Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Od 14m pije syn kravské mléko, ráno má cca 250ml ve flašce ohřáté, večer z něj dostává kaši.
Ptala jsem se pediatričky a ta mi řekla, že děti by měly pít UM do 3 let. Především kvůli vitamínům. Ne každý dítě je jedlík a jí všecko (zeleninu, ovoce, mléčné výrobky…). UM je plný vitamínů, takže nejedlíkům pokryje potřebu ![]()
Dávám holkám každý ráno banánový Sunar a pak ještě snídají a k svačině dostanou jogurt ![]()
Nedávám, nikdy jsem nedávala - ne, že bych nechtěla, ale on nechtěl ![]()
Tak nahrazujeme jogurtama, Lučinou, omáčky, sem tam kaše, občas vypije trochu kravského nebo kefíru, ale ten musí být ochucený.
My taky stále pijeme UM před spaním a ráno po probuzení
Dokud bude chtít, tak jí ho necháme ![]()
Zkoušela jsem Naty dát kravské mléko, ale nechce ho.
Moc vám všem děkuji za názor, ja ji skusím zítra nějaké koupit a uvydím co nato bude říkat.
a muze te mi rict, z ceho Vam deti UM pili? do jake doby jste davali z lahvicky? nebo uz z hrnku? diky
My teda to kravské, ale mlíko jako mlíko, pije z flašky avent. Na běžné pití používáme pítka z DM s brčkem netekoucí, je tam ventilek a ten jde velice špatně čistit, takže jsem se bála, že tam bude něco zůstaávat a kazit se.
Takže flaška s dudlem je zkrátka na mlíko, dokud ho bude ráno pít, asi to tak zůstane.
Já když dávám, tak do takového toho tekoucího hrnečku s násoskou nebo do normálního hrnku nebo kelímku a dám zvlášť brčko…
Flašku s dudlíkem nikdy neměl a kvůli mléku se mi ho zvykat nechce…
Máme 20měsíců - a pije UM(povětšinou ted už Sunar) ráno a večer. a z lahvičky s dudlíkem s velkým otvorem ![]()
Pití přes den pije z netekoucího hrnečku,ale k mlíku u nás prostě patří dudlíková lahev ![]()
Tukám tukám,aby ji ta chut na UM co nejdéle vydržela!!
a kupujete normalni nebo nejak ochucene?:) a kolik toho vypije, no my jsme na nutrilonu tak jsem koukala ze je tam i ruzne ochucene druhy, ty davate?
Monjie píše:
a kupujete normalni nebo nejak ochucene?:) a kolik toho vypije, no my jsme na nutrilonu tak jsem koukala ze je tam i ruzne ochucene druhy, ty davate?
ja v temer roce stridam nutrilon banan,vanilka,normal…
ale hodlam prejit na nestle bifidus
Já teda mám s ochuceným zkušenost, že pak nechtěl KM ani mě, ta chuť je už úplně o něčem jiném. Měli jsme mlíčko s kaší od Hami, chutná to přibližně jako rozpuštěná zmrzlina, jasně že mu to chutnalo, až pak furt chodil a nosil si ty krabičky, ať mu je otevřu ![]()
Za sebe, doporučuju Sunar, ten oranžový, co jsem ochutnala, tak chutná hodně obdobně jako KM. Pak tu budete ve 3letech řešit, že vám nevypije ani kapku KM, protože nechutná… ![]()
Holky a poradíte, když mi malá v 7mi měsících teď přestala mlíko uplně chtít? Prostě ho nechce. Plive ho a vyvádí. Nenutím jí ho, ale nevím co jí mám dávat. Tvarohy, sýry, mléko nemůže. Jogurtama jí taky pořád cpát nemůžu a mlíko by mít měla, teda UM. Dala jsem jí do toho banán, přesnídávku, rýži, všechno možný, ale prostě nechce.
Chtěla jsem jí začít dávat aspoň Lučinu, ale nevím, zda jí může a kolik? Odstavilo se Vám dítko někomu tak brzy?