Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky,
chci se podělit o zkušenost, zda máte s darováním věciček po dětech. Chtěla bych darovat oblečení na holčičku, mamince, která je skutečně potřebuje, je např. ve špatné finanční situaci apod. Mám však strach, že se toho dá případně i zneužít a věci obratem rozprodá. Proto jsem se obrátila, zde raději než např. na MMB či jinou inzerci. Četla jsem již více případů, kdy jiné maminky „pomohli“ jiným a pak zjistily, že dotyčná inzeruje jejich věcičky na MMB do prodeje ![]()
Neznáte nějakou maminku či budoucí maminku z Vašeho okolí, která je tíživé situaci a potřebovala by oblečení mix:dupačky,overaly,trička,mikiny,kalhoty,soupravy…: cca 50 ks- v dobrém stavu - málo nošené, některé kousky nenošené vůbec, vel. od narození do cca 74? Případně po dohodě i dlouhodobější spolupráce, mohu poté dotyčné mamince posílat s věkem další věcičky.
Katka
Ahoj Katrinko,
nevím, možná chceš být adresná a dát svoje věci nějaké konktrétní mamince, co ale zaručeně funguje bez rozprodávání je darovat věci nějakému azylovému domu pro maminky s dětmi nebo nějakému kojeneckému ústavu.
Katrinko, ještě mě napadlo nabídku vyvěsit v čekárně pediatra a s případnou zájemkyní se sejít a domluvit se. U nás jsem to taky viděla
Přesně, Azylový dům pro matky s dětmi, to jsem chtěla taky napsat… My jsme tak dávali třeba starší válendy, mají u nás zájem i o šatní skříně a takové věci… U nás aspoň to probíhalo tak, že paní z azylového domu zprostředkovala kontakt s nějakou rodinou, co to potřebovala a ti si pak pro válendy přijeli…
Ahojky, nebo třeba tady u nás je Klokánek a tam vím že jsou taky dost vděční za vše. ![]()
Ahoj, já vozím věci po holkách do kojeňáku, mají tam i maminky s dětma, co potřebují pomoct (třeba holky z dětských domovů). Dávala jsme i takhle kočárek po Barunce a věděla přímo konkrétní maminku, která ho dostala. ![]()
Ja darovala veci po Matyskovi jedne nabozenske skupine (snad jezuiti? uz si nepamatuji), ktera se venuje socialne slabym rodinam…
U nás v okolí právě kojeňák apod. není, nejbližší 100 km, zkusím je kontaktovat. Děkuji za radu. Katka
zkus kontaktovat někoho na sociálce - mají nejlepší přehled o rodinách v tíživých situacích a určitě by pomohli takovou věc zprostředkovat
Tak já dávám do nemocnice, mamka je dětská sestra a ty děti, které tam jsou jsou za pěkné pyžamko vděčné.
Já chtěla darovat věci kojenáku.Něco jsem tam teda poslala po známé,ale jinak oblečení nechtějí,toho prý mají dost a chtějí jen nové oblečení a nebo peníze.
ahoj - možná bych se poptala v blízkém azyláku nebo v zašla na místní soc. odbor, jestli tam nemají vyloženě potřebnou rodinku, které by to předali ![]()
u nás to děláme tak, že nosíme do práce věci po dětech i dospělých na soc. odbor - zejména v úřední dny se věci poskládají na lavičky a po úředním dni většinou už nic nezbude ![]()