Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím, našla by se tu některá, co má s darováním vajíček zkušenost jako dárkyně a podělila se o to, jak to celé probíhá?
@KláraČerná171 Ahoj, nejdřív ti na klinice, kterou si vybereš, udělají vstupní vyšetření, je to takové klasické vyšetření a rozhovor o zdraví, rodině, životním stylu a odběr krve, aby zjistili, jestli je všechno v pohodě. A pokud jsi uznána jako vhodná dárkyně, tak začne příprava na odběr. Musíš si páchat hormony (zní to hrozně, ale ty jehličky jsou fakt miniaturní a dá se to zvládnout). Během toho chodíš na kontroly, kde sledují, jak vajíčka rostou. Když je všechno ready, domluví se odběr, který probíhá v krátké narkóze, pak si chvilku na klinice poležíš a pokud je všechno v pořádku, můžeš domů. Měla jsem po tom odběru trošku nepříjemný pocit v podbřišku, něco jako před menzes, ale během pár dní to přešlo.
@Karoline.e.e Moc děkuju za reakci
můžu se ještě zeptat, na jaké klinice jsi byla darovat a jak jsi tam byla spokojená?
@KláraČerná171 Byla jsem na klinice IVF ve Zlíně. Mají tam skvělé doktory, cítila jsem se tam moc dobře a celkově se o mě postarali na jedničku. A jejich kompenzační program je taky hodně přívětivý, dávají za odběr až 33 000 Kč.
Já jsem taky slyšela o zlínské klinice samou chválu! Darování je tam prý úplně v pohodě, bezbolestné, a navíc s tou kompenzací 33 000 Kč to dává smysl i finančně. Skvělá volba, pokud o tom někdo přemýšlí.
@Karoline.e.e přesně tak, personál je tam příjemný a ví, co dělá. Známá tam byla 2× darovat a vždycky byla spokojená.
@Zexel20
Ahoj, já mám 15letou dceru přirozeně, druhy manžel, já starší, o dítě jsme bojovali 5 let s mymi vajíčky přes ivf, žádný problém se nenašel, cca 400tis, nakonec DV syn nyní 2 roky. Žádný rozdíl nedělám, ví to jen manžel a já. Syn je celý do jejich rodiny, vlastně si vůbec nepřipouštím,,že není můj", nosila jsem ho v břiše, kojila…je to naše láska, vytoužené miminko
a je prostě náš.
Nyní 46 let a otěhotněla jsem přirozeně ( myslela jsem, že přechod
)vypadá to na dalšího kluka, už se těšíme
. Život si s námi někdy zahrává ![]()
@Karoline.e.e píše: Více
Ahoj, já jsem teda slyšela jen pozitivní recenze o této klinice. Kamarádka tam byla darovat vajíčka a byla spokojená, přístup personálu na jedničku, 33.000 taky není malá částka a vše proběhlo hladce.
@Anonymní píše: Více
Tak to moc gratuluji. Chtěla jsem se zeptat, menstruovala jsi v době před transferem DV.Ja jsem mela pravidelnou menstruaci a teď když máme embryjko ❤️ tak už druhý měsíc nic, tak mi menstruaci budou vyvolávat. Jsem z toho taková rozhozená ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.