Darování vajíčka - informace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
87
6.6.06 23:08

To je skvělý jen kdyby vás bylo víc, aby se nemuselo tak dlouho čekat. Někdo bohužel nemá jiné řešení.
Díky za přání a i tobě přeju hodně štestíčka ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
6.6.06 23:18

Ahoj holky!
Moc se přimlouvám, kdo o tom uvažujete. Ten odběr vajíček přesně popsala aajina. Není pro ženskou nic horšího, než nemoci mít vlastní dítě. Já jsem těhotná po IVF, celé jsem to podstoupila dvakrát, naštěstí s vlastními vajíčky, ale spousta žen tu možnost nemá, tak prosim prosim smutně koukám za ně.
Po celé ČR je asi 25 center as. reprodukce, stačí tam třeba jen zavolat a poptat se, dotyčné ženě se udělá několik vyšetření, někde je i podmínka, že musí již mít vlastní dítě. A někde za to opravdu dávají zajímavé finanční odměny.
Tak ještě jednou: HELP a děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
15.6.06 16:17

Ahoj všichni,

právě jsem dnes četla v novinách o darování vajíček. Jsem rozhodnutá to podstoupit a pomoci tak někomu, kdo to potřebuje.

Chci se ale zeptat - konkrétně - co znamená ta stimulace - jsou to tablety nebo injekce? A ty si budu muset sama aplikovat? nebo se dochází k dr.?

Děkuji moc za odpovědi a moc držíme pěstičky všem ať jim // vyjdou!!!!!

I+Štěpán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
15.6.06 18:57

vracím nahoru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
15.6.06 19:06

Ahoj Sebasty
Stimulace to je nabuzení vaječníků k vyššímu počtu vajíček a spočívá v píchání injekcí, záleží jaké ti Dr. předepíše jsou takové které si můžeš píchat sama a pak i takové které ti musí píchat zdravotník( nebo někdo z rodiny kdo to umí). Většinou to trvá tak 7-14 dní jak u koho a pak když jsou vajíčka dostatečně velká tak jdeš na odběr.

Díky moc za všechny kterým tímto pomůžeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
15.6.06 19:16

aaji

díky za info, jsem zdravotník,tak bych to snad zvládla, jen jsem neveděla jak to funguje prakticky. Ale to bych se všechno dověděla od dr.na klinice, jen sonduju co mě čeká.
Takže každý den jedna injekce a jak často se codí na UZ? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
15.6.06 19:25

To máš velkou výhodu když si to můžeš píchat sama, na UZ tak jednou za 3 - 4 dny,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
20.6.06 22:45

Ahoj holky,
taky bych chtěla darovat vajíčka a zajímalo by mě, jestli se opravdu dá i domluvit přímo s nějakou snažilkou, že by se darovala právě jí? Je to u nás zákonem upravené nebo to zákon neupravuje? Jak to je?
ráda bych někomu pomohla i anonymně, jen mě tohle zajímá.....
A na UT¨Z se chodí do CAR, že? Pokud si injekce píchnout sama neumím, musela bych tam nebo by mi je třeba píchala obvodní?
Fakt se v tomhle nevyznám, díky :)
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
21.6.06 15:10

Bubu,

když se domluvíš s nějakou konkrétní snažilkou, pomůžeš jí tím hodně. Sice tvoje vajíčka dostane jiná budoucí maminka (musí být zachována anonymita dárkyně i příjemkyně - ze zákona), ale snažilka, pro kterou to vlastně uděláš, se posune v pořadníku na nějaké přední místo…

Na UTZ se chodí do CAR a injekce si zvládneš píchat sama. Nic to není, jen to chce odhodlat se k té první :). Já jsem dřív taky tvrdila (i doktorovi), že to nedokážu, omdlívala jsem, jen jsem injekci viděla a už mám za sebou těch injekcí nepočítaně…
Pokud se přece jenom budeš bát, může ti to píchat kdokoliv, i manžel. Pro mě ale byla představa. že mi to píchne manžel 100× horší, než si píchat sama :D Jsou to injekce podkožní a je k tomu taková tenká krátká jehla. V poslední době se používá i injekční pero a to asi bude teprve brnkačka :D

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.9.07 00:11

Zdravím děvčata,
nevim kde jinde bych se dozvěděla pár rad ohledně darování vajíček než asi právě tady. Jen by mě zajímalo, zda můžu darovat vajíčka i když ještě nemám dítě. Vlastně ani po dítěti netoužím ale ráda bych někomu pomohla. Taky bych ráda věděla zda lze darovat vajíčka i když mi před pár lety gynekoložka zjistila chlamýdie. Vím že mě budou důkladně vyšetřovat, ale chci to vědět tak nějak dopředu..protože konzultaci už za pár dní.

Děkuji předem za rady :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.1.08 13:44

Darování vajíček

Ahojky všem, vlastní miminko nemám a ještě tak šest let mít nebudu, je mi 22 a s přítelem oba studujeme (přítel medicínu, takže je to na dlouho). Rozhodla jsem se tedy darovat vajíčka a jsem již po jednom darování. Našla jsem si na internetu nějaká centra pro IVF v Praze a nakonec se objednala k Apolinářovi. Pak mě čekal rozhovor s lékaři, proč to chci podstoupit, odběr krve - na krví přenosné nemoci, pak další odběr, na genetiku a achromosomy. Když jsem měla výsledky v ruce, šla jsem opět za lékařkou, bylo rozhodnu to, zda dostanu krátký nebo dlouhý protokol (liší se od sebe délkou stimulace) a také se rozhodlo jaký přípravek na stimulaci vajíček budu dostávat. Vyfasovala jsem Puregon a injekční pero a tak jsem si asi 10 dní píchala injekci do špeku na břiše(ale nelekejte se, jehličky jsou jak na aplikaci inzulínu a nebolí to), mezitím jsem byla na kontrolních ultrazvucích. pak mě začalo na jedné straně pobolívat břicho, jen maličko - to protože mi na vaječníku narůstala hezky vajíčka. Když narostly do určité velikosti, tak se rozhodli pro punkci(odběr). Dala jsem si tedy další injekci, tentokrát do zadku (dal mi ji přítel skorodoktor) a pak jsem nastoupila do nemocnice, (musela jsem mít předoperační vyšetření), převlékla se do noční košile a šla na sál, tam byla moje dobře známá doktorka,která mě provázela celou stimulací, dostala jsem 20-ti minutovou narkozu a když jsem se po ní probudila, bylo mi fajn a měla jsem skvělou náladu, ale musela hodinu ještě ležet. Trošku mě bolelo břicho…no a to břicho mě bolelo ještě den a krvácela jsem mírně…no a to je vše, za ten dobrý pocit ta trocha bolesti stojí a až budu zase moci, tak jdu zase!!!
Zdravím všechny!

• Citovat
  • Upravit
3329
10.2.08 22:21

Ahoj,
porad tuto diskuzi sleduju, protoze jsem se uz asi pred rokem rozhodla darovat vajicka a ted jsem se v tom rozhodnuti jeste vic utvrdila, kdyz uz vim, jak je to nepredstavitelne krasne mit dite.
Vim sice, co me zhruba ceka, ale jeste mi par veci neni jasnych.
Asi jeste nemuzu darovat vajicka ted hned. Stale kojim a jeste tak do zari bych chtela, takze predpokladam, ze se to vylucuje. Ale rikala jsem si, ze zatim bych mohla podstoupit ta vsechna vysetreni, aby se pak neztracel cas nebo treba kdyby se mala nahodou odstavila driv. Druha vec je, ze jsem z Brna.
Preju hodne stesti!
Hanucha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
25.2.08 21:29

Ahoj holky,
já jsem také řešila, jak bych mohla pomoci ostatním, ale bohužel jsem měla žloutenku, takže nemůžu dávat ani krev. Včera jsem volala do CARu a u darování vajička je situace uplně stejná.
To jenom informace pro další dobrovolnice. Mrzí mě, že nemůžu pomoct a přeju vám hodně zdravých miminek.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
16.8.08 07:06

ahoj holky,
musím říct, že obdivuju ty, co se rozhodnout darovat vajíčko … Ono to totiž není bez rizika - ta hormonální stimulace - a v současné době je to dost byznys … Švagrová onemocněla po IVF rakovinou prsu (má rodinnou dispozici) - kdyby nešla na hormonální stimulaci, pravděpodobně by u ní onemocnění vypuklo daleko, daleko později … To jen pro úplnost informací, jinak je samo strašně pěkné chtít někomu pomoci …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
20.8.08 16:19

a můžu se zeptat na ceny v Gennetu? Kolik se tam hradí odměna dárkyni, ICSI, mražení spermií, embryí? Mám ještě 2 hrazené pokusy pojišťovnou…Proč to nevyšlo? Nevím! Byla mi zavedena dvě embrya a zkrátka HCG negativní. Myslím, že to ti nikdy nikdo nepoví. A proč já jezdím k Apolináři? Protože není drahý, odměnu dárkyni jsme hradili 8 000,–- Kč, dostali jsme 6 vajíček, měli jsme ICSI za 5 000,–- Kč, mražení spermií kolem 1 300,–-. A to je vše, nic navíc jsme nehradili. To je důvod, proč jsme u Apolináře, po tolika letech jsme už bez peněz a ještě takovou dálku dojíždíme. Když vidím, kolik si ostatní centra účtují za to, co už je jednou hrazeno pojišťovnou, je mi z toho zle, takhle vydělávat na tom, za co člověk nemůže. Zkrátka se mi nechce sponzorovat někoho a brát si půjčky za něco, co mi hradí pojišťovna a mám na to nárok. Už takhle na to všechno šetříme tak dlouho. Kdyby v Gennetu nebyl takový cenový rozdíl, přešla bych a neváhala, tak prosím kdo ví ceny v Gennetu, pískněte. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí