Datová schránka vs doporučený dopis

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2230
18.8.14 10:20

datova schranka vs doporuceny dopis

Mam dotaz, mate nekdo zkusenost, jakou vahu ma zprava zaslana na urad pres ds? Je to stejne jako doporuceny dopis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smurfka
18.8.14 10:30

Záleží jak si ho poslala..při posílání si můžeš vybrat jestli chceš zaslat obyčejně, nebo doporučeně, do vlastních ruk atd..

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
18.8.14 10:33

Je to jedno, úřadu vždy dojde a to je důležité. Ne forma. Ale v podstatě jak píše @maminka159 ty budeš mít v ds dodejku o doruceni .@spiky01
@smurfka myslím, ze fyzická osoba si vybrat nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
18.8.14 10:38

Váhu má ještě větší, je prostě dodáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
18.8.14 10:53

@mag aha..mi jako firma jsem možnost měli..osobně DS nemám, tak to se omlouvám za mystifikaci:o)

• Citovat
  • Upravit
2230
18.8.14 10:55

Dekuju, to je dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.14 15:58

DS si může zřidit kdokoli. Já ji mam a jsem spokojena. vyřizovala jsem si přes ni např. i rodičak. Pokud člověk bydli a lita pořad někde jinde, než jsou přady, tak docela dost věci vyřidi rychle z pc a třeba večer. Hlavně je to i lepši důkazni prostředek. Protože je tam videt přesny obsah, co jsi poslala. Nedam na ně dopustit.

• Citovat
  • Upravit
482
17.5.16 10:34

Při posílání datovkou stačí napsat, co člověk chce a nemusí dávat razítka apod.? Je to adekvátká, když je u firmy označena ověřená osoba? Možná blbý dotaz, ale datovky jsem měla u zkoušky a jelikož jsem s ní nikdy nepracovala, tak mám dotaz, jaký mám… Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
17.5.16 11:10

@spiky01 jen ne z každé datové schránky jde poslat dopis…vždy lze ale poslat povinné hlášení na FU a OSSZ přes jejich veřejně přístupné zasílací systémy

A hlavně je to ihned a zdarma…při konci termínu stačí poslat v 23:59 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
17.5.16 11:13

@ivvet moc děkuji za informaci :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
17.5.16 11:19
@Anonymní píše:
Pokud člověk bydli a lita pořad někde jinde, než jsou přady, tak docela dost věci vyřidi rychle z pc a třeba večer.

Hlavně když u nás má pošta 8-10 a 14-16…a odjíždím do práce v 6, vracím z práce v 18 a dopis z pruhem mě stál vždy den dovolené :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
17.5.16 15:03

@ivvet proc by z nektere datove schránky nesel poslat dopis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák