Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@jennifer.r.g Asi takhle, nemelo by a i kdyby ano, tak jak probehne prevod, tak uz ma celkem smulu. A vysoudil by tak mozna pri rozvodu polovinu toho, co za mazelstvi do bytu vrazili.
Zdravím, chtěla bych se prosím zeptat zda máte někdo zkušenosti s darovací smlouvou ohledně nemovitosti. Jedná se mi hlavně o to zda si ji můžeme podle vzoru udělat sami a pouze si na poště ověřit podpisy a poslat na katastr a nebo zda to musí být přes právníka. Děkuji.
@Debi95 píše:
Zdravím, chtěla bych se prosím zeptat zda máte někdo zkušenosti s darovací smlouvou ohledně nemovitosti. Jedná se mi hlavně o to zda si ji můžeme podle vzoru udělat sami a pouze si na poště ověřit podpisy a poslat na katastr a nebo zda to musí být přes právníka. Děkuji.
Nikde není psáno, že to musí být přes právníka. Když to umíte sami, tak to můžete udělat i sami.
Ahoj chtěla jsem se zeptat šlo by dodatečně k darovací smlouvě dodat věčné břemeno? Jde to ještě změnit nebo na to je nějaký určitý limit do kdy to jde změnit. Nebo do jde kdykoliv změnit.
Děkuji za odpověď.
Dodatečně k darovací ne, ale sepíšete si smlouvu o podmínkách věcného břemene, stvrdíte ověřenými podpisy a spolu s předepsaným formulářem Návrh na vklad… podáte na KN. Poplatek je 2 000 Kč.