Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@matkabagristy píše:
@anonymouss možná to je naftové pole
Jako zcela vážně by mě zajímala hodnota pozemku, když 0,1 % dělá neskutečné peníze.
Kdyby byla hodnota pozemku 20mio, je to 20 tisíc. Což mi jako „neskutečné peníze“ nepřipadá, s ohledem právě na hodnotu pozemku. Nechápu, no.
A opravdu bych se nepouštěla do kopírování vzorů „dle NOZ“ jen tak z webu, při nemovitostech, darovacích smlouvách a vůbec. Ale asi jsem hyperopatrná.
@Hanney Na základě čeho manžel ten pozemek nabyl už tam být nemusí. Stačí kdo, komu daruje a přesná identifikace co, tedy katastrální území, čísla parcel, na jakém LV, ověřit podpisy… a na katastr s tím.
Tak zrovna darovací smlouva je opravdu velmi triviální záležitost, v podstatě jde jen o to neudělat chybu ve specifikaci nemovité věci…
@Moucharda Souhlas, kor pokud se člověk drží základní poučky, že čím je to kratší, tím míň chyb v tom jde udělat.
@Moucharda píše:
Tak zrovna darovací smlouva je opravdu velmi triviální záležitost, v podstatě jde jen o to neudělat chybu ve specifikaci nemovité věci…
@j.a.n.i1 píše:
@Moucharda Souhlas, kor pokud se člověk drží základní poučky, že čím je to kratší, tím míň chyb v tom jde udělat.
S oběma v zásadě souhlasím, ale paní zjevně vůbec netuší „která bije“. Tak proto mi to přijde docela odvážný, no.
@j.a.n.i1 píše:
No jasně, že to udělat jde a je to celkem jednoduchá věc, ale chtít to potom zkontrolovat od právníka zadarmo?
@anonymouss No, mě spíš totiž přijde naopak ta cena podezřele malá, jestli se paní spíš neupsala, protože za 1000,– bych to fakt neřešila, ale ještě jsem se nesetkala z nikým, kdo by za tuhle cenu smlouvu od právníka měl. Bylo to spíš tak od 4500,– výše a to už u bezproblémové darovačky bez dalších podmínek chápu, že se někomu nechce dát… to i když budu počítat s tím, že bude na poprvé ta smlouva blbě, tak je to celkem 2000,– za kolky a pořád jsem pod polovinou. Jasně být tam něco složitějšího typu věcného břemene, tak tam už je to zas úplně jiná situace.
@mag píše:
No jasně, že to udělat jde a je to celkem jednoduchá věc, ale chtít to potom zkontrolovat od právníka zadarmo?
Zadarmo ne, za ten 1000,– kolek ![]()
@j.a.n.i1 Určitě ta cena bude vyšší, už proto, že notáři jedou podle tabulek. U advokátka by cena za takovou trivialitu mohla být kolem 3000.
No nepřipadám si, že bych byla úplně mimo
Nepříjde mi, že bych se ptala na nějaké blbosti. Smlouvu jsem si napsala sama a myslím si, že ji mám dobře. Ale jelikož nechci platit zbytečně dvakrát kolek, chtěla jsem aby si ji někdo kdo s tím mám zkušenosti přečetl, hlavně kvůli toho zákona. Nevím proč bych za to měla platit pravníkovi, jako za přečtení??? Tak se omlouvám, že jsem to napsala tady ![]()
Jinak v částce u notáře jsem se sekla, chce po nás za jeden jednoduchý papír 10 tis a to mi příjde teda dost, když mi na katastru poradili si to sepsat sama.
@admenL Tak pokud po někom chceš, aby ti to zkontroloval, tak bys mu za to zaplatit měla… pokud nechceš, tak prostě riskni dvojitou platbu kolku, to je fér.
@j.a.n.i1 hele já myslela že na to koukne třeba nějaká mamča která s tím má zkušenosti a řekne mi, jo ok, my to měli podobně.
Asi žiju trošku jinak, ale já bych to brala jako radu a nechtěla za to nic
Jako vážně jsem nechtěla odbornou právní radu. Asi jsem byla špatně pochopená, nebo spíše peníze hýbou světem.
Ale promiň mi, psát o mě že jsem mimo??? ![]()
@admenL Ta částka za notáře odpovídá, advokát by ji sepsal mnohem levněji.
@admenL píše:
No nepřipadám si, že bych byla úplně mimoNepříjde mi, že bych se ptala na nějaké blbosti. Smlouvu jsem si napsala sama a myslím si, že ji mám dobře. Ale jelikož nechci platit zbytečně dvakrát kolek, chtěla jsem aby si ji někdo kdo s tím mám zkušenosti přečetl, hlavně kvůli toho zákona. Nevím proč bych za to měla platit pravníkovi, jako za přečtení???Tak se omlouvám, že jsem to napsala tady
Nevíš proč bys měla platit odborníkovi na nějakou věc za to, že ti odborně posoudí a zkontroluje něco a příp. ti to opraví? Opravdu ne?
Tak dobrý, doufám, že i zuby si vrtáš sama a zubař i to pak jen zkontroluje a odborné posudky a znalečáky (třeba odhadce, nebo energ. průkazy a další) si také sepíšeš sama a pak ti to jen daný odborník potvrdí, že jako dobrý.
@anonymouss
Hele podle výše tvých příspěvků tady asi nejsi moc dlouho. Ale já jsem byla svědkem několika diskuzí, kde se mamči ptaly na různé věci a párkrát se stalo, že jiná mamina napsala at ji pošle info do sz že ji pomůže to sepsat (např. žádosti na sociálku apod. ) tak jsem myslela že by mi taky mohl někdo poradit.
A představ si, že za odborné posudky a znalečáky platím ![]()