()
Ještě jsem dárek nedala, ale uvažovala jsem. za milý přístup ![]()
Já jsem dávala na Vánoce gyndařce a sestřičce balíček s hrnečkem a čajema, protože jsem měla za chvíli rodit a byly obě super. Taky z toho byly úplně paf a sestřička mi vždycky vyjde vstříc
.
Ano, zrovna tak to myslím. Za milý přístup a když budu třeba něco potřebovat, tak mi vyjdou vstříc. Jé, vánoční dárečky, to je dobrý nápad a není to tak „vtíravé“..
Mám jednu oblíbenou paní doktorku,je to už starší paní,měla by být v důchodu,ale nemá náhradu,tak pracuje dál.Dala jsem jí bonbonieru,ta snad neurazí nikoho a jednou jsem jí dala hezkou vázu.Má jí v ordinaci pořád,takže potěší,ale jinak nevím,jiný lékař mne tak nenadchnul,abych mu něco dávala.Snad opravdu nějaký balíček na zub? ![]()
…mě teda taky ne a neznám nikoho, kdo by dával dárečky lékařům…
Jinak potom by si je zasloužili i ostatní, od prodavaček počínaje atd., těm taky nenosím dárečky, když jsou na mě milé ![]()
a co na to lékaři řeknou? když dostanou dárek? je teda pravda, že jednou jsem dala flašku, ale to jsem fakt potřebovala být měsíc doma a učit se na zkoušky, no doktorka řekla: „to mi nemáte nosit“, ale hned to schovávala.
Pomka píše: …mě teda taky ne a neznám nikoho, kdo by dával dárečky lékařům…Jinak potom by si je zasloužili i ostatní, od prodavaček počínaje atd., těm taky nenosím dárečky, když jsou na mě milé
to je jasný, ale občas člověk má ten pocit, že něco jakoby dluží. Dneska když slyšíš, jaká je hrozná péče a jak ti doktoři na nás kašlou a chtějí jenom vydělat na pojišťovnách, a zrovna se Ti zdá, že všechno bylo jak má být a máš z vyšetření hodně dobrý pocit..nebo se mýlím? ![]()
taky navštěvuju fajn doktory/rky ,ale že ybch jim za to měla nosit dárek
já taky když jsme prodávala a nebo pracovala pak po škole v sociáln službě jsme dárky nedostávala a nebo slušně odmítla …
Napíšu trošku z jiný strany a co když vám lékař nebude smět s něčím vyhovět a tím,že jste mu dali dárek ho dostanete do nepříjemné situace ![]()
Jen teda naše obvdní sí říká o pohledy
má jich v ordinaci mega - z číny, tokia, USA ,afrika ..,ale to je něco jinýho ona je tam má vystavený pro všechny a kdo jí pošle tak neplátí jednou 30 kč ![]()
… je to jejich práce a očekávám od nich péči. Když je dobrá, takového lékaře si vážím a nadále ho navštěvuji a myslím, že od pojišťovny není málo placený
Jinak každého věc, ale trošku to nechápu…
Ale co, když to nejsou vyloženě úplatky, ale dárečky pro radost a jako poděkování, proč ne…
tetma píše:
taky navštěvuju fajn doktory/rky ,ale že ybch jim za to měla nosit dárekjá taky když jsme prodávala a nebo pracovala pak po škole v sociáln službě jsme dárky nedostávala a nebo slušně odmítla …
Napíšu trošku z jiný strany a co když vám lékař nebude smět s něčím vyhovět a tím,že jste mu dali dárek ho dostanete do nepříjemné situace
Jen teda naše obvdní sí říká o pohledymá jich v ordinaci mega - z číny, tokia, USA ,afrika ..,ale to je něco jinýho ona je tam má vystavený pro všechny a kdo jí pošle tak neplátí jednou 30 kč
Jasně. Děkuju za názor. Nejsem ale z těch, co by vyžadovali nadstandartní služby. Takže myslím, že do takové situace bych doktora vědomě nikdy nedostala. ![]()
je to pozornost, ne nutnost. Prodavačce nechávám drobný a taky je jen na ní, jestli mi dá na stranu lepší maso nebo ne.
Tak já pozornosti dávám, pokud mi je zdravotník příjemný, případně udělá něco nadstandartního- většinou je to čaj-káva a něco malého na zub podle povahy dotyčného lékaře.
A i já je dostávám- zdrav.sestra- pracuju na část úvazku na onkologii, ale tam je to asi něco jiného- známe rodiny svých pacientů a my jsme většinou bráni a viděni tak často jako jejich součást.
Další část úvazku mám jako porod.asist.v těhotenské poradně a i tam sem tam něco dostanu, ale největší radost mi od maminek udělá, když se vrátí s dalším těhotenstvím, případně přivezou ukázat kočárek s pokladem. ![]()
já dávám čokoládu a nebo flašu ,ale je mi u toho děsně trapně …asi nejsem ten správnej ,,úplatkářskej,, typ
dávám to většinou za vyplnění papírů a nebo když mi nadstandartně vyjdou vstříc ,na běžké kontroly teda nic nenosím..