Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
pudingu????
s UM bych to resila v Blave s nejakym pediatrem, to nejde?nebo na pohotovosti…
Monjie: Domácí dělaný puding, koukala jsem na složení a je to jen kukuřičný škrob
2 lžičky nic neudělají a schovalo to chuť mléka
Monjie, proč by ne pudink? Vždyť je to prakticky jen kukuřičný škrob. Je to bezlepkové a kukuřice se může dávat od prvních příkrmů.
Nejlepší je vanilkový bio, prodávají v interspaaru, tam je fakt jen ten škrob a nadrcená vanilka, žádná barviva, žádné jiné přidané látky ![]()
a klíííd. Na pohotovost se jezdí v případě akutním, kdyby mi dítě 3dny nepilo jakékoliv tekutiny, tak bych jela, ale že nechce UM, ona neumře ![]()
Do pondělka vydrží ![]()
Caty, záleží na tom, jaká mléka jste už zkoušeli. Ještě bych zkusila tak dvě značky, když se ani na to nechytne, tak holt mlíko odmítá
Zkusila bych ještě mlíko z více vody, než je v návodu, třeba by akceptovala méně chuťově výrazné.
Glady, zkoušela jsem Hipp a francouzské Franc něco, nevím jak se to píše. No, zkusím jí dát méně toho prášku tam no. Uvidim.
![]()
Chjooooo, dneska jsem už na ní na chudinku byla naštvaná, protože mlíko musí a nechce a bojim se aby neměla problém, až si to teď vyčítám
Je to moje zlatíčko, ale někdy nervy ujedou. Ty jo, se nechci vidět za pár. To jsem teď na začátku těhu, se fakt nechci vidět za dýl. Mi budou nervy pochodovat. Začínám se bát, že sama bez ničí pomoci dvě dítka rok a čtyři měsíce po sobě prostě nezvládnu a taaaaaaaak bych chtěla bý t dobrá máma.
Caty, jo tak nervy mi teď též ujíždějí, jsem v 10.tt a někdy se fakt vzteky klepu ![]()
Hlavně že ti jí nějaké ostatní jídlo, vím z doslechu, že mít doma dítě, který celý den nevezme do pusy, to je teprve lahůdka.
A matně si vzpomínám, že někdy kolem toho 8.m jsme taky trochu řešili, že nechtěl jogurty (začla jsem dávat ty Hami
), nechtěl jíst večer a pak se v noci budil co hodinu, páč měl hlad, takže kaše se do něj cpala též pod tlakem
Pak to nějak přeslo, zase baštil hezky a teď má zase jakési období, přestal jíst odpolední svačinu
Takže od oběda do večeře nechce prakticky nic, takže nemá jogurt, dnes snědl kousek chleba s máslem, pak už nechtěl, asi 10 lžiček kaše a konec, řev. asi mu to stačí ![]()
Haha Glady, no ona začala jíst od včera, jinak celý týden nejedla též nic. Za celá den pár lžiček masozeleninového příkrmu nebo pár lžiček rozmačkaného ovoce jinak nic. V oci se budí též každou hodinu páč má samo hlad. Mlíko nechce a pije čaj, když jí ho nedám, tak řve za dvacet minut. Takže jsem dnes už vážně nevydržela a tu kaši s UM do ní nacpala, byť teda mi to rvalo srdce jelikož plakala, ale prostě už jsem vyždímaná a ona to mlíko potřebuje a spát pořádne taky. Jak se budila každou hodinu tak přes den byla ukňouraná a navíc ze dvou spánků za den jsou už jen dva cca 45 minut.
No na půlnoc jsem jí udělala jogurt, meruňku a UM do toho, tak uvidím, zda to vychladní. D8m jí to dřív než se na jídlo probere, tak by moha snad no.
No tak to je fakt o nerv, když nejedla vůbec
I když tak nějak stále doufám, že žádné dítě ještě hlady dobrovolně nezemřelo ![]()
Ale úplně jsi mi to připomněla s těmi boji o večerní kaši
Přiznávám, že to bylo většinou rychlé, jak řval, tak měl otevřenou pusu, tak jsem mu tam šupla lžíci, on zmlknul, aby se neudusil a nevěděl co s tím, vadilo mu to ve řvaní, tak polknul, začal ječet znova a už ji tam měl
to byly ty sladké časy, kdy ještě nevěděl, jak to vyplivnout a prakticky se nebránil ručičkama
Teď když nechce, tak semkne pusu, a když se pokusím mu do ní něco do ní narvat, tak plác a lžička letí i s obsahem ![]()
Caty píše:
Glady, zkoušela jsem Hipp a francouzské Franc něco, nevím jak se to píše. No, zkusím jí dát méně toho prášku tam no. Uvidim.
V lékárnách prodávají i jednotlivé vzorečky ( teda jak v které - někde na objednávku, ale dají se sehnat) - a nemusíš investovat do celého balení.Možná bys měla zkusit klasiku - Nutrilon, Sunar, Bebu.
Haha Gladys, to je jak kdybys psala o Barunce.
Semkne pusu a nedostanu se jí tam ani omylem, ale jak se snažím, tak začne ječet a lup ho, má jí v puse, akorát že ona umí prskat, takže někdy to vše vyprská, to jako někdy bych se smála, ale nemůžu no, není to výchovné. učičkama též máchá a odsunuje mi ruku, tak jí je chytim a smůla no. Pak začne jakože nadavovat a dělat bleeeeeeee. Jenže je mi jí líto, nechci na ní být taková, ale jinak se to nedá no. Mamka mi radila nechat jí vyhladovět a nedat jí jídlo jeden den, ale to nevím no, nedát jí vůbec jídlo
stejně mám pocit, že by si i pak to mlíko nevzala.
Podle mě to hladovění je použitelné tak od roka, do té doby dítě rychle roste, to bych neriskovala.
Předpokládám, že půjdeš k dr, řekni, ať jí nechá udělat krevní obraz, nechutenství může způsobovat i třeba nedostatek železa.
Neroste jí nějaký zoubek? U nás se teď právě moc nejí, za to sliní jak bernardýn, lezou mu trojky nahoře a k tomu pár čtyřek ![]()
Gladys, slintá jak opice, asi jí lezou zoubky nahoře řezáky, ale to by podle mě nejedla vůbec, ne jen mlíko. Prostě jí přestalo cokoli méčného chutnat. No, teď jsem četla, že mléko hodně nahradí i jogurt, tak budu dávat ten, ale nevím kolik ![]()
Caty - já bych nezkoušela moc nových věcí najednou. Může mít bolavý žaludek. Nebo může mít alergii na kravské mléko a proto to nechce, není osypaná v obličeji, červené tváře, nebo za krkem a v záhybech, nedrbe se někde? Jedna teorie říká, že dítě si samo řekne co chce, necpala bych jí to, týden bez UM není tak strašné, hlavně aby měla dost tekutin a sem tam snědla nějakou zeleninu. Takže bych asi změnila značku UM. Ochutnala to před tím než jí to dám, jestli to není nějaké zkažené, nebo hnusné (jednou jsme cpali malé mlíko, řvala hladem, ale nechtěla ho, zjistila jsem, že jsem jí ho udělala omylem z octové vody, když jsem čistila konvici a zapomněla to vylít
). Určitě bych došla na radu k doktorce.
Jestli je to zubama, tak se vůbec nedivím, že to nechce. Než se vyklubou trvá to klidně týden. Nedáváš jí UM třeba moc teplé? To může být na dásně nepříjemné.
Lepek bych nedávala tak brzy, vím že je zas nová teorie, ale dávala bych nejdřív po osmém měsíci nebo až v roce. Na co spěchat?
Jogurt také ne tak brzy.
Pudink - jak ho chceš vařit v UM? To je blbost, UM se vařit nesmí, vyprchají z toho všechny látky, má se míchat nejvýše při 40 st. Celsia. A jestli ho nechceš vařit, tak to bych už vůbec nedávala, sama bych to nejedla.
Co zkusit takový ty Nestlé Mlíčko s kaší?
Rozhodně se uklidni když jí dáváš UM a zkoušej a zkoušej, však si to jednou vezme. Držím palce!
Napiš jak se jmenuje to fr. UM? To jsem zvědavá. Nidal, Milupa, Blédina? Často tu mají jiné názvy, ale je to třeba od Nestlé Beba, jen se to jinak jmenuje.
Badelo, klasické kravské se taky po převaření stává dost bezcenným. to já jen aby to nevypadalo, že UM se nemůže a KM to nevadí. Proto se také KM pasterizuje a nepřevařuje.
Jestli to vypadá na zuby, nemůže jí vadit savička? Ta se přece bezprostředně dotýká dásní. UM jsi na lžičku zkoušela? A nebo bych jí chvíli před jídlem preventivně zkusila dát nurofenový čípek. Třeba jí ty dásně fakt bolej, aspoň uvidíš, zda jen nemá chuť, nebo je jí krmení nepříjemné kvůli bolavým zoubkům.