Dát do školky nebo počkat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
920
16.3.12 21:20

POkud sama cítíš, že na to ještě není připravený, pokud sám nevyhledává kontakt s jinými dětmi, tak bych to ani nezkoušela. Aby si vůči školce nevytvořil zbytečně averzi. Tím spíš, že vás do toho nic nenutí. Já dala ve třech letech, měla jsem pocit, že je ten správný čas, ale pak při zvykání mi to přišlo, jako že to mohlo klidně ještě chvíli počkat. A to není v kontaktu s lidmi nijak úzkostná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
16.3.12 21:21

Nezavrhuj to předem. Za půl roku se může hodně věcí změnit.
Asi bych na to šla jako pár jiných tady - zkusit, třeba po dopoledních a pak se uvidí. Jestli to delší čas nepůjde, necháš ho doma. Třeba tě překvapí a bude se mu tam líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
16.3.12 21:22

Přihlášku bych dala, uvidíš, až na to dojde. Všechno může být jinak. Pokud to bude trvat, tak bych odložila nástup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
16.3.12 21:26

Nedala bych. Tříleté dítě zvlášť s takovou povahou rozhodně nepotřebuje dětský kolektiv každý den (názor psycholožky, co dělá i v montessori klubu s dětmi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.3.12 21:30

Já bych jednoznačně počkala a přimlouvám se za malého. jak kdybys popisovala naší malou, hrůza neprůbojný bojácný človíček, je červencová a najednou ve čtyřech už byla jiná, taková lepší, školku zvládla bez slzičkya celkem se jí líbilo, ikdyž chodila, jak si řekla, takže tak 2-3 týdně a to celý rok,, teď je jí 5, školku zbožňuje, chodit chce každý den, někdy bychom byli líní vstávat a vozit ji, ale ona si na tom trvá. ve třech by z ní byl uzlíček, děti ve třech letech nepotřebují chodit do školky, máme Waldorfskou školku, takže přístup skvělý, mají smíšené třídy, takže tam mají i 3 tříleťáky a ty dětičky to tam tak spíš přetrpí, přijde mi to zbytečné, nic jim neuteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201

Když tě nic netlačí,nedávala bych.Syn šel ve čtyřech a čtvrt a bylo to fajn, dcera šla ve třech, ale jen 3X měsíčně a to se jí líbilo, když ve čtyřech a čtvrt nastoupila naplno, tak tam být nechtěla. Teď se celkem bojím, že náš nejmenší bude muset ve třech, abych mohla do práce, pokud bychom se rozhodli ještě pro jedno mimčo, tak ho určitě do školky nedám, už jenom kvůli těm rýmám a virózám, které odtamtud děti nosí:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457

Mě napadá když si čtu příspěvky jedna věc. Mám jedno dítě a jen doufám, že to ve 3 ve školce zvládne, ale plánujem i druhé časem, snad ne za dlouho, tak třeba bude všechno jinak. A říkám si, že asi to první každá mamka hodně řeší, co pak třeba to druhé, když už opravdu potom se „musí“ nastoupit do práce, to se podle mě potom věk neřeší a bere se to jako realita. Neberte to jako nějaké útoky, jen že mě to tak napadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
16.3.12 21:35

Dala bych ho jen na dopoledne, aby tam nemusel spát. Ale bude mezi dětma a spíš se „otrká“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
16.3.12 21:36

Taky jsme dali první dítko do školky v 5 letech a to už od třech žadonil - nahradili jsme to jinými aktivitami s vrstevníky a bylo dobře. Nelituji, v 5 měl už jasno, nenechal se jen tak rozhodit těmi klasickými „konflikty“ Stejně se mu tam nelíbilo, tak navtěvoval školku „dálkově“ a užíval si domácí pohodičky a sestřiček. Taky si myslím, že pokud to jde, ať jsou sourozenci co nejdéle spolu - vytváří si vztahy mezi sebou, naučí se spolu vycházet. Ocenila jsem taky nesmírně, že vedle staršího sourozence se mimi velmi snadno zabaví, starší dítko tak v určitém slova smyslu, v případě nouze, supluje mou roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
Bavorov píše:
Mě napadá když si čtu příspěvky jedna věc. Mám jedno dítě a jen doufám, že to ve 3 ve školce zvládne, ale plánujem i druhé časem, snad ne za dlouho, tak třeba bude všechno jinak. A říkám si, že asi to první každá mamka hodně řeší, co pak třeba to druhé, když už opravdu potom se „musí“ nastoupit do práce, to se podle mě potom věk neřeší a bere se to jako realita. Neberte to jako nějaké útoky, jen že mě to tak napadlo.

já bych spíš řekla, ře ti druhorození jsou od malička na tenkolektiv víc zvyklí a jsou celkově otrkanější, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847

Já bych přihlášku podala a co a jak se rozhodla až potom… jak tu někdo psal, nemusí ti ho ani vzít a když vezmou, tak ani to není závazné a můžeš to kdykoliv zrušit :nevim: kdyby brali do školky od 2, tak naší malou doma neudržím, kdekoliv je v kolektivu dětí stejně starých či starších, tak je v 7 nebi a nemůžu jí odtama dostat domů :think: takže asi pravý opak tvého syna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ta je naopak „nešťastná“ když je dlouho sama a nemá si s kým hrát, dospěláci jí tak nějak nestačí :nevim: asi už nám chybí ta fantazie a vynalézavost :think: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Držím palečky ať uděláš správné rozhodnutí a hlavně ať brzy malý zapadne do kolektivu dětí, ať už ve školce nebo jen někde venku na hřišti ;) :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
16.3.12 21:41
Alpaka píše:
Bavorov píše:
já bych spíš řekla, ře ti druhorození jsou od malička na tenkolektiv víc zvyklí a jsou celkově otrkanější, ne?

Možná jo, to mě ani nenapadlo........Asi je to taky dítě od dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
16.3.12 21:42

Děkuji moc za vaše příspěvky a názory.Přikláním se k názoru ho tam ještě nedat a počkat,ale ještě si to nechám projít hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
16.3.12 21:42
Já tedy měla na kolektiv lépe zvyklé to prvorozené dítko a druhé bylo velmi nekolektivní:))
Alpaka píše:
já bych spíš řekla, ře ti druhorození jsou od malička na tenkolektiv víc zvyklí a jsou celkově otrkanější, ne?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
16.3.12 21:43

Pokud nemusíš nedávala bych. Dcerka je dost podobná povaha, ve třech letech s nikým cizím nechtěla komunikovat, styděla se, brečela. Pak se to nějak zlomilo když jí bylo 3 a půl. Do školky šla ve 4,5 letech a bez větších problémů (dokonce mi teď brečela, když měla kašel, že musí být doma a nemůže do škoky). Samozřejmě pokud člověk musí do práce, tak se to nějak zvládnout musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin