Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Za mě dobrý. Prostě to takto cítí. Ty brusle mi přijdou super. Pro miminko pleny lepší než několikátá hračka. Pokud je dítě spokojené, tak bych to vůbec neřešila. Jestli spokojené není, tak bych babičce zkusila naznačit, aby se dcery příště zeptala co si přeje. Ale třeba u mojí tchýně to nevyšlo.
Taky hledám nějaké blbosti a výplody od tchyně a teda musím říct, že dárky jsou to super
Tchyni nemám, ale moje mamka se ptá, co ma koupit, nebo řekne, že třeba viděla to a to, že by to kdyztak koupila, když budeme souhlasit ![]()
@terien spis ji vezme celou zimu na sebe i na snih. Kdovi kolikrat pujde bruslit nez z bruslí vyroste
Jasně tchýně vždy udělá vše špatně, kdyby koupila hračku, chtělo by to knížku a naopak.
Nerozumim, co je na darcich spatneho. Pexeso super, stale je potreba pilovat pamet. Kucharka a brusle jsou super, pokud je k dispozici nekdo dospely, co s ni pujde varit nebo bruslit. Me se darky naopak libi. Rekla bych, ze se nad darkama zamyslela. A dcerce se darky libi?
Hracky jako darky nejsou takova vyhra, jak se zda. Praktickou babcu bych brala. Zkus se na to podivat z jine strany. Treba jako na kousatko z pepca, kdy budes pocitat vteriny, kdy odjedou, az to malymu vemes, protoze tenplast bude tezko v poradku. ![]()
Domlouvame se aby nedostali něco co už mají. Měli jsme od každé babičky domluvené asi dva dárky i kterých jsme věděli že si je děti přeji..plus k tomu ještě přihodilo něco dalšího..něco bylo obleceni ale většinou hračky, a musím říct že pěkně hračky…ale obě babičky jsou s dětmi skoro v denním kontaktu a dobře vědí s čím si rady hrají a co je baví…
@Alojska píše: Více
no bruslit půjde tolikrát, kolikrát ty ji vezmeš bruslit - takže asi nikdy, aby ty bl. bé brusle od tchýně raději vůbec nevyužila a ty jsi mohla ksichtit, že brusle byly k ničemu ![]()
Mi to přijde taky jako super dárek. Pexeso i brusle. Tchyně mi pošle peníze ať něco koupím, nevím co je lepší. ![]()
Psala jsi, že nedostali hračky a tudíž nedostali nic. Tak místo bruslí za 200 kup kombinézu na Vinted a může na sníh taky. Zimní stadiony mají bruslení do dubna, takže čtvrt roku klidně může bruslit. Ale to by se muselo chtít, viď.
moje dítě nedostalo od tchýně nikdy nic, takže za takhle rozumné dárky by jsme obě byly vděčné, než nějaké šmuky z Pepca
Já nevím, ale asi bych neřešila, co koupila nebi nekoupila tchyně. Pro mě je nejdůležitější, že má mou dceru ráda a jestli se mi někdy netrefil do vkusu, tak co… Důležitý je úmysl, s kterým to kupovala a navíc jsou to její peníze, tak ať s nimi naloží, jak uzná za vhodné.
Brusle už má, kombinézu kup ty. Na bruslích se snad nedá nic zkazit, takhle alespoň nebudeš zklamaná, že tchyně koupila blbou kombinézu špatné velikosti a barvy.
@stinga no mohla bych navrhnou tchyni, aby ji tam vzala 🤣 🤣 ale to ne to uz by bylo moc prace s ditetem. Nechodi s ni ven ani na prochazky a nepohlida ani mimino, abych s ni mohla jit ja, kdyz je tatinek v praci.. ale kdyz to nekdy klapne, tak nemam problem ji tam vzit a brusle „zajet“
@Dn0712 píše: Více
A takhle to budu učit i svou dcerku, aby si vážila, že něco dostane, protože to není samozřejmost.