Darování oocytů

12695
19.7.10 20:17

Darování oocytů

Ahoj holky,

jdu pochytat nějaké info! Dnes jsem mluvila se svou švagrovou a ráda by darovala vajíčka, pokud to půjde…Je jí 29, bude 30 v srpnu. Má dvě zdravé, kráásné děti-holku (8) a kluka (4) a nikdy nebyla nijak vážně nemocná.....Chce to udělat pro dobrý pocit z toho, že někomu pomůže, ale co si budeme nalhávat, potřebuje i finance. Jsou na tom špatně a hodí se jim teď každá kačka…Nevíte o dárcovství některá něco více???

Hodí se každé info z vedlejší ruky, než se obrátí na CAR.....

děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6419
19.7.10 20:26

To je chvályhodná věc. Podmínky mají obvykle CARy na svých stránkách apodmínky se můžou lehce lišit (třeba věkem):
http://www.repromeda.cz/…icek-18.html
 http://www.gennet.cz/…4036433.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
19.7.10 23:07

Ahoj, zalezi odkud je. Ja to podstoupila v Brne v Reprofitu, klidne napis SZ co by vas presne zajimalo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12695
20.7.10 18:22
hanucha píše:
Ahoj, zalezi odkud je. Ja to podstoupila v Brne v Reprofitu, klidne napis SZ co by vas presne zajimalo ;-)

děkuji! Hani máš sz :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
14.3.11 17:18

Mohla bys to napsat tu? Já o tom taky teď dost uvažuju (sice zatím kojím a tak, ale do budoucna), tak by mě zajímaly podrobnosti…hlavně genetické vyšetření a riziks horm. stimulace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
14.3.11 19:10

Já jsem o tom uvažovala, bohužel jsem byl vesměs všude odmítnuta kvůli nadváze. ani se neobtěžovali mi odpovědět leckde… ráda bych pomohla, mám dvě zdravé děti a žádné zdravotní problémy, bohužel oni jedou jen podle tabulek BMI.
Přeji hodně štěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.11 19:13
zuzanasinova píše:
Já jsem o tom uvažovala, bohužel jsem byl vesměs všude odmítnuta kvůli nadváze. ani se neobtěžovali mi odpovědět leckde… ráda bych pomohla, mám dvě zdravé děti a žádné zdravotní problémy, bohužel oni jedou jen podle tabulek BMI.
Přeji hodně štěstí…

A jaká je norma BMI?

• Citovat
  • Upravit
5697
14.3.11 19:23

anonymní tam kde jsem se ptala brali jen to co se vejde do lehké nadváhy…
pravda je, že já jsem o dost výše… :oops: ale i tak mě to mrzí víc, než kdyby mi třeba blbě vyšla morfologie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
14.3.11 19:50
zuzanasinova píše:
Přeji hodně štěstí…

Musím se tomu smát :lol: :lol: Vybralas blbý CARy :pankac: Jsem obézní a darovala jsem bez problému :potlesk:

Zkusím to teda holky shrnout obecně :think:

Ale spoustu info naleznete na www.darkyne.cz

Je důležité několik věcí - v prvé řadě věk, u většiny center do 35 let a většina upřednostňuje již matky, objednáte se na konzultaci, kde vám řeknou jejich podmínky. Všude se udělá kompletní vyšetření - odebere se krev na hormonální profil, pohlavní nemoci, udělají se stěry z pochvy a pošlou vás na genetiku, nebo si jí udělají sami - ta trvá nejdýl - výsledky trvají cca 4-8 týdnů. Když je vše ok, tak se musí spárovat vhodná příjemkyně pro vás… Z tohoto důvodu s vámi dají dohromady dost podrobný dotazník - nejen barva vlasů, očí, i ta postava (i když jsou i doktoři, kterým vadí i nadváha před otěhotněním, od takového bych šupajdila rychle pryč :zed: ), vzdělání (některá centra požadují maturitu), koníčky, jaké jste povahy, co vás baví, koníčky, hudební nadání atd. atd… no je to spousta, já jsem tedy s doktorem vyplňovala hodně konkrétní věci, protože to ale některé příjemkyně požadují, což chápu, také bych chtěla, aby bylo miminko co nejvíce podobné mě a to nejen vzhledem, ale i povahově ;-)

Jakmile se podaří spárovat s příjemkyní, dojde k naplánování samotné stimulace - to je shodné jako u IVF - u dárkyň ve většině případů dlouhým protokolem, aby šlo co nejlépe upravit cyklus příjemkyně… V den odběru oocytů dá sperma partner příjemkyně a tímto dnem to končí dárkyni a začíná příjemkyni, která si už jen volá, jak se vyvíjí embrya a kdy dojde k samotnému transferu…

Já darovala v Č. Budějovicích - nevím, zda to je všude stejné, ale tam zpřísnili podmínky, takže i když jsem se se 2 příjemkyněmi původně „datově slaďovala“, tak k jejich transferu nedošlo… Po půl roce musím znova na krevní testy, aby se zcela vyloučilo HIV a až poté proběhne u příjemkyní KET :think: Což je samosebou pro ně horší, úspěšnost ET je vyšší než KET, ale zase budou mít naprostou jistotu, že jsem byla zdravá :pankac:

Klidně se na cokoliv ptejte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
14.3.11 19:56
Silvi.100 píše:
Ahoj holky,

jdu pochytat nějaké info! Dnes jsem mluvila se svou švagrovou a ráda by darovala vajíčka, pokud to půjde…Je jí 29, bude 30 v srpnu. Má dvě zdravé, kráásné děti-holku (8) a kluka (4) a nikdy nebyla nijak vážně nemocná.....Chce to udělat pro dobrý pocit z toho, že někomu pomůže, ale co si budeme nalhávat, potřebuje i finance. Jsou na tom špatně a hodí se jim teď každá kačka…Nevíte o dárcovství některá něco více???

Hodí se každé info z vedlejší ruky, než se obrátí na CAR.....

děkuji :hug:

Silvi v první řadě bych doporučila v tomto případě kontaktovat několik CARů. Liší se totiž nejen cena pro tebe, ale i pro příjemkyni… Někde dostane 5tisíc někde 20tis… jsou obrovské rozdíly a s tím i cena pro tebe… Není to bohužel sranda a v tomto případě bych asi nedala pouze na to, že už jsme někde zvyklá… Občas změna pomůže :pankac:

Mám několik kamarádek, kterým doporučili dárcovství a nakonec mají z Reprofidu v Brně svoje miminka - i když nejsi místní, tak jde s nima domluvit kontroly růstu oocytů u svého lékaře… Klidně napiš SZ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.11 19:57

Uvažuji o tom dlouho, nejsem ještě pevně rozhodnutá, ale napsala jsem do gennetu. Pokud bych se rozhodla pro, určitě bych chtěla pomoc konkrétnímu páru, který by tím mohl získat přesun na přední místo čekatelů.Tak uvidím co mi napíší.

• Citovat
  • Upravit
20822
15.3.11 17:29

Nevkládejte do diskuse své kontakty - email, mobil - je to proti pravidlům diskuse. Zaregistrujte se a pište SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Paoletta25
18.8.11 23:24

Chtěla bych se zeptat, jestli jste po hormonech přibrali??? Podstupuji to také a mám z toho trochu strach, že nějak šíleně přiberu. Máte někdo takové špatné zkušenosti. Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.8.11 23:28
Paoletta25 píše:
Chtěla bych se zeptat, jestli jste po hormonech přibrali??? Podstupuji to také a mám z toho trochu strach, že nějak šíleně přiberu. Máte někdo takové špatné zkušenosti. Děkuji za odpovědi.

Měla jsem klasický krátký protokol, takže těch hormonů nebylo moc, dobře jsem reagovala, vajuch bylo nakonec 18. Za tu dobu se snad ani nedá nabrat, je to snad 11 nebo kolik dnů, co se píchá.
Jediný „negativní“ efekt byl další cyklus anovulační a celý takový divný, ale hned další jsem otěhotněla, takže naprosto v pohodě.
Samozřejmě vím, že mám štěstí na dobře reagující tělo, od přírody jsem štíhlá, ani po porodu nemám problém.

• Citovat
  • Upravit
26.10.11 05:14

Ahoj!! zdravím všechny :)

Jsou to asi 3 dni, co jsem podstoupila odběr vajíček.. Musím s úsměvem na rtech říci, že jsem si celou tu ,,proceduru,, docela užívala :)
Docházení na kliniku-úžasné! Ty sestřičky a doktoři..jsou tak milí k ,,nám,, dárcům.. je to prostě uplně jiné, než když jdete k doktoru s angínou.
Po celou tu dobu procesu, jsou k dispozici na tel.,což je také příjemné..
Samotný zákrok - no - samozřejmě, že to není bezbolestné,ale dle mého názoru, dalo se to vydržet! Můj zákrok proběhl bez komplikací a dle doktora, jsem darovala 27 vajíček :))) mám dobrý pocit z toho,že něco ze mě, bude žít ještě uplně někde jinde a s někým, kdo to potřebuje. … samozřejmě finanční odměna je pro mě ,,samoživitelku,, rozhodně veliké plus.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí