Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@anubis25 Naše malé deti treba dostávají velka elektrická auta na zahradu na ovládání, dcerka dostala ponika, syn zase novy telefon, u slecny do budoucna počítám s drahými doplnky a u kluka, to vidím na drahe technicke veci, urcite budou chtit taky auto k 18ctinam pote a spousty jiných veci. D.
Ja teda nevim, ale my mame penez hodne, klidne bych mohla detem kdykoliv koupit cokoliv na co si ukazou, ale stejne jim nic nekupuju
Prave proto, aby se umely na neco tesit, aby znaly hodnotu veci a penez. Takze ne kazdy, kdo ma hodne penez vede deti v tom duchu, jaky jsi popsala. Mozna ani ti vasi sousedi ne… ![]()
Z pochopitelnych duvodu anonymne ![]()
Me spis treba zajima, jak se ty deti chovaji, kdyz najednou ty penize nejsou? To je pro me k zamysleni. ![]()
Dostávají normální kvalitní hračky z hračkářství, mají lépe vybavený pokojíček apod. Třeba s designovou televizí apod. Ale je to zase o výchově. Jedni naši příbuzní jsou opravdu za vodou a jejich dcera jevy chovaná tak, že když má něco navíc, tak se podělí s ostatními dětmi. V 4 letech neměla problém dát novou panenku své nevl. sestře, protože věděla, že ji chce apod.
Jako netuším, co chceš slyšet, ale i bohaté děti nemusí být rozmazlené, právě naopak si všímám většího vedení k finanční odpovědnosti apod.
Prosím zachovat anonymitu, mluvím o rodině a fin. situaci.
Anonym J.
@Anonymní píše:
@palapa přemýšlím, kam by asi tak ty peníze zmizely.Anonym J
Jako myslim, kdyz se neco stane. Rodice treba prijdou o zamestnani. Nevim, me to jen napadlo, jestli treba vi, ze muze takova situace nastat, ze nebudou pak mit takovy luxus.
Ja len nechápem prečo tá anonymita pri príspevkoch, ktorých autorky majú peniaze
ale každého vec…
my napríklad nekupujeme deťom všetko, na čo si ukážu, pretože ich nechceme rozmaznať a tiež chcem, aby poznali hodnotu peňazí a vedeli si veci vážiť. na narodeniny alebo Vianoce im pochopiteľne kupujem to, čo som vždy chcela ako malá ja, a čo mi rodičia kúpiť nemohli.
![]()
Znám opravdu bohaté děti a jsou normální, právě proto, že nemají nic zadarmo - např. celé léto pracují u otce. A skoro všechny studují v cizině, což asi bude finančně hodně náročné a v budoucím uplatnění je to posune neskutečně. Nebo má rodina byty po celé Praze, ale děti bydlí stále s nimi, protože dokud ten byt neutáhnou vlastními výdělky, tak ho nedostanou. Takže to jde udržet v rozumných mezích. Slečna z Prostřena by byla mimo i chudá, ale takhle se to ještě víc zvýraznilo. Anonymmmmm
@Sebinah píše:
Ja len nechápem prečo tá anonymita pri príspevkoch, ktorých autorky majú peniaze![]()
![]()
ale každého vec…
my napríklad nekupujeme deťom všetko, na čo si ukážu, pretože ich nechceme rozmaznať a tiež chcem, aby poznali hodnotu peňazí a vedeli si veci vážiť. na narodeniny alebo Vianoce im pochopiteľne kupujem to, čo som vždy chcela ako malá ja, a čo mi rodičia kúpiť nemohli.![]()
Nechapes???Treba proto, ze ne cely internet musi vedet o jejich financni situlaci? Nebo proto, aby se zde na emiminu nezaskatulkovaly jako TY BOHATE? Nebo proto, ze je nekdo z prispevku pozna a pak jim vykrade barak?
@anubis25 Nemam nic k tematu.Ale ta holka v Prostrenu byla strasna. Myslim, ze bude mit tezky zivot. Neuzna prohru a pokazde nebude jen po jejim…A s tim s nejak neumi srovnat. Chudak holka..
Příspěvek jsem raději smázla. Zapomněla jsem, že sem chodí lidi z okolí a nerada bych měla problém, že tu o někom píšu ![]()
Příspěvek upraven 08.11.14 v 12:06
@palapa U nas se zřejmě neztratí, manzel do prace uz nechodí, firmy šly na burzu a on si vymysli dalsi a dalsi podnikani, takže je i velmi tučná rezerva na účtech
D.
Zdravím.
a začla jsem k tomu přemyšlet i díky pořadu Prostřeno kde takový fracek byl, který dle mě dostava vše a neumí čekat na nic, vše musí být hned a neumí prohravat. A ve vedlejší vesnici je jedna rodina dům mají jako zámek, druhý dům mají pro služebnictvo a dvě holčiny, kterým může být okolo 15 a 18 let. Tak mě napadlo co dostavají k vánocům už odmala do dospělostí a jakou mají vůbec zabavu dne.
(my jsme třeba lítali po venku, když jsme si našetřili tak jsme jeli s holkami nakoupít oblečení), ale jaké potěšení to může být pro někoho kdo ma peněz kolik si zamane a vše co chce.
Je tady nějaka maminka z bohaté rodiny? Chtěla jsem se zeptat jaké dárky dostavají dětí kde není o peníze nouze a tím padem ty dětí mohou dostat to na co si ukažou hned a nečekat na vánoce a na narozeniny.
Téma zakladam díky tomu že jsem zvědava
Já jsem vychovana řekla bych že skromně, dokážu se radovat z každé maličkostí, z každé blbustky a mám o to větší radost jak si na něco našetřím a koupím si to..tak přemyšlím co z toho mají tyto dětí ze kterých většinou vyrostnou rozmazlení dětí..nebot mají vše na co si ukažou