Dárky lékařům

1113
11.11.11 22:21

Dárky lékařům

Přeji všem pěkný večer.
Ráda bych nadhodila téma, jestli vůbec a jaké dárky nosíte lékařům. Já zatím ne, ale občas cítím, že něco milého bych přinést měla. Mám třeba moc prima jednoho lékaře, doporučila mi ho kamarádka a tehdy říkala, že mu občas přinese malý dárek. Nebo občas potěšit synova dětského lékaře. Je na malýho moc hodný a je vidět, že ho má rád. Tak hledám inspiraci. Vím, že dříve to bylo běžnou praxí, nevím ale, jak je to dnes. Řeknete, jak to máte Vy? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
11.11.11 22:25

Ještě jsem dárek nedala, ale uvažovala jsem. za milý přístup :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
11.11.11 22:26

Já jsem dávala na Vánoce gyndařce a sestřičce balíček s hrnečkem a čajema, protože jsem měla za chvíli rodit a byly obě super. Taky z toho byly úplně paf a sestřička mi vždycky vyjde vstříc :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
11.11.11 22:29

Ano, zrovna tak to myslím. Za milý přístup a když budu třeba něco potřebovat, tak mi vyjdou vstříc. Jé, vánoční dárečky, to je dobrý nápad a není to tak „vtíravé“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15080
11.11.11 22:29

Mám jednu oblíbenou paní doktorku,je to už starší paní,měla by být v důchodu,ale nemá náhradu,tak pracuje dál.Dala jsem jí bonbonieru,ta snad neurazí nikoho a jednou jsem jí dala hezkou vázu.Má jí v ordinaci pořád,takže potěší,ale jinak nevím,jiný lékař mne tak nenadchnul,abych mu něco dávala.Snad opravdu nějaký balíček na zub? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
11.11.11 22:30

…nikdy mně to nenapadlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
11.11.11 22:31

…mě teda taky ne a neznám nikoho, kdo by dával dárečky lékařům… :nevim: Jinak potom by si je zasloužili i ostatní, od prodavaček počínaje atd., těm taky nenosím dárečky, když jsou na mě milé :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
11.11.11 22:32

a co na to lékaři řeknou? když dostanou dárek? je teda pravda, že jednou jsem dala flašku, ale to jsem fakt potřebovala být měsíc doma a učit se na zkoušky, no doktorka řekla: „to mi nemáte nosit“, ale hned to schovávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
11.11.11 22:35
Pomka píše: …mě teda taky ne a neznám nikoho, kdo by dával dárečky lékařům… :nevim: Jinak potom by si je zasloužili i ostatní, od prodavaček počínaje atd., těm taky nenosím dárečky, když jsou na mě milé :-)

to je jasný, ale občas člověk má ten pocit, že něco jakoby dluží. Dneska když slyšíš, jaká je hrozná péče a jak ti doktoři na nás kašlou a chtějí jenom vydělat na pojišťovnách, a zrovna se Ti zdá, že všechno bylo jak má být a máš z vyšetření hodně dobrý pocit..nebo se mýlím? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
11.11.11 22:36

taky navštěvuju fajn doktory/rky ,ale že ybch jim za to měla nosit dárek :nevim: já taky když jsme prodávala a nebo pracovala pak po škole v sociáln službě jsme dárky nedostávala a nebo slušně odmítla …
Napíšu trošku z jiný strany a co když vám lékař nebude smět s něčím vyhovět a tím,že jste mu dali dárek ho dostanete do nepříjemné situace :think:
Jen teda naše obvdní sí říká o pohledy :mrgreen: má jich v ordinaci mega - z číny, tokia, USA ,afrika ..,ale to je něco jinýho ona je tam má vystavený pro všechny a kdo jí pošle tak neplátí jednou 30 kč :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
11.11.11 22:38

… je to jejich práce a očekávám od nich péči. Když je dobrá, takového lékaře si vážím a nadále ho navštěvuji a myslím, že od pojišťovny není málo placený :-) Jinak každého věc, ale trošku to nechápu… :think: Ale co, když to nejsou vyloženě úplatky, ale dárečky pro radost a jako poděkování, proč ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
11.11.11 22:38
tetma píše:
taky navštěvuju fajn doktory/rky ,ale že ybch jim za to měla nosit dárek :nevim: já taky když jsme prodávala a nebo pracovala pak po škole v sociáln službě jsme dárky nedostávala a nebo slušně odmítla …
Napíšu trošku z jiný strany a co když vám lékař nebude smět s něčím vyhovět a tím,že jste mu dali dárek ho dostanete do nepříjemné situace :think:
Jen teda naše obvdní sí říká o pohledy :mrgreen: má jich v ordinaci mega - z číny, tokia, USA ,afrika ..,ale to je něco jinýho ona je tam má vystavený pro všechny a kdo jí pošle tak neplátí jednou 30 kč :mrgreen:

Jasně. Děkuju za názor. Nejsem ale z těch, co by vyžadovali nadstandartní služby. Takže myslím, že do takové situace bych doktora vědomě nikdy nedostala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
11.11.11 22:41

je to pozornost, ne nutnost. Prodavačce nechávám drobný a taky je jen na ní, jestli mi dá na stranu lepší maso nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
11.11.11 22:54

Tak já pozornosti dávám, pokud mi je zdravotník příjemný, případně udělá něco nadstandartního- většinou je to čaj-káva a něco malého na zub podle povahy dotyčného lékaře.
A i já je dostávám- zdrav.sestra- pracuju na část úvazku na onkologii, ale tam je to asi něco jiného- známe rodiny svých pacientů a my jsme většinou bráni a viděni tak často jako jejich součást.
Další část úvazku mám jako porod.asist.v těhotenské poradně a i tam sem tam něco dostanu, ale největší radost mi od maminek udělá, když se vrátí s dalším těhotenstvím, případně přivezou ukázat kočárek s pokladem. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
11.11.11 22:54

já dávám čokoládu a nebo flašu ,ale je mi u toho děsně trapně …asi nejsem ten správnej ,,úplatkářskej,, typ :mrgreen: dávám to většinou za vyplnění papírů a nebo když mi nadstandartně vyjdou vstříc ,na běžké kontroly teda nic nenosím..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová