Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, kdy koupat miminko? Mám měsíčního chlapečka, v porodnici říkali koupat před kojením nebo nejdřív hodinu po něm. Ale před kojením je malý hladový a většinou to probíhá s velkým pláčem a po kojení mi většinou usne a je mi líto ho budit. Jinak koupeme okolo mezi 17-19h. ![]()
Jak to vyjde…
Ale asi bych nekoupala hned po kojení, aby neblil kvůli toho.
Hele taky každý dítě to snáší jinak. Nejlépe tak mezi kojeníma. Ale přizpusob se děťátku.
A co mu dát trochu cucnout, aby při koupání neřval a po koupání ho dokojit.
u měsíčního bych to asi neřešila, když to nevyjde, nekoupala bych. během pár týdnů (možná i dní) už vydrží déle, snáz odhadneš, jk bude spát a něco vymyslíš.
Já to dělám tak, že čekám, až se probudí, hned nakojím, chvilku si hrajem a jdu koupat. Pak masáž, oblíknout, symbolicky znovu nakojí před spaním. A jde spát.
Tak cucnout, okoupat a dokrmit jsme dneska praktikovali. Výsledek: hysterický řev. No doufám, že mu z koupání neudělám trauma ![]()
Tak my take pri koupani rveme, je to diky tomu, ze kdyz se mala vzbudi tak je hladova a jelikoz ji trapim jeste pred tim nez dostane napit (jsme na UM) tak je to sileny hystericky plac
akorat kdyz je ponorena do vody tak se na chvili zklidni protoze se ji to libi..ale jakmile ji vyndam tak nez se dostaneme ke krmeni tak je uplne fialova z toho place…takze jeste nejake masirovani briska nebo cviceni s nozickama neprichazinv uvahu…ale nevim jak jinak to delat… Myslite si ze je to tim ze je opravdu jeste tak malicka, ze se budi vzdy az kdyz je hladova a chce rovnou jist a neni zvedava na nejake koupaci vecerni ritualy
Rada bych si precetela vase zkusenosti s takhle malymi miminky… Dekuji
![]()
Tak koupání se zatím sklidnilo, žádný hysterický řev ani když je před papáním (jsme na UM). No snad to malému zůstane
![]()
andreabaranova píše:Tak koupání se zatím sklidnilo, žádný hysterický řev ani když je před papáním (jsme na UM). No snad to malému zůstane
![]()
tak parada, preji at mu to vydrzi! Doufam ze se taky brzy dockam klidneho koupani
zatim je to boj ![]()