Dárky pro bohaté dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.11.14 14:07

My teda kupujeme hodně knížek. Pokojíček, hřiště ve dřevě. Auta a vláčky jsou mnohdy obrovské kýče a v tom dítě podporovat nechci. Moc neutrácíme za věci. S kamarádkami hračky a oblečení vyměňujeme podle toho, kdo má zrovna jak velký děti :) Peníze jdou jinam - měsíc Mongolsko, další měsíc jsme doma, pak zase jižní Amerika. Prostě cestujeme.

• Citovat
  • Upravit
23847
8.11.14 14:14
@Anonymní píše:
@Gina108 Odolný foťák je určitě lepší investice. Než dětský, který bude mít příšerné rozlišení a po dvou pádech se mu rozbije…

A co takhle klávesy s dynamikou úhozu za 5 tisíc pro dvou a čtvrt leté dítě? Je to zbytečné? Postačí obyčejné za 8 stovek? Chceme, aby se s tím seznámila a nelezla na klavír.

Nemám ráda anonym, ale Anonym Lenka.

Ty jo, já jako hudební antitalnt bych koupila ty laciné, že mi nebude vadit, když to rozbije. Zas nevím, jaký je v tom rozdíl, jak moc tvůj sluch trpí u těch levnějších. Pokud to dítě není demoličního typu, možná by mu ty dražší mohly vydržet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
8.11.14 20:07
@Anonymní píše:
@harpyje Nechapu, cim jsem ti zvedla náladu? Zakladatelka se ptala, tak jsem odpověděla, jak je to u nas :nevim: D.

no právě :) vzhledem k dikci zakladatelčina příspěvku jsem očekávala jiné příspěvky. A ten tvůj mne pobavil - prosté konstatování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
8.11.14 20:11
@Gina108 píše:
Ty jo, já jako hudební antitalnt bych koupila ty laciné, že mi nebude vadit, když to rozbije. Zas nevím, jaký je v tom rozdíl, jak moc tvůj sluch trpí u těch levnějších. Pokud to dítě není demoličního typu, možná by mu ty dražší mohly vydržet :nevim:

levné klávesy za 800 bych nekoupila. Radji nemám žádné :) i když by se nám hodně hodily.
Má to příšerný zvuk, obvykle, obvykle je to krátké, takže na tom nic nezahraješ.
Riziko, že ty drahé rozbije pochopitelně je dost velký. Ale i tak bych do levných nešla.
myslíšm, že tomu aby ti lezal do klavíru stejně nezabráníš, „moje klávesy“ budou vždycky jiné než „mámin klaír“ :) spíš bych počkala, a koupila ty klávesy až za rok, dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
8.11.14 20:17

@harpyje Tak to já bych mládě radši vedla ke slušnému chování ke klavíru, v tomto věku už to zvládne, ne? I naše roční už ví, že do klavíru se nesmí třískat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.14 20:28
@harpyje píše:
no právě :) vzhledem k dikci zakladatelčina příspěvku jsem očekávala jiné příspěvky. A ten tvůj mne pobavil - prosté konstatování.

Me ten příspěvek prijde naprosto normalní, konstatovala jsem co deti dostávají :nevim: D.

• Citovat
  • Upravit
10848
8.11.14 21:11

@zuzkasim - ano, svým způsobem soouhlasím. Ale odpovídala jsem na klávesy. třeba Anonymka prsotě chce, aby mělo dítě svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.14 21:28
@Anonymní píše:
My teda kupujeme hodně knížek. Pokojíček, hřiště ve dřevě. Auta a vláčky jsou mnohdy obrovské kýče a v tom dítě podporovat nechci. Moc neutrácíme za věci. S kamarádkami hračky a oblečení vyměňujeme podle toho, kdo má zrovna jak velký děti :) Peníze jdou jinam - měsíc Mongolsko, další měsíc jsme doma, pak zase jižní Amerika. Prostě cestujeme.

To taky nesmíš kupovat plastová auta a vláčky víš :) Anonymní L

• Citovat
  • Upravit
10905
8.11.14 21:39

@anubis25 reaguji na úvodní příspěvek: To není dělení na děti z bohatých a chudých rodin, ale na děti z rodin (s nadsázkou) „příčetných a nepříčetných“ rodin.
Vím o bohaté rodině, kde si děvče muselo na mobil apod. výchovně šetřit, vím o rodině chudé, kde dítě má, na co si vzpomene, i kdyby kvůli tomu měla máma zrušit stavebko a vzít úvěr…

Mimochodem mi nedávno tatínek z té „bohaté“ rodiny říkal, že holka se chystá na VŠ, tak s ní musí promluvit, aby si dala víc přihlášek - prý jak ji vychovávali k šetrnosti, tak aby nepovažovala 3×500 Kč za přihlášku (nebo kolik se teď platí) za marnotratnost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
8.11.14 21:48
@Anonymní píše:
@Gina108 Odolný foťák je určitě lepší investice. Než dětský, který bude mít příšerné rozlišení a po dvou pádech se mu rozbije…

A co takhle klávesy s dynamikou úhozu za 5 tisíc pro dvou a čtvrt leté dítě? Je to zbytečné? Postačí obyčejné za 8 stovek? Chceme, aby se s tím seznámila a nelezla na klavír.

Nemám ráda anonym, ale Anonym Lenka.

Jé, já jsem sice socka tělem duší, ale nad klávesama jsme uvažovali taky :)
Jen kvůli nelezení na klavír bych do toho asi nešla (na to stačí zamykací víko klavíru). Ale pokud by měla dcerka nějaké hudební vedení a ještě lépe taky nadání, tak kupuji „něco pořádného“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
9.11.14 15:36

Dnes jsem byla na návštěvě u dosti bohatých lidí (otec majitel hodně prosperující firmy).
Neviděla jsem celý dům, ale holčičky pokoj byl zařízen podobně jako ten mých dětí, hračky hodně poděděné či darované.

Tato rodina je mi hodně sympatická, děti nechodí ve značkovém oblečení, venku lítají v teplácích, mobily nevlastní.

Je pravda, že mnohdy rodiče nemají pro sebe a asi o to víc chtějí dát dětem.
Na jednu stranu taky pochopitelné, pokud to nejde do velkých extrémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.14 20:41

Radši anonymně ať mně neukamenujete, kluk bude mít 15let na konci března ale pod stromeček dostane Auto AXIAM aby nemusel jezdit do školy MHD.

• Citovat
  • Upravit
1967
16.11.14 21:21
@Anonymní píše:
Radši anonymně ať mně neukamenujete, kluk bude mít 15let na konci března ale pod stromeček dostane Auto AXIAM aby nemusel jezdit do školy MHD.

to je dobrý autíčko jezdí max 45km v hodině takže celkem pomalu, teda ale o kluka bych se při dnešním provozu bála, bude mít autoškolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
16.11.14 22:00
@rusovlaska.e píše:
to je dobrý autíčko jezdí max 45km v hodině takže celkem pomalu, teda ale o kluka bych se při dnešním provozu bála, bude mít autoškolu?

8o 45? Tak to bych teda chtela potkat na ceste. :lol: Autoskolu musi mit aspom A, Am…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
16.11.14 22:19

@evill že já taky :mrgreen: úplně se vidím jak za tak pomalým autem jedu a pěním že jede tak pomalu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný