Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nějak to na mě vše padá a jdu se sem vypovídat.
Jsem v pátém měsíci těhotentví, s partnerem jsme druhé dítě chtěly, ale nějak jsme to asi nedomysleli a začínám mít deprese jak vše zvládnem. Jsem po MD na ÚP a příjem žádný, partner je živnostník a jen za hypo a složenky měsíčně zaplatíme přes 20 tisííc korun.ato nepočítám jídlo, drogerii, benzín, oblečení atd. Bohužel každý měsíc vydělává jinak tak ani nevím s jakou částkou hospodříme, peníze má po částech. Do toho nejsou peníze na dárky a přes zimu nepracujje cca 1měíc je doma a ušetřené není nic, nebylo z čeho.
Začínám mít depky za co koupíme kočárek jaak uživíme dvě děti atd. A akorát se nervuju, po porodu budu mít mateřskou a to čtyřletou variantu. spoření neplatíme žádné tak není co zrušit. Pokud prodáme barák musíme do podnájmu a to se cenově pohybuje stejně jako placení hypotéky tak bychom si taky nepomohli.
No trochu se mi ulevilo, je na tom tady někdo podobně a jak vycházíte? nechci se nervovat, ale nemohu si pomoci
Podle toho co píšeš že utratíte na složenkách asi nebude nejmenší. Nevyplatilo by se Vám dům prodat a pořídit si byt kde třeba budete platit menší hypo aby ste zustali ve svem , ale zároveň měli nějaké peníze?
já jsem mladá,přítel je ještě mladší než já,dítě jsme vůbec neplánovali a ted čekám rovnou dvojčata.z práce mě hned vyhodili,na sociálce prý nemám na nic nárok,na mateřskou taky ne,jelikož jsem v posledním zaměstnání nedostala smlouvu.můj příjem je ted nulový,přítel si našel práci a první výplatu bude mít až v prosinci,cca 10 dní před vánocema.jsem v šíleném stresu,nic není zařízené,kočárek není ještě ani vybraný,tak si myslím,že na tom nejsi zase tak špatně
hold,musíme to zvládnout ![]()
Hypo je 10 tiícc a to tu jsou i nájmy. pak elektrika, úrazové pojištění, zdravotní a sociální, telefony. Do toho nepočítám vodu, popelnice pojištění na barák na auto - to se platí půlročně, benzín, jídlo drogerka školka oblečení atd. děs běs
Tak vás oba zatím živí rodiče, kdy se mají zlatíčka narodit??
katkabanová - hm taky nic příjemného, ach jo
jsem skromná kočárek bude z bazaru atd
TP je 18.dubna,ale u dvoječek je to driive.rodice nas nezivi,ja bydlim sama,pritel zatim u mamky…bude to tezsi,dva prcci,ale mooc uz se na ne tesime ![]()
cica píše:
Hypo je 10 tiícc a to tu jsou i nájmy. pak elektrika, úrazové pojištění, zdravotní a sociální, telefony. Do toho nepočítám vodu, popelnice pojištění na barák na auto - to se platí půlročně, benzín, jídlo drogerka školka oblečení atd. děs běs
Tak pak fakt domek prodat, třeba byste ho prodali za víc než máte momentální hypošku a pak najit třeba tři pokojovej byt. aspon aby ste prozatím snížili hypo třeba na 6 tisíc.. Těžko radit no, ale pokud se stěhovat jinam tak je momentálně nejlepší doma na koupi bytu atd…
Nikdo neříká, že za 4-5 let nemůžete byt prodat a koupit zase domek… Jiná možnost jak se dostat k penězům asi není..
katkabanova píše:
TP je 18.dubna,ale u dvoječek je to driive.rodice nas nezivi,ja bydlim sama,pritel zatim u mamky…bude to tezsi,dva prcci,ale mooc uz se na ne tesime
Jéé tak to ještě stihnete aspoň něco málo našetřit, nebo spíš nakoupit věci. ![]()
zdravym mi máme 2 děti nejstaršímu 18 měsícu a male jsou 3 měsice , manžel od te doby co mame syna našel 2 prace ale vetsinou na mesic az dva jinak jsme zili z rodicaku platili pleny atd. a s toho nakoupili i veci pro mimco…do rijna jsem zivila nas 4 sama z rodicaku kterou mam jen uz na malou na syna berem uz jen pridavky (500) v rijnu nastoupil do prace a mame 12000 navic, platime internet, pausal, essox, najem, a dalsi veci a vychazime aj dobre deti maji vse co potrebuji a to je hlavni.. taky jsem se pred porodem stresovala skrz penize atd.. a hodne se to na male Gitulce projevilo jke nevrla atd.. tak rada nenervovat a nechat tomu volny prubeh, jen asi tedy nakupovat veci v akcich jen to co se potrebuje , a mozná brat hadriky po znamejch, taky tedy neco koupim new aby meli ale ono to nema ani poradne cenu kord to mimi to na sobe nema dlouho…a pouzite kolikrat vypada jak new, jen rada ode me jinak at miminko je to krasny co muze byt ![]()
katkabanova píše:
TP je 18.dubna,ale u dvoječek je to driive.rodice nas nezivi,ja bydlim sama,pritel zatim u mamky…bude to tezsi,dva prcci,ale mooc uz se na ne tesime
Kolik dneska žije lidí od výplaty k výplatě.. 3-4 výplaty do porodu stihnete, možná teď je to dost stresový, ale jak se prcci narodi bude to OK. Dostaneš mateřskou přítel donese peníze dom a bude to OK
cica píše:
katkabanová - hm taky nic příjemného, ach jo
jsem skromná kočárek bude z bazaru atd
taky budeme kupovat kočár z druhé ruky,vcelku vsechno se dá koupit bazarkove,je to skoro nenosene a fakt nejsem milionar abych pro dve deti kupovala vse nove…jen jsem chtela at vis,ze jsou i horsi situace…ja ze dne na den prisla o vse,o praci,litam po uradech a stejne nic nevyridim,vsude mi rikaj,ze nemam narok,tak nevim,jestli je ten nas stat normalni,cigani muzou mit socialni davky 30 tisic mesicne,a ja svobodna zena cekajici dve deti nemam narok ani na prispevek v hmotne nouzi.kazda ciganska matka dostava prispevek 3500 za to,ze koji…
nestacim se posledni dobou divit…
Verusha píše:katkabanova píše:Kolik dneska žije lidí od výplaty k výplatě.. 3-4 výplaty do porodu stihnete, možná teď je to dost stresový, ale jak se prcci narodi bude to OK. Dostaneš mateřskou přítel donese peníze dom a bude to OK
dostanu porodne,ale na materskou nemam narok,ja vlastne ani nevim,co budu dostavat..kazdej mi rika neco jineho ![]()
katkabanova píše:Verusha píše:dostanu porodne,ale na materskou nemam narok,ja vlastne ani nevim,co budu dostavat..kazdej mi rika neco jinehokatkabanova píše:Kolik dneska žije lidí od výplaty k výplatě.. 3-4 výplaty do porodu stihnete, možná teď je to dost stresový, ale jak se prcci narodi bude to OK. Dostaneš mateřskou přítel donese peníze dom a bude to OK
Tak to budeš mít rodičák na 4 roky..