Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mam dotaz, mate nekdo zkusenost, jakou vahu ma zprava zaslana na urad pres ds? Je to stejne jako doporuceny dopis?
Záleží jak si ho poslala..při posílání si můžeš vybrat jestli chceš zaslat obyčejně, nebo doporučeně, do vlastních ruk atd..
Je to jedno, úřadu vždy dojde a to je důležité. Ne forma. Ale v podstatě jak píše @maminka159 ty budeš mít v ds dodejku o doruceni .@spiky01
@smurfka myslím, ze fyzická osoba si vybrat nemůže.
@mag aha..mi jako firma jsem možnost měli..osobně DS nemám, tak to se omlouvám za mystifikaci:o)
DS si může zřidit kdokoli. Já ji mam a jsem spokojena. vyřizovala jsem si přes ni např. i rodičak. Pokud člověk bydli a lita pořad někde jinde, než jsou přady, tak docela dost věci vyřidi rychle z pc a třeba večer. Hlavně je to i lepši důkazni prostředek. Protože je tam videt přesny obsah, co jsi poslala. Nedam na ně dopustit.
Při posílání datovkou stačí napsat, co člověk chce a nemusí dávat razítka apod.? Je to adekvátká, když je u firmy označena ověřená osoba? Možná blbý dotaz, ale datovky jsem měla u zkoušky a jelikož jsem s ní nikdy nepracovala, tak mám dotaz, jaký mám… Děkuji.
@spiky01 jen ne z každé datové schránky jde poslat dopis…vždy lze ale poslat povinné hlášení na FU a OSSZ přes jejich veřejně přístupné zasílací systémy
A hlavně je to ihned a zdarma…při konci termínu stačí poslat v 23:59 ![]()
@Anonymní píše:
Pokud člověk bydli a lita pořad někde jinde, než jsou přady, tak docela dost věci vyřidi rychle z pc a třeba večer.
Hlavně když u nás má pošta 8-10 a 14-16…a odjíždím do práce v 6, vracím z práce v 18 a dopis z pruhem mě stál vždy den dovolené ![]()
@ivvet proc by z nektere datove schránky nesel poslat dopis?