Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mne rekli hned po prvni schuzce, ze stimulace bude za 4 mesice, ted jdu podruhe a zase cekam 4 mesice. vlasne uz v listopadu dostanu injekce na MS, pak prestanu brat HA a zacnu stimulovat, odber mel by byt v prosinci.ale minule ta stimulace trvala dil, pres 3 tydny, pomalu rostli folikuly.oni ten odber planovali v listopadu, ale stalo se to v prosinci, takze prijemkyne asi dil musela brat leky ![]()
Tak jsme byla na prvni navsteve a doktorka mi rekla ze u me muze hrozit ten snydrom
ze prej se ale nemam ceho bat ze to vi a ze si me bude hlidat a da mi mene hormonu…MAte s tim nekdo zkusenost neni to nebezpecne??
@Janicka159 to hrozi kazdemu, ja jsem nemela ten syndrom.snad podruhe taky nebudu mit. musis pak hodne pit
@Ali1988 píše:
Mne rekli hned po prvni schuzce, ze stimulace bude za 4 mesice, ted jdu podruhe a zase cekam 4 mesice. vlasne uz v listopadu dostanu injekce na MS, pak prestanu brat HA a zacnu stimulovat, odber mel by byt v prosinci.ale minule ta stimulace trvala dil, pres 3 tydny, pomalu rostli folikuly.oni ten odber planovali v listopadu, ale stalo se to v prosinci, takze prijemkyne asi dil musela brat leky
Ahoj, nepamatujes, jak si mela velka vajicka? ja teda daruju uz potreti, ale nepamatuju si ty velikosti a ted mam pocit, ze jsou folikuly po 5 dnech maly… ![]()
@Janicka159 píše:
A jak to prosim probiha celkove na prvni navsteve tedy odeberou krev a pak jak jezdi se tam casto???a jak dlouho ten proces trva mesic nez to mas celkove za sebou??
Ahoj, je to individualni.. prvne jsem to taky mela delsi, pac jsem cekala na genet. testy, ale pak to slo hopem, cekalo se na moji menstruaci a pak jsem zacla stimulovat.. Prvne jsem to mela na tech 10 dni, podruhy uz to bylo o neco malo delsi, ale zase jsem nemusela cekat na zadny genet. testy, jen jsem sla na ultrazvuk, vysadila prasky, dostala menses a zacala stimulovat
ted to same.. na klinice jsem byla v pondeli na UZ a v sobotu jsem zacla stimulovat
Ve 2 pripadech jsem byla akorat 2× na UZ behem stimulace a pak jsem se uz dostavila jen na odber ![]()
Vhodných dárkyn je málo, já jsem jedna z nich…darování zpočívá ve vyšetření (genetika, gynekol. vyš.)pokud je toto v pořádku následuje stimulace…já měla třeba sprej+injekce do břicha(hormony)začíná se většinou druhý den mensesu…cca deset dní…a tak 12tý den je odběr, pod anestezií krátkou cca 10minut.po té za dvě hodinky jdete domů, bolesti břicha jsou jako při menses. Já třeba měla cca20 zdravých a vhodných vajíček…byla jsem zásobena telefonáty a také jsem přesáhla minimální počet odběrů(8×)je max. Preferují už ženy, které mají dítko, ale není to podmínkou.
@zuotka píše:
Ahoj, nepamatujes, jak si mela velka vajicka? ja teda daruju uz potreti, ale nepamatuju si ty velikosti a ted mam pocit, ze jsou folikuly po 5 dnech maly…
ahoj, jsem se stimulovala pres 3 tydny, nejak mi pomalu rostli
,mela jsem injekce bravelle, tak na poslednim UTZ jsem mela od 18mm a nejakych 21mm maksimalne.ted stimuluji se podruhe, a mam tentokrat menopur, a je to druhy den, a cytim jak mi rostou folikuly
snad to nebude trvat tentokrat tak dlouho ![]()
@hrusticky píše:
Vhodných dárkyn je málo, já jsem jedna z nich…darování zpočívá ve vyšetření (genetika, gynekol. vyš.)pokud je toto v pořádku následuje stimulace…já měla třeba sprej+injekce do břicha(hormony)začíná se většinou druhý den mensesu…cca deset dní…a tak 12tý den je odběr, pod anestezií krátkou cca 10minut.po té za dvě hodinky jdete domů, bolesti břicha jsou jako při menses. Já třeba měla cca20 zdravých a vhodných vajíček…byla jsem zásobena telefonáty a také jsem přesáhla minimální počet odběrů(8×)je max. Preferují už ženy, které mají dítko, ale není to podmínkou.
jak to vis ze jsi mela 20 vajicek?
u nas je to anonymni, a pocitaji se folikuly, a to nevedeji jestli nebude prazdne a tak dale… ![]()
Můžu se zeptat, kdy se chodí pro první injekci? Je to myslím během menstruace?
@hanitscha ja si delam sama injekce, do bricha.oni to vypocitaji a daji tobe plan.mne to vyslo v posledni den mensesu ![]()
A jeste pred tim, beres antikoncepce.pak prijdes tam pro injekce aby jsi dostala menses.mne to vyslo ze jeste 3 dny po injekce jsem brala HA, pak za par dnu dostala menstruace.
@Ali1988 mám v tom trochu zmatek, ale zatím mám čas, teprve budu začínat bát antikoncepci až mi příjde menstruace…takže během stimulace se pořád bere antikoncepce?
@hanitscha anikoncepce mi dali v IVF centru. brala jsem cely mesic a druhe platicko jsem zacala taky brad bez prestavky, oni mi to rekli.pak prijdes tam dostanes injekce aby jsi dostala menstruace, doberes HA kolik ti reknou pak prijde menses. potom zacnes pichat do bricha, za 7 dnu prijdes na UTZ.oni ti pak reknou co a jak.ja jsem minuly rok, chodila 3× na UTZ. pomalu mi rostli folikuly.
Pokaždé mi pan dr. řekl jaký mám počet…měla jsem všechny v pořádku, daly se použít všechny, které mi v každém odběru vzaly. Chválili mě a byli rádi. Je to anonymní. Díky tomu mě volali, a já dávala i v jiném ivf. ![]()
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď