Darování vajíčka - informace

278
6.6.06 08:28

darování vajíčka

Právě jsem koukala na snídani s Novou a zaujal mě tam orzhovor s nějakým pánem o problémech s otěhotněním apod. Mluvil tam o nedostatku dárkyň vajíček. Tak mě tak napadlo, co to vlastně obnáší darovat vajíčko. Mám jednoho raubíře a vím, že druhé už mít nebudeme vzhledem k manželovu zdrav. stavu. A proto mě napadlo, že bych mohla pomoci někomu, kdo po miminku touží a nemůže ho z jakéhokoliv důvodu mít. Proto ta otázka co by pro mě obnášelo darovat vajíčko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1930
6.6.06 08:34

Je určitě úžasné, co chceš pro někoho cizího udělat :!

Něco více informací se dočteš tady:
http://www.ivfbrno.cz/darci.asp

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
6.6.06 08:54

Já myslím, že dárkyň vajíček je proto tak málo, protože je to poměrně složitější než u dárců spermií. Určitě se musíš podrobit několika vyšetření a mám pocit, že postup je podobný jako u umělého oplodnění. Akorát ti vajíčko nevkládají, ale odebírají.

Určitě tím ale uděláš radost některé mamince, které to samotné nejde.

Milu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
6.6.06 10:07

Ahojky všem
to je skvělé že o tom přemýšlíš. Je spousta holek co je odkázaná jen na dárkyně a těch je bohužel žalostně málo.Kdyby jsi chtěla napsat přesně co a jak probíhá tak napiš.Mám za sebou 3 IVF a vím co to obnáší. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
6.6.06 10:13

Ahoj holky, taky jsem ráno na to koukala a říkala jsem si, že zjistím více info a že bych do toho možná i šla. Myslím, že každá žena, která si přeje být maminkou, by tu šanci měla dostat.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
6.6.06 11:28

Tak jsem se díky této diskuzi dozvěděla opět něco nového. Netušila jsem, že je nedostatek dárkyň. Nicméně v měm případě je na dárcovství pozdě, momentálně jsem těhu a po porodu už mi bude 36. Takže ode mně už by vajíčko nevzali, škoda :(
Ale fandím všem, které chtějí touto cestou pomoci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
6.6.06 14:33

Prasadko, myslím, že přístup k dárkyním bude individuální…
Požadují, aby dárkyně už byla matka a přestože já matkou nebyla, vajíčka jsem darovala… Ale je fakt, že já jsem stimulovala na vlastní IVF, které se pro vážný úraz manžela nemohlo uskutečnit. Jinak by mě asi jako dárkyni nevzali… Ale jestli mají dárkyní nedostatek… Hlavní bude určitě genetické vyšetření…
Myslím, že je možné darovat i vajíčka z IVF, když jich má žena hodně… Trochu se tím aspoň sníží už tak vysoké náklady na IVF…

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
6.6.06 20:02

Darování vajíček je poměrně „složité“.Musíš stimulovat,což se řeší injekcemi během cyklu-aby uzrálo více než jedno vajíčko,pak opět injekce na vyvolání ovulace a pak se v určený den vajíčka odsávají v krátké narkóze-„spodem“ napíchnutím přímo z vaječníku.Je to ambulantní zákrok,s minimem komplikací.Tuto zkušenost mám po IVF,snad jsem to nenapsala nepřesně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
6.6.06 22:19

Tak to je uzasne :D strasne moc fandim kazde z vas, ktera chce darovat vajicko, Je to slozitejsi nez darovat spermie, takze to asi chce hodne rozmysleni. Ale opravdu udelate tim spoustu lidi hrozne stastnych :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
6.6.06 22:25

Holky, je tu někdo, kdo PŘESNĚ ví, co to obnáší? Jak dlouhodobá je to záležitost? Obnáší to pro ženu nějaká rizika?

Je tu někdo, kdo by to se mnou přes SZ nebo mail pořešil? Uvažovala jsem o tom už dřív a to dnešní povídání ve Snídani s Novou mě docela nakoplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
6.6.06 22:32

Ahojky Isis
Můžu ti napsat jak to asi probíhá protože je to stejné jako IVF a já už mám za sebou 3 a bohužel mimi nikde. Dárkyní by měla být zcela zdravá žena, která už má vlastní děti a tuším né starší 36 let(ale tím věkem si nejsem tak jistá), musíš mít v pohodě genetické testy. Pak tě čeká hormonální stimulace v podobě injekcí a je to proto aby se při jednom cyklu získalo co nejvíce vajíček. Po celou dobu jsi sledovaná ultrazvukem jak vajíčka rostou a podle toho jsou upravované dávky léků. Když jsou vajíčka dostatečně velká tak jdeš na punkci. Je to nenáročná operace která je dělalá pod krátkodobou narkozou cca 15 min, po té si tě nechají tak 2 hodinky ještě pod dozorem a odcházíš domů. Po tomto zákroku někdo cítí mírné bolesti bříška, já byla v pohodě a nic mi nebylo.Tím to pro dárkyně končí.Pak jsou vajíčka přidána ke spermiiím partnera obdarované a po oplodnění transferována do dělohy. Dárkyně dostávají nějakou finanční odměnu 5 000- 20 000Kč. To je asi tak vše ,jestli se proto rozhodneš uděláš fakt moc dobrý skutek a jedna možná i více budoucích maminek ti budou moc a moc vděčné!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
6.6.06 22:34

Isis, co přesně chceš vědět?
Stimulace trvá většinou cca 2 týdny. Vajíčka se odebírají většinou v narkóze, takže rizika plynoucí z tohoto. Ještě může nastat hyperstimulace vaječníků, to je bouřlivá rekce na stimulaci. Ale proto je každý cyklus pečlivě monitorován, aby se rizika snížila na minimum…
Dívala ses na ten odkaz, co jsem dávala výše? Mě se to tam zdá celkem dobře popsaný…

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
6.6.06 22:42

Aaji - díky za popis

A nevíte někdo, kde se mám přihlásit? Jsem z Prahy, dítě mám (10měsíců), bude mi 25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
6.6.06 22:45

já myslím, že v každém CARu to dělají, zkus juknout na jejich stránky nechci moc jmenovat v Praze je jich spousta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
6.6.06 22:52

Aaji - zapomněla jsem říct, že držím palečky, aby mimi přišlo a všechno bylo v pořádku. Teď jsem na netu přečetla pár článků a myslím, že se někam objednám a prokonzultuju to s odborníkem, pak budu určitě moudřejší, ale zatím jsem víc a víc pro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí