Dát do školky nebo počkat?

612
16.3.12 20:59

Dát do školky nebo počkat?

Ahoj maminky,chtěla bych znát váš názor.Mému synovi budou v létě 3 roky a měl by v září nastoupit do školky,jenomže je dost stydlivý a bojí se cizích lidí. Někdo na něj třeba jen promluví a on začne plakat,je takový cíťa. Nevím jak ho té povahy zbavit.Jsem teď s druhým dítětem na mateřské dovolené a zvažuji,že ho do školky nedám,že ještě počkám do jeho 4 let.Vím,že by to pro něho bylo teď dost traumatizující.Chtěla bych znát váš názor,počkali byste nebo dítě dali do školky? Jak je to u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
457
16.3.12 21:04

Je to hodně těžký rozhodnutí, já dceru dám ve 3 do školky a snad to zvládne, potřebuju do práce se vrátit, abych o ni nepřišla. Moje dcera má zase problém, že jak je v cizím prostředí a cizí lidi, tak je taková nervozní, chce domů atd., je jí 2,5. myslím si, že se to ještě změní do 3 let, ale za mě na druhou stranu si myslím, že 3 leté děti už většinou zvládají kolektiv a děti vrstevníci jim jen prospějí. Ptala jsem se jedné kamarádky učitelky v MŠ a ta mi říkala, že to děti zvládají často líp než maminky. A takový stav, kdy děti zůstanou déle doma kvůli stydlivosti a adaptaci atd. je např. prý pouze 1 ze 100. Větší problémy bývají prý, že některé děti jsou opravdu hodně nemocné atd., ale to je jiná kapitola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
16.3.12 21:04

Dala jsem ve 4 letech a nelituji vůbec.Ve školce se mu líbí,má tam kamarády,nebyl žádný problém s adaptaci,přeci už byl „rozumnější“.Pokud jsi doma,tak bych klidně školku odložila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
16.3.12 21:05

Já jsem počkala- také jsme byla s miminem na mateřský… Já myslím, že není co řešit a nechala bych si ho doma, nezdá s emi zralý…školku si ještě užije až ho to bude mrzet :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1446
16.3.12 21:06

Ahoj, řešila jsem úplně stejný problém loni. Nakonec jsem ho nechala ještě do 4 let doma, ale hlavně z důvodu aby mi k čerstvě narozenému miminku netahal ze školky nemoci a taky mě ho bylo hrozně líto, takovýho prcka dávat do školky když jsem doma s druhým dítětem. Takže půjde letos :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
16.3.12 21:06

Já bych to předem nevzdávala. Dala bych a pokud by to byl problém, tak bych to o rok odložila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
16.3.12 21:07

Pokud je opravdu tak plaché povahy,zkusila bych ho tam dát a pokud bude mít potíže,vzala bych ho domů. Dcerka je taky stydlín a do školky šla skoro v 5 letech a o nic nepřišla. Teď máme také červencového kluka a příští rok se toho též děsím,co bude,ale musím holt do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
16.3.12 21:08

Moje starsi je taky cita a stydlivka :-). V tech trech jsem nedala (taky jsem nemusela),ve ctyrech ji nevzali tak sla az jako predskolak. A nelituju. Ona se postupne s vekem zlepsuje, myslim ze v tech trech by to byl horor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
16.3.12 21:14

Přihlašte ho a uvidíte, třeba vás nevezmou a zrušit se to dá vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
hkac píše:
Já bych to předem nevzdávala. Dala bych a pokud by to byl problém, tak bych to o rok odložila.

mam stejny nazor :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073

Pokud jsi na materske dovolene s druhym ditkem - do skolky bych ho nedavala. Ja mam starsiho syna naopak hodne kolektivniho a i tak sel do skolky az ve 4 letech a myslim, ze to bylo tak akorat - krasne se adaptoval a je tam moc spokojeny.
Pokud si myslis, ze by to bylo pro nej stresujici nedelala bych to. Navic pokud mas doma mimco, tak pocitej, ze prvni rok bude hodne nemocny a mimi to take bude chytat. To byl i duvod proc jsem syna nechtela dat do skolky o rok driv. Skutecne ta prvni zima byla silena - nebyl mesic, aby nebyl min. 14 dni nemocny a jen co se trochu uzdravil chytil to druhy :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176

Já jsem dávala syna do školky až na 5 letech a vše v pohodě. Pokud budeš doma s mimčem tak bych to neřešila. A ono i to vstávání a pakování do školky- strojení sebe, syna, mimča za každého počasí taky nic moc. Užívejte pohodičky doma ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
16.3.12 21:16

Urcite bych necekala jen tak.
Dala bych do skolky, vysvetlila, ze zacatku treba jen na dopoledne… videla bych, jak maly reaguje, potom bych se rozhodla… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
16.3.12 21:18
Pet3 píše:
Já jsem dávala syna do školky až na 5 letech a vše v pohodě. Pokud budeš doma s mimčem tak bych to neřešila. A ono i to vstávání a pakování do školky- strojení sebe, syna, mimča za každého počasí taky nic moc. Užívejte pohodičky doma ;) .

souhlasim ranni vstavani se silene - nez oba premluvim, ze se musi vstavat, dohlidnout na oblekani na snidani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.3.12 21:19

Nedávala bych. Náš bude mít 3 v dubnu, po kolektivu nijak extra netouží, děti jsou mu ukradené, nemusí tam jít, protože jsem doma, tak na co… Chodíme akorát cvičit, aby si na ty děti trochu zvykal, od září už bude větší výběr kroužků, tak uvažuju, že ještě něco přiberem - ať přijde víc mezi děti, ale se školkou ještě rok počkáme. Beztak by ho nevzali :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin