Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Svědí, pálí? Jestli ne, nechala bych to do příští KO. V těhotenství jsou výtoky celkem běžnou záležitostí.
Je to běžné, pokud nemáš bolesti nebo i nešpiníš, bůď v klidu…taky s tím bojuju a dr. mě uklidnil, že se není čeho bát.
Taky bych se nedesila, pokud to nedoprovazi jine obtize (paleni, bolest atd.). Pokud vytok nema podivnou barvy a nezapacha, tak bud v klidu.
Pokud tě to pálí a svědí, může to být mykóza, zašla bych k doktorovi, je to běžné…
@Anonymní píše:
@Ale85 a když trošku špiním? to už mám mít obavy?
Já nejsem doktor, ale kdybych špinila, určitě bych k němu zašla.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem ve 22 týdnu, a dneska se dívám, že mám nějaký výtok, neví, někdo z čeho to může být? mám strach, aby se nejednalo o něco vážnýho. díky
pokud jsi doted výtoky neměla, pro jistotu bych zašla k doktoru, nemusí to být nic, ale aspon budeš mít klid
@Anonymní píše:
Mne bylo receno, ze jakekoliv krvaceni je duvod ke kontrole. Nemusi to nutne znamenat nic spatneho, takze nemusis okamzite propadat panice, ale zajdi si k doktorovi.
Podobne vytoky - byvaji docela normalni, ale zmin se o tom pri kontrole
@Anonymní píše:
nemáš to po sexu?
Ahoj, jsem ve 22 týdnu, a dneska se dívám, že mám nějaký výtok, neví, někdo z čeho to může být? mám strach, aby se nejednalo o něco vážnýho. díky