Darovací smlouva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1515
14.2.16 09:02
@matkabagristy píše:
@anonymouss možná to je naftové pole :mrgreen:

Jako zcela vážně by mě zajímala hodnota pozemku, když 0,1 % dělá neskutečné peníze.
Kdyby byla hodnota pozemku 20mio, je to 20 tisíc. Což mi jako „neskutečné peníze“ nepřipadá, s ohledem právě na hodnotu pozemku. Nechápu, no.

A opravdu bych se nepouštěla do kopírování vzorů „dle NOZ“ jen tak z webu, při nemovitostech, darovacích smlouvách a vůbec. Ale asi jsem hyperopatrná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101696
14.2.16 09:10

@Hanney Na základě čeho manžel ten pozemek nabyl už tam být nemusí. Stačí kdo, komu daruje a přesná identifikace co, tedy katastrální území, čísla parcel, na jakém LV, ověřit podpisy… a na katastr s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
14.2.16 09:11

Tak zrovna darovací smlouva je opravdu velmi triviální záležitost, v podstatě jde jen o to neudělat chybu ve specifikaci nemovité věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101696
14.2.16 09:12

@Moucharda Souhlas, kor pokud se člověk drží základní poučky, že čím je to kratší, tím míň chyb v tom jde udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
14.2.16 09:19
@Moucharda píše:
Tak zrovna darovací smlouva je opravdu velmi triviální záležitost, v podstatě jde jen o to neudělat chybu ve specifikaci nemovité věci…
@j.a.n.i1 píše:
@Moucharda Souhlas, kor pokud se člověk drží základní poučky, že čím je to kratší, tím míň chyb v tom jde udělat.

S oběma v zásadě souhlasím, ale paní zjevně vůbec netuší „která bije“. Tak proto mi to přijde docela odvážný, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
14.2.16 09:24
@j.a.n.i1 píše:

No jasně, že to udělat jde a je to celkem jednoduchá věc, ale chtít to potom zkontrolovat od právníka zadarmo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101696
14.2.16 09:26

@anonymouss No, mě spíš totiž přijde naopak ta cena podezřele malá, jestli se paní spíš neupsala, protože za 1000,– bych to fakt neřešila, ale ještě jsem se nesetkala z nikým, kdo by za tuhle cenu smlouvu od právníka měl. Bylo to spíš tak od 4500,– výše a to už u bezproblémové darovačky bez dalších podmínek chápu, že se někomu nechce dát… to i když budu počítat s tím, že bude na poprvé ta smlouva blbě, tak je to celkem 2000,– za kolky a pořád jsem pod polovinou. Jasně být tam něco složitějšího typu věcného břemene, tak tam už je to zas úplně jiná situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101696
14.2.16 09:26
@mag píše:
No jasně, že to udělat jde a je to celkem jednoduchá věc, ale chtít to potom zkontrolovat od právníka zadarmo?

Zadarmo ne, za ten 1000,– kolek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
14.2.16 09:27

@j.a.n.i1 Určitě ta cena bude vyšší, už proto, že notáři jedou podle tabulek. U advokátka by cena za takovou trivialitu mohla být kolem 3000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
14.2.16 09:36

No nepřipadám si, že bych byla úplně mimo :nevim: Nepříjde mi, že bych se ptala na nějaké blbosti. Smlouvu jsem si napsala sama a myslím si, že ji mám dobře. Ale jelikož nechci platit zbytečně dvakrát kolek, chtěla jsem aby si ji někdo kdo s tím mám zkušenosti přečetl, hlavně kvůli toho zákona. Nevím proč bych za to měla platit pravníkovi, jako za přečtení??? Tak se omlouvám, že jsem to napsala tady :zed:
Jinak v částce u notáře jsem se sekla, chce po nás za jeden jednoduchý papír 10 tis a to mi příjde teda dost, když mi na katastru poradili si to sepsat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101696
14.2.16 09:39

@admenL Tak pokud po někom chceš, aby ti to zkontroloval, tak bys mu za to zaplatit měla… pokud nechceš, tak prostě riskni dvojitou platbu kolku, to je fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
14.2.16 09:46

@j.a.n.i1 hele já myslela že na to koukne třeba nějaká mamča která s tím má zkušenosti a řekne mi, jo ok, my to měli podobně.
Asi žiju trošku jinak, ale já bych to brala jako radu a nechtěla za to nic :nevim: Jako vážně jsem nechtěla odbornou právní radu. Asi jsem byla špatně pochopená, nebo spíše peníze hýbou světem.
Ale promiň mi, psát o mě že jsem mimo??? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
14.2.16 09:48

@admenL Ta částka za notáře odpovídá, advokát by ji sepsal mnohem levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
14.2.16 09:48
@admenL píše:
No nepřipadám si, že bych byla úplně mimo :nevim: Nepříjde mi, že bych se ptala na nějaké blbosti. Smlouvu jsem si napsala sama a myslím si, že ji mám dobře. Ale jelikož nechci platit zbytečně dvakrát kolek, chtěla jsem aby si ji někdo kdo s tím mám zkušenosti přečetl, hlavně kvůli toho zákona. Nevím proč bych za to měla platit pravníkovi, jako za přečtení???Tak se omlouvám, že jsem to napsala tady :zed:

Nevíš proč bys měla platit odborníkovi na nějakou věc za to, že ti odborně posoudí a zkontroluje něco a příp. ti to opraví? Opravdu ne?
Tak dobrý, doufám, že i zuby si vrtáš sama a zubař i to pak jen zkontroluje a odborné posudky a znalečáky (třeba odhadce, nebo energ. průkazy a další) si také sepíšeš sama a pak ti to jen daný odborník potvrdí, že jako dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
14.2.16 09:57

@anonymouss
Hele podle výše tvých příspěvků tady asi nejsi moc dlouho. Ale já jsem byla svědkem několika diskuzí, kde se mamči ptaly na různé věci a párkrát se stalo, že jiná mamina napsala at ji pošle info do sz že ji pomůže to sepsat (např. žádosti na sociálku apod. ) tak jsem myslela že by mi taky mohl někdo poradit.
A představ si, že za odborné posudky a znalečáky platím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1