Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosim co na dasne? Jsem 23tt, krvacely, obcas bolely, ale dalo se to. 2 dny jsem masirovala Herbadentem a chyba nejvetsiho kalibru
dnes jsem vstala a bolest nehorazna, koukla jsem do zrcadla a odloupl se mi kus kuze z dasna- asi 2cm.. Zitra jdu k zubari, ale jak prezit dnesek a nezblaznit se..? PROSIM ![]()
Asi vyplachovat po každém jídle/pití heřmánkem, nic jiného mě nenapadá
A dál bych používala Parodontax. Je to sice hnus, ale mně pomohl právě s krvácením dásní v těhotenství.
Já měla takové problémy už i před těhotenstvím…teď v těhotenství se mi to strašně zhoršilo, dásně krvácí i jen tak, během dne.
Zuby čistím správou technikou, dásně masíruji, vyplachuji Corsodylem, občas peroxidem vodíku (ten asi zabírá zatím nejlépe)…
když jsem to neměla tak rozjeté, používala jsem Parodontax pastu, kartáček a ústní vodu (vše od té značky…na doporučení zubařky),ale bez efektu…asi mi nic už nezabere a to se mi to rozšiřuje i na ostatní zuby, začalo mi to na spodních předních a teď to mám i na horních a jde to i víc do stran ![]()
Doufám, že po porodu se to časem zase zmírní.
Za co jsem ale nesmírně ráda je to, že mě to nebolí.
Já si taky můžu čistit zuby jak chci a nic se nelepší. Používám mezizubní kartáčky, el. kartáček, ústní sprchu za 2500 Kč, pastu paradontax.. Holky mám otázku. Jsem v IVF, zítra mě odeberou a oplodní vajíčka. Pokud se njaké vajíčko dobře oplodní tak příští týden mě do dělohy dají embryo. Když už budu mít v sobě embryo, nemůže mu návštěva zubaře ublížit? Vždy tam sedím s nohama nahoře, totálně zpocená. Příští týden mám dentální hygienu, té se tolik nebojím, ale co ten zubař?