Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, přeji hezký den všem. Chtěla jsem se zeptat, kolik vás měsíčně stojí paušál mobilu a data pro děti? Já za syna platím 408 kč za neomezené volání, ale jen 1 G dat. Přijde mi toho internetu dost málo, má to za chvíli pryč a pak jen taková pomalá data (T-mobile). Nevím, jestli je řešení přejít na dobíjení, netuším, jaké tam mají tarify. Poradíte mi prosím? díky moc.
@lucie.krajcarova píše: Více
A neomezené volání potřebuje? Třeba by šlo tohle dát na minuty a zvětšit data
Naše děti mají všechny paušál. Odmítáme kupovat a řešit kredity. Cenu nevím teda. To má manžel v nějakém firemním balíčku celou rodinu. Děcka nemají neomezená data pořád. Mají nějaký limit, ale bohatě jim to stačí. Jen na různé prázdniny jim Vodafon pošle SMS, že mají třeba celé letní prázdniny neomezené data nebo v prosinci to tak bylo taky. U nás mám jen já neomezené data. Protože v práci potřebuji hotspot. Když jedeme daleko autem a chtějí si pustit na mobilu nebo tabletu film v autě, tak si zapnu hotspot a frčí jim to. Jinak neomezené nepotřebují.
A máte doma WiFi? Kde ty data tolik vypotřebovává? 1 gb, by mu, podle mě, mělo stačit. Kolik mu je let? Má to i na něco jiného než na zábavu?
@ALIPELI píše: Více
To ti nikdo neudělá. Operátoři dobře vědí, že se rejžuje na datech, volání a SMS už nikoho nezajímají.
U nás mají paušál 450 Kč a mají v tom neomezené volání a SMS a 10 GB+ pořád on-line T- mobil.
Jinak O2 nabízí 3gb za 349. Pokud to nechceš řešit a ušetřit, převeď mu tarif a číslo tam.
@Annonymní_007 píše: Více
Mám 100 minut, 100 SMS, 4G, platím 450,–
Zdůrazni mu, ať na videa kouká v nižším rozlišení. Ukaž mu, kde si zkontroluje kolik mu která aplikace „žere“. doma ať si kontroluje, zda je na WiFi a ne datech. Má nastavenou automatickou aktualizaci aplikací jenom na WiFi? Filmy ať stahuje jen doma… ať se koukne na nějaká poučná videa, jak šetřit data. A přešla bych k tomu o2, bude mít víc dat a hlavně ušetříš ![]()
T mobile má teď studentský tarif za 480, neomezené volání, smsky a 10gb dat, minuly měsíc sme ho dělali synovi ![]()
Ve světě včetně „rozvojových“ zemí je normální, že do stokoruny v přepočtu na naše koruny máš desítky GB dat. U nás operátoři rejžují, když jim to prochází. Je třeba se ozvat a uvidíš, že najednou půjde nejen dolů cena, ale přibydou i data. Běžně jde uhádat za cca tři stovky neomezené volání a pár giga dat. Jen musíš pohrozit přechodem k jinému operátorovi a v případě, že ani tak tvůj současný operátor nepovolí, tak být opravdu připravená přejít. Protože u jiného jakožto nový zákazník snadno načerpáš výhody a dostaneš se na lepší ceny. A je jedno od koho ke komu. Všichni už dávno najeli na to, že věrný zákazník je dojná kráva a výhodu mu nabídnou jen ve chvíli, kdy o něj mohou přijít.
Syn má Tmobile - kredit a má aktivovaný balíček „Internet na rok“ za 700,– (ročně) - jsou to 2GB měsíčně, když je vyčerpá, tak data nemá. Tento balíček normálně stojí 1400,–, ale asi 2× za rok je v akci s 50% slevou.
A teď jsem si syna nechala přidat do Magenty 1 (je tam můj tarif, internet doma, syn) a když tam přidám ještě mužův paušál, budeme mít dohromady 10GB navíc zdarma, které pak můžu dát synovi. Navíc v Magentě máme navzájem volání zdarma.
450,– bych teda za 1GB dítěti neplatila.