Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj!! zdravím všechny ![]()
Jsou to asi 3 dni, co jsem podstoupila odběr vajíček.. Musím s úsměvem na rtech říci, že jsem si celou tu ,,proceduru,, docela užívala ![]()
Docházení na kliniku-úžasné! Ty sestřičky a doktoři..jsou tak milí k ,,nám,, dárcům.. je to prostě uplně jiné, než když jdete k doktoru s angínou.
Po celou tu dobu procesu, jsou k dispozici na tel.,což je také příjemné..
Samotný zákrok - no - samozřejmě, že to není bezbolestné,ale dle mého názoru, dalo se to vydržet! Můj zákrok proběhl bez komplikací a dle doktora, jsem darovala 27 vajíček
mám dobrý pocit z toho,že něco ze mě, bude žít ještě uplně někde jinde a s někým, kdo to potřebuje. … samozřejmě finanční odměna je pro mě ,,samoživitelku,, rozhodně veliké plus.. ![]()
AHOJKY VŠEM.HOLKY MĚLA BYCH OTÁZEČKU.DAROVALA JSEM MINULÝ ROK V GENNETU.JELIKOŽ NEBERU ANTIKONCEPCI MUSELA JSEM JÍ ZAČÍT BRÁT ALESPON NA TY 2,5MĚSÍCE.TED JDU DAROVAT DO ISCARU A TAM NEPOTŘEBUJÍ ABYCH JÍ NASADILA.NEVÍTE JESTLI MÁ TA ANTIKONCEPCE NĚJAKÝ VLIV NA POČET VAJÍČEK VELIKOST ATD…?????DÍKY RENY
Ahojky, taky mam v planu jit darovat vajicka do gennetu. Muzu se zeptat kolik ti vyplatili po odberu? dekuju ![]()
Ahoj holky, já jsem si dnes píchla poslední injekci na udržení a v pátek jdu na odběr do genetu v Praze. Mám z toho strach…nevím co mě tam čeká tak hlavně z tý nejistoty. Jinak jsem obezní a nikdo mi tam nic zatím neříkal…ale je pravda, když jsem zkoumala na netu centra tak mě taky nechtěli, že neodpovídám. Nechápu, přece to neni taková vada, když jsem zdravá, mám vzdělaní, zdraví dítě… atd.
Ahoj holky, já jsem si dnes píchla poslední injekci na udržení a v pátek jdu na odběr do genetu v Praze. Mám z toho strach…nevím co mě tam čeká tak hlavně z tý nejistoty. Jinak jsem obezní a nikdo mi tam nic zatím neříkal…ale je pravda, když jsem zkoumala na netu centra tak mě taky nechtěli, že neodpovídám. Nechápu, přece to neni taková vada, když jsem zdravá, mám vzdělaní, zdraví dítě… atd.
Ahoj holky, tento měsíc jedu na kontrolu a hned bych měla dostat hormony s plánem, kdy si je začnu píchat. Začínám mít strach…
Taky jste bály? A je to píchání bolestivé? Děkuju za odpovědi
Ty injekce se dají, mě to teda nebolelo, strach mám šílenej no v pátek napíšu jaká to byla zkušenost. Už at to mám za sebou
Ahojky
Tak i já jsem se rozhodla, že budu (doufám) dárkyní
příští týden mě čeká teprve první vyšteření.. Je tu ještě někdo, kdo je taky v,,darovacím´´ procesu??
Nebo někdo, kdo mi řekne nějaké zkušenosti??
@monicskaa Já už mám všechna vyšetření za sebou chybí mi jen druhý odběr krve. Zatím jsem v procesu. Ale jsem předběžně schválená.
Já chtěla darovat embrya, bylo to pro nás těžké rozhodnutí ale nakonec jsme si řekli, že to může dvoum párům pomoci, u nás seto ale rozplynulo na začátku, manžel je starší a tudíž nevhodný…
Já si třetí den dávám tabletky na vyvolání menstruace a 20.1. si začínám píchat hormony..Zatím nemám strach, ale to přijde ![]()
Holky, chtěla bych se zeptat, když jste darovaly vajíčka tak jste určitě prodělaly genetiku. A jak je to s výsledkama? Došly Vám domů výsledky? Nebo co chodí domů? Pozvánka na genetiku? Já na to čekám a pořád nic, prý to trvá dlouho, ale nevím co mi má přesně přijít. Tak ani nevím co vlastně očekávat.
@Veru86ska píše:
Holky, chtěla bych se zeptat, když jste darovaly vajíčka tak jste určitě prodělaly genetiku. A jak je to s výsledkama? Došly Vám domů výsledky? Nebo co chodí domů? Pozvánka na genetiku? Já na to čekám a pořád nic, prý to trvá dlouho, ale nevím co mi má přesně přijít. Tak ani nevím co vlastně očekávat.
Ahoj, jestli ti genetiku dělali v Caru, tak výsledky dojdou přímo do Caru, trváto to minimálně 6 týdnů. Po 6 týdnech se ti bu'd ozvou, nebo si zavolej sama ![]()
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
Měla jsem klasický krátký protokol, takže těch hormonů nebylo moc, dobře jsem reagovala, vajuch bylo nakonec 18. Za tu dobu se snad ani nedá nabrat, je to snad 11 nebo kolik dnů, co se píchá.
Jediný „negativní“ efekt byl další cyklus anovulační a celý takový divný, ale hned další jsem otěhotněla, takže naprosto v pohodě.
Samozřejmě vím, že mám štěstí na dobře reagující tělo, od přírody jsem štíhlá, ani po porodu nemám problém.