Dárky pro bohaté dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2693
8.11.14 11:47

Není to o penězích ale o výchově. Sousedi, jejich dcera dostála k 18 narozeninam mercedes. Syn auto s díky odmítl. Oba mají velice drahé školy. Syn pracuje ale manuálně protože ho to baví. A s rodinou se je na nože protože si mysli že dělat na stavbě je podřadna práce. Jejich dceru vidim málo. Hodně cestuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
8.11.14 11:52

@anubis25 Ahojky znám děti z bohatých i chudých poměrů. U těch bohatých-nejšťastnější období tzn i vánoce není až tolik vázané na peníze, štěstí si penězi lze koupit jenom do určité hranice, další luxus už pocit štěstí nepřínáší. U chudších poměrů je to tak i ty nejmenší dárky vyústí v překvapivě stejnému štěstí jako mají z dárků děti z bohatých rodinNeporovnávat a vidět obě strany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
8.11.14 11:52
@Eemii píše:
Nechapes???Treba proto, ze ne cely internet musi vedet o jejich financni situlaci? Nebo proto, aby se zde na emiminu nezaskatulkovaly jako TY BOHATE? Nebo proto, ze je nekdo z prispevku pozna a pak jim vykrade barak?

Keď ma raz niekto pozná, tak dobre vie už dávno, v akej sme fin. situácii. :zed:
a ten kto ma nepozná, nezistí z príspevkov kde bývam.. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.14 11:54
@Eemii píše:
Nechapes???Treba proto, ze ne cely internet musi vedet o jejich financni situlaci? Nebo proto, aby se zde na emiminu nezaskatulkovaly jako TY BOHATE? Nebo proto, ze je nekdo z prispevku pozna a pak jim vykrade barak?

Presne tak, proto anonym. D @Sebinah

• Citovat
  • Upravit
21902
8.11.14 11:56

@Sebinah no tak fajn, tobe to nevadi, jinym ano. Myslim ze anonym je naprosto pochopitelny tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
8.11.14 12:00
@Anonymní píše:
@anubis25 Naše malé deti treba dostávají velka elektrická auta na zahradu na ovládání, dcerka dostala ponika, syn zase novy telefon, u slecny do budoucna počítám s drahými doplnky a u kluka, to vidím na drahe technicke veci, urcite budou chtit taky auto k 18ctinam pote a spousty jiných veci. D.
:mrgreen: :mrgreen:
Díky, zvedlas mi náladu.
nezapomeň, že k bakalářské promoci by se hodil byt v evropském městě, kam je pošlete studovat :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
8.11.14 12:00
@Anonymní píše:
@palapa U nas se zřejmě neztratí, manzel do prace uz nechodí, firmy šly na burzu a on si vymysli dalsi a dalsi podnikani, takže je i velmi tučná rezerva na účtech 8) D.

mohla by ste mi prosím napísať SZ alebo na email s. magyarova@gmail.com prosim? rada by som sa vas na par veci spytala ak by to nevadilo… nechcem to riešiť tu pretože je to diskusia o niečom inom, ide o podnikanie. ďakujem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
8.11.14 12:01

Ono to hodně záleží na tom, jaké hodnoty vtloukají rodiče dětem. Moje sestřenka je z velmi dobře zajištěné rodiny, vše si mohla koupit nebo ji bylo koupeno okamžitě. Ale k vánocům dostala jako ostatní. Svetr, kosmetiku, teplý fusky, případně to co si momentálně přála. Ona dokáže mít radost i z obyč. svetru - je hodně moc bohatá, ale nikdy nebyla rozcapenej fracek.
Takže ono, to není zase tak moc o penzích, ale o výchově. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.14 12:02

Syn ke 2. Narozeninám dostal nový pokojíček, ke 3 hřiště na zahradu, k svátku elektrické autíčko, ted plánuji k Vánocům velkou elektrickou mašinku s kolejemi, on je miluje a na této může jezdit. Včera jsme mu kupříkladu koupili 3D tapetu přes celou zeď taky s mašinkami, dostal jí jen tak. Nevidím na tom nic špatného, rozhodně nekoupím vše na co si ukáže, ale preferuji kvalitní věcí. Když na to máme tak proč ne :nevim: Jde o to jak ho budem vychovávat, neznamená, že když mi máme spoustu peněz tak on pak nebude znát jejich hodnotu. Já se taky dokážu radovat z maličkostí i když si toho můžu koupit spoustu. Máš zkreslený pohled na bohaté lidi.

Anonym je dost pochopitelný si myslím. Když vidím ty reakce.

Anonymka L

• Citovat
  • Upravit
elis_an3
8.11.14 12:03

Ver, ze ne jen u bohacu jsou deti, co maji hned vse…i u,,beznych" lidi to vidavam…dite pak pod stromkem hromadu a rdost je pryc po vterine :/ a myslim, ze deti bohacu muzou byt mnohdy skromnejsi a vice si vazit veci, nez u chudych, kde dite vidi, ze tata radeji bude o chlebu a decku koupi to, co ted hned chce…
Jo a zdravi ta z nizsich vrstev :D dite jeste male, tak snad tak nedopadnem :D

• Citovat
  • Upravit
1967
8.11.14 12:04

Tak já bych všem bohatým dětem a i všem ostatním dětem přála milující rodinu se srdcem a rozumem na správném místě, a co nejmíň lidí, kteří mají potřebu škatulkovat a srovnávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.14 12:05

@harpyje Nechapu, cim jsem ti zvedla náladu? Zakladatelka se ptala, tak jsem odpověděla, jak je to u nas :nevim: D.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.14 12:08

Samozrejme je to o tom, jak si deti výchovame, manzel jim sice koupi defakto vse, ale zase kdyz zlobi, neposlouchaji, neudělali to na cem sem domluvíme, maji smůlu a nazdar. V 15cti pujdu na brigádu, at vědí, zr vydělat penize je težké. D.

• Citovat
  • Upravit
785
8.11.14 12:33
@rusovlaska.e píše:
ak já bych všem bohatým dětem a i všem ostatním dětem přála milující rodinu se srdcem a rozumem na správném místě, a co nejmíň lidí, kteří mají potřebu škatulkovat a srovnávat.

Krásně napsané a já k tvému přání připojuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
8.11.14 12:34

@palapa Myslíš, že ten, kdo má nadstandardní příjmy, tak by o ně přišel ztrátou zaměstnání? Máš mylnou představu. Zaprvé ti lidé obvykle v něčem umí chodit, mají nebo znají něco, co má svou hodnotu a buď se pustí do jiného podnikání nebo je zaměstnají v jiné firmě, mají už i známosti na příslušných místech, obvykle nekončí na pracáku. A za druhé, velká většina z nich je finančně gramotná, takže investují tak, aby se jim peníze dále zhodnocovaly.
Jinak mám samozřejmě pár známých, kteří si žijí docela dobře, jejich děti se ve většině případů chovají zcela normálně, mají svá přání, která se jim akorát snáz splní. Většinou jde o radost toho okamžiku, kdy dárek dostanou, ale to je u všech dětí stejné. Třeba panenek mají prostě víc, ty, se kterými si nehrají pak třeba věnují jiným dětem, popř. je rodiče na bazárku prodají. My dětem seženeme ojeté lyže, abychom mohli na hory do ubytovny v Beskydech, oni dětem koupí nové polozávodní lyže, vyjedou si celá rodina do Alp. Ve výsledku si myslím, že z toho mají obě děti podobný zážitek:-) Vše není jen o penězích. Naopak, znám děti se sociálně slabších rodin, kde když přijdou peníze, nakoupí se blbiny a zbytek měsíce se pak „řeší“. Děti mají zcela neskromná přání, která jsou jim leckdy i splněna, ovšem na úkor jiných věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný