Darované vajíčka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.2.19 21:58

A máte ještě zamražené? My jich měli ale 7.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.19 22:02
@Anonymní píše:
A máte ještě zamražené? My jich měli ale 7.

Máme dvě. Měli jsme jen tři. A to nejlepší dopadlo takhle :( je to strašné , teď už je to malý človíček. A já nevím co s ním je. A nejhorší je že ani z plodové vody se to nemusí poznat. Ale tím nechci nikoho strašit. Říká se že z darovanych vajíček je téměř jistota zdravého mimca. My jsme asi nějaká rarita :(

• Citovat
  • Upravit
1000
22.4.20 13:54

Ahoj holky jak jste se vyrovnali s tím že nejlepší cesta k miminku je použít darované vajíčka? Ja sve použit nemůžu ohledně mé genetické nemoci kterou by mimiko mohlo zdědit. Bohužel je to tak zapeklité že nejde poznat zda by miminko tu mou nemoc mělo či nemělo. Je tedy jediná možnost darované vajíčka, Od Pondělí to víme a nějak se stím dost peru.Furt mě hloda v hlavě to že to vlastně nebude mé miminko uplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
22.4.20 14:31

@JanickaJa
Ahojky. My máme doma 4 měsíční holčičku z darovanych vajíček. A miluji ji z celého srdce. Je to moje holčička. A to že je z darovaného vajíčka mi vůbec nevadí. Je to to nejuzasnejsi co mě v životě mohlo potkat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.20 17:19

@JanickaJa my máme kluka, budou mu 3 roky. když mi řekli, že jediná šance jeDV, tak jsem byla šťastná, že máme ještě nějakou šanci. Vůbec jsem o tom nepřemyšlela. Hodně lidí říká, že má něco ze mě ;)

• Citovat
  • Upravit
11.9.24 10:16

Ahojky holky co vše jste podstoupily než jste šly do darovaných a když už jste šly vyšlo to na poprvé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
11.9.24 13:09

@Kolobezka166 podstoupili jsme 2 cykly s mými vajíčky. Ani nedošlo k transferu. Embrya se třetí den přestala vyvíjet. Tak jsme šli do darovaných. Měli jsme 2 embrya. Vyšel hned první transfer. Narodila se nám krásná holčička. Když jí bylo 18 měsíců, tak jsme si jeli pro druhé embryo. To bohužel už nevyšlo. Tak jsme se rozhodli že zkusíme ještě další cyklus. Už jako samoplátci. Chtěli jsme 2 děti. No a já za měsíc zjistila že jsem těhotná přirozeně :) Teď už jsou dceři 4 roky a synovi 2 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.24 14:17

Já jsem sla hned do darovanych. Bylo jasné, že s mými to nepujde. ET nevyšel, vyšel KET. Pak už se nedařilo, tak jsme šli do darovaného embrya. Vyšlo to napoprvé.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.24 15:12
@Anonymní píše: Více

Moc blahopřeji. My zvažujeme taky do dál, jak se s tím vyrovnat…
Jak dlouho trvá celý proces DE?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.24 19:59
@Anonymní píše: Více

Záleží, jestli mas požadavky na dárce a budou to embryo teprve vyrábět, nebo si vezmeš nějaké „z mrazáku“. My jsme požadavky neměli, takže nějak začátkem srpna jsem sla na konzultaci, koncem srpna byl transfer a v dubnu se ditko narodilo. Celé to stálo 46 tisíc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.24 17:20
@Kolobezka166 píše: Více

Ahojky, my jsme se nejdříve snažili přirozeně, ale bohužel to nešlo. Vzhledem k tomu, že mi bylo již 35 let, šli jsme po pár měsících do Caru na nějaká základní vyšetření (Std, Imuno, Genetika). Já HP+AMH, kdy mi byla zjištěna nízká hodnota Amh. Pak jsem si ještě zařídila nějaká dodatečná vyšetření (HSK, HyFoSy) jinde a snažili jsme se ještě chvíli přirozeně. Po dalším neúspěšném přirozeném snažení jsem zkoušela Clostilbegyt, Utrogestan 1 cyklus. Když nezabral, tak jsem zkoušela 1.ivf stimulaci, cyklus s vl. vajíčky, ale podařily se nastimulovat pouze 2 folikuly, nakonec prázdné. Poté jsme šli ihned při 2.ivf do cyklu s DV. Dárkyně měla 10 vajíček, výsledek 6 embryí. Nejlepší mi transferovali a zbylých 5 zamrazili. Podařilo se hned napoprvé, našla jsem // silné čárky a čekáme jak to dopadne :*

• Citovat
  • Upravit
2
29.9.24 00:29

DV versus vlastní děti

Ahoj holky. Je tu některá která má již vlastní dítě a další z darovaných vajíček? Syn po přirozeném početí má 4 roky, moc bychom chtěli další ale nedaří se. Oba vaječníky mám nepruchozí, mám za sebou dvě IVF, krátká stimulace vždy transfer 3 den, (do 5-6 dne nezůstalo nic na mražení) poprvé nic, podruhé jsem otěhotněla ale bohužel těhotenství bylo zamlkle asi v 7 týdnu. Teď jsem po revizi a zvazujeme co dal. Za par měsíců mi už bude 42, manžel to ještě zkusit chce naposledy s vlastními vajíčky případně potom s darovanými vajíčky. Bohužel jsme se potkali pozdě a teď nás to dohání. Šance na vlastní mimi je mizivá bohužel v rámci věku a já si nedovedu představit jak to vypadá po letech když by se povedlo z DV zda prostě někde vzadu v hlavě nezůstane že jedno dítě je moje a druhé ne. Chápu situaci když vlastní dítě není, to bych nad tím vůbec nepřemýšlela ale když už jedno máme. Jak jste to měli vy? Chtěli bychom pro malého sourozence, je strašně společenský- děti miluje a taky aby nezůstal na tomto světě sám ale nevím zda opustit sen stát se ještě maminkou ač ne vlastního dítěte a nebo prostě zatlačit slzu a pokusit se vyrovnat s tím ze proste mám být vděčná za jedno vlastní. Zajímá mě jak jste se ný to divaly vy nebo jak jste k tomu dospěli případně po letech jak to mate. Moc děkuji :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
14.12.24 20:42
@Zexel20 píše: Více

Ahoj, koukám že ti nikdo neodpověděl. To je škoda. Jsem prakticky v ÚPLNĚ stejné situaci (skoro 42, jedna skoro 4 letá dcera počatá přirozeně, druhé se nedaří). Zatím teda nemáme ani IVF s vlastními, ale moc tomu nevěřím. Dcera byla hned a teď už se nedaří rok a půl.
Taky uvažuju o DV jako poslední šanci… :nevim: Snad někdo odpoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.12.24 21:10

@taralevoe ahojky mas pravdu škoda že někdo s obdarovaných nesdílel zkušenost. Po miminku moc toužím. Na druhou stranu pochyby jak to ještě zvládnu. Pokud zvažuješ mimi jdi do Ivf co nejdřív. Proste je to boj s časem. My jsme si dali ted pauzu ale jesre jednou to chceme zkusit s našimi vajíčky. Myslim ze adi u toho skončíme pokud se nepovede ale těžko říct co bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
15.12.24 22:54
@Zexel20 píše: Více

Ahoj, no já bych do toho šla co nejdřív, ale chodíme do Gennetu a tam musejí mít nejdřív vyšetření (to už máme za sebou) a pak se budou bavit co dál. Šli jsme tam začátkem listopadu, výsledky budou začátkem ledna. Já teda uvažuju po těch výsledcích jít na IVF někam jinam, protože samozřejmě jako samoplátci to máme drahé a jinde to vyjde levněji.
Jako já už ale zvažuju i to DV (to už na penězích tolik nezáleží, s tím člověk počítá, je to tak nějak všude stejně) a hlavně úspěšnost je o moc vyšší. Nebo adopci. Už teď mě to moc trápí a neumím si představit, že bych to druhé dítě neměla :oops: Ano vím, že jsem ho mohla mít dřív, ale vlastně nemohla, někdy to život tak zahraje bohužel. Toho pravého jsem potkala až ve 35.
Držím moc palce, ať ti to taky vyjde tak jak si přeješ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.