Darovací smlouva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
MartickaNela
31.5.13 18:36
@j.a.n.i1 píše:
@MartickaNela nemusí se k notáři, stačí ověření na úřadě nebo na poště… A zpětné datum k čemu? Stejně bude vidět datum ověření a pokud je být v OV, tak se to musí dát na katastr.

Přítel splácí úvěr na byt, ale v kupní smlouvě je napsaná vlastně jeho matka (nevim proč to tak blbě udělali, no ale…) takže bychom to chtěli tou darovací smlouvou vyřešit. A ted když už bude vlastník bytu i splátce, dá se to příští rok odepsat z daní, samozřejmě za ten zbylí půl rok (do konce roku)?

• Citovat
  • Upravit
101651
31.5.13 18:39

@MartickaNela Jo, dá, pokud tam i reálně bydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartickaNela
31.5.13 18:42

@j.a.n.i1
Nebydlí, ale má tam jen bydliště. Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.13 11:58

Jaká nejdůležitější náležitosti by měla mít darovací smlouva? při převodu pozemku z otce na dceru? děkuji

• Citovat
  • Upravit
101651
1.8.13 12:42

Kdo, komu a co dává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.13 13:30

@j.a.n.i1 Mapa být součástí nemusí?

• Citovat
  • Upravit
2767
1.8.13 15:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101651
1.8.13 15:24
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Mapa být součástí nemusí?

Ne, nemusí, používá se slovní identifikace, tedy jaké katastrální území, v působnosti kterého katastrálního úřadu a čísla parcel, případně č. p. budov

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
1.8.13 22:13
@j.a.n.i1 píše:
Kdo, komu a co dává…

plus úředně ověřené podpisy dárce a obdarovaného - u převodu nemovitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101651
2.8.13 08:04
@eumedon píše:
plus úředně ověřené podpisy dárce a obdarovaného - u převodu nemovitosti.

Jojo, na jednom výtisku smouvy, na ostatních stačí originální neověřené a smluv musí být tolik, kolik je účastníku +2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
14.2.16 07:44

Ahoj, potřebovala bych poradit. Manžel dostal před manželstvím pozemek, který ted musí z půlky napsat na mě (kvůli hypoteky). Notář mi řekl, že si za sepsání darovací smlouvy vezme 0,1% z hodnoty pozemku (neskutečné peníze):-( tak jsem se rozhodla si tu smlouvu napsat sama. Jen teda nevím, jestli a popř. jaký zákon mám ve smlouvě napsat, nebo být nemusí? Není tu nějaky právník, který by mi na tu smlouvu mrknul?
A ještě dotaz ohledně zápisu na katastru, který formulář mám vypsat, popř. dají mi ho osobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
14.2.16 08:37

@admenL
1. opravdu si myslíte, že je vhodné „napsat si smlouvu“ sama, když ani nevíte, jaké má mít náležitosti a dle jaké zákonné úpravy se má řídit (viz vaše otázky)?

2. právník se vám na tu smlouvu rád mrkne, za menší fin. obnos. Nebo doktor vás zadarmo ošetří? Prodavačka vám dá zadarmo jídlo/zboží? Proč si prostě všichni myslí, že právnící dělají zadarmo? (já to teda dělám, pro blízkou rodinu a velmi dobré známé, ale já su blbá, že)

3. a zejména 0,1 % z hodnoty pozemku ve výši milion korun, je 1000Kč. Tisíc korun. To je hodně?
Nebo jaká je hodnota pozemku? Půl miliardy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
14.2.16 08:47
@anonymouss píše:
@admenL
1. opravdu si myslíte, že je vhodné „napsat si smlouvu“ sama, když ani nevíte, jaké má mít náležitosti a dle jaké zákonné úpravy se má řídit (viz vaše otázky)?

2. právník se vám na tu smlouvu rád mrkne, za menší fin. obnos. Nebo doktor vás zadarmo ošetří? Prodavačka vám dá zadarmo jídlo/zboží? Proč si prostě všichni myslí, že právnící dělají zadarmo? (já to teda dělám, pro blízkou rodinu a velmi dobré známé, ale já su blbá, že)

3. a zejména 0,1 % z hodnoty pozemku ve výši milion korun, je 1000Kč. Tisíc korun. To je hodně?
Nebo jaká je hodnota pozemku? Půl miliardy?
:palec: :potlesk: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
14.2.16 08:54

@admenL nějaký vzor darovací smlouvy podle NOZ najdeš jistě na netu, je potřeba hlavně detailně zapsat čeho se to týká, katastr. území, na základě čeho manžel nemovitost nabyl, vaše osobní údaje. Ověřit podpisy a jedo vyhotovení přiložit k návrhu na vklad. Formulář najdeš na katastru, je interaktivní, takže vyplnuješ on-line, pokud uděláš chybu, dál tě to nepustí. Nakonec to vytiskneš a s dar. smlouvou odneseš na katastr + 1000,– kolek. Není na tom nic složitého :mavam:

• Citovat
  • Upravit
66815
14.2.16 08:56

@anonymouss možná to je naftové pole :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat