Darované vajíčka

Anonymní
30.11.18 22:36

Darované vajíčka

Poprosím o anonymitu, děkuji :)

Můžete mi prosím napsat zkušenosti s darovanými vajíčky. Nebo spíše jak jste to braly/cítily, že nemáte vlastní děti (vím že to dítě si žena sama odnosí, tzn. že je její vlastní, ale přece jenom není to 100%).
Přes 3 roky se mi nedaří otěhotnět, někomu se to může zdát jako krátká doba, ale mě to přímo ubíjí, ještě k tomu všude samé těhotné, no určitě to znáte :zed: :D Inseminace, IVF, pak pauza na přirozené početí, zase IVF a stále nic.
Pořád přemýšlím nad darovanými vajíčky. Někdy si už říkám jo půjdeme do toho, ale pak mě zabolí že nemůžu přirozeně otěhotnět a couvnu..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
30.11.18 22:57

Když jsem chtěla druhé dítě, dávali mi darovaná vajíčka jako jedinou možnost. Nešla jsem do toho, protože už jedno dítě mám a nechtěla jsem mít celý život v hlavě, že jedno dítě moje je a druhé není. Kdybych ale neměla jinou možnost jak mít dítě, šla bych do toho okamžitě. Četla jsem rozhovor s lékařkou, která se právě touto problematikou zabývá a ta říkala, že dítě přejímá část DNA od ženy, která ho nosí a že ji nikdy nepřestane překvapovat, jak jsou ty děti svým matkám podobné. Není důležitý způsob, ale výsledek :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
827
30.11.18 23:44

@Janli můžeš prosím dát nějaký odkaz na ten článek?Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.18 23:45

@Janli Moc mě Tvůj komentář potěšil :kytka:

Zakladatelko, mám dcerušku z darovaných vajíček. Zbyla jedna jediná k zavedení. Nikdy předtím jsem těhotná ani nebyla. Absolutně jsem nevěřila, ze to může vyjít. A vyšlo :srdce: . Prostě to bude Tvoje dítě. Pokud nemáš jinou možnost, neváhej. Není nad čím :hug: Hodně štěstí!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.18 23:47

Zadej na Google heslo epigenetika ;)

• Citovat
  • Upravit
Janli
30.11.18 23:58

@EvulinkaH Zkusím to dohledat. Bylo to v časopisu Téma, myslím, že v loňském roce. ? Neslibuju, že najdu, ale pokusím se.

• Citovat
  • Upravit
1459
1.12.18 06:42
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.18 17:09

Je to o tom,že právě mi dárkyně pomáháme k tomu aby mohli mít děti i v té rodině kde to jinde nejde.Ja jsem dárkyní a jsem ráda,že jsem mohla pomoc .Mám sama své děti a je to úžasné!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.19 15:35

Urcite je dobre si to nejdriv vyresit v hlave. Ze zacatku pochybne myslenky stale budou, ale zmizi jak uvidis prvni ultrazvuk ve 13.tydnu. Obrecela jsem hodne, kdyz mi rekli ze mi asi predcasne selhaly vajecniky. Pak jsem cekala, az se s tim vyrovna i ma rodina a sli jsme do DV. Jenze prisly komplikace a v pokrocile fazi tehotenstvi jsem o nej prisla. Bylo to uplne stejne jako prijit o vlastni. :,( Ted jsem tehotna znovu, citim zas to kopani a uz vubec o sve lasce nepochybuji. Staci mi, ze to bude z pulky muj manzel, ktereho miluji a to, ze mi nebude tak moc podobne davno neresim. Preji si jen, aby bylo zdrave a mohli jsme ho drzet v naruci. :srdce: Verim, ze ta spravna dusicka si nas stejne vzdycky vybere a na cast darovane schranky nehledim, beru to jako dar od jine zeny. chce to jen vic lasky a mene egoismu..kdo rika ze spojenim 3 nemuze vzniknout jeste neco lepsiho? (I ty budes mit na jeho geny v tehotenstvi vliv, i kdyz maly..) kazdopadne timto bych chtela podekovat vsem darkynim, ten kdo SVE dite diky vam porodi, vam bude navzdy vdecny!! moznost porodit dite svemu muzi a byt matkou od zacatku tehotenstvi je vzdy 100× lepsi a materske pouto je stejne, mozna i silnejsi, uz jen proto, cim vsim si clovek musel projit!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.19 16:02

A taky se diky tomu DV uz vubec netrapim. Svou roli tak muzu splnit, prozit si cele tehotenstvi a v ocich meho partnera nejsem o nic mene zenou nez driv, naopak, proziva to se mnou.

• Citovat
  • Upravit
257
14.2.19 19:03

Ahoj holky. Taky máme darkyni vajíček. Máme za sebou 2 IVF s mými vajíčky a obě bez úspěchu. Embrya se nevyvinula, takže neproběhl ani transfer. Teď máme 2 embrya s vajíčky od darkyne a teď čekáme ještě na testy karyomaping. Pak jdeme na transfer. Chci se vás zeptat. Vyšel vám hned prvni transfer? Připadá mi že dvě jsou strašně málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.19 21:37

1.pokus nevyšel
2.pokus vyšel - od potrat v 6.tt
3. pokus vyšel a máme božího kluka a má 20 měsíců ;) :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.19 21:43

Nám vyšel hned první pokus ale bohužel po screeningu to nevypadá moc nadějně :( jestli můžu poradit nechejte si udělat PGD.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.19 21:46
@Anonymní píše:
Nám vyšel hned první pokus ale bohužel po screeningu to nevypadá moc nadějně :( jestli můžu poradit nechejte si udělat PGD.

kolik je tvé dárkyni?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.19 21:51

24 let

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.