Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte. Malému budou 3 roky a každý den mu dávám bily jogurt Hollandia. Dám mu tam sušené ovoce nebo čerstvé nebo nějaké musli atd.
Z okolí jen slyším, že je chudák. Že každý den to není dobré a že to nemůže chutnat ať mu dám Pribináčka atd.
Malému to ale chutná s tím ovocem.
Dáváte každý den jogurt.?
@saphir píše:
Ahojte. Malému budou 3 roky a každý den mu dávám bily jogurt Hollandia. Dám mu tam sušené ovoce nebo čerstvé nebo nějaké musli atd.
Z okolí jen slyším, že je chudák. Že každý den to není dobré a že to nemůže chutnat ať mu dám Pribináčka atd.
Proč by byl chudák, že nemá preslazenyho trucnyho pribinaka. Dávej mu co mu chutná a okolí pošli do řiťky.
Mám mladší dítě a jogurt má skoro denně, max jednou v týdnu vynechám.
Starší dcera jedla od mala (cca 10měsíců) pribiňáček namíchaný s bílým jogurtem…po odstavení pila i Sunar…mladší nejedla z mléčného skoro nic kromě pudinku…Nijak jsem jí nenutila…Takže bych dávala co si myslím, že je správné a co dítěti chutná…občas zkusila změnit, aby poznal i jiné věci…ale neřešila bych co kdo říká.
A to ani ve smyslu chudák nemá pribiňáka, ani ve smyslu, jak je hrozné, že ji přslazené jogurty nebo pribiňáky…Když je zdravý rozum a vše s mírou…je to v pohodě…nejhorší jsou extrémy a řešit co si kdo jiný myslí:-)
Dávala jsem denně. Teď jsou starší a uz chtějí spíše ty ochucene. Nevidím důvod, proč by měl byt chudák
Taky dávám jogurt skoro každý den. Dokonce jen bílý bez ničeho, protože s ovocem ho nechce. Tak dvakrát do měsíce má vanilkový pudink, jinak taky nic extra. I u nás má babička občas řeči, ale když dítě jí bez problému bílý jogurt, nevidím důvod kupovat pribiňáky.
Buď ráda! rozhodně bych dítěti nezačala dávat pribiňáky jen proto, že se okolí zdá, že je chudák
Jak to mají ostatní je úplně jedno (třeba moje děti jsou jeden jogurtožrout odmala a jeho dvojče jako malé jogurt nepozřelo - ale tahle informace je ti úplně k ničemu. Důležité je, jak to vyhovuje tobě a tvému dítěti.)
Od nějakého 8.mesice jsem dávala jogurt a mají ho deti i my pořád, denně, tedy pokud chtějí.
Moje 14m miluje jogurty od té doby co je ochutnala..takže má jogurt každý den..někdy i 2× když si ho dávám k svačině já a ona málokdy nechce jíst to co zrovna jim já tak se podělim…jako jo občas ji lipanka nebo tak něco koupím ale spíš výjimečně…
Mám tři děti a co se týče oblíbenosti těchto mléčných výrobků, jede to u nich ve vlnách. Nejstarší teď preferuje bílý jogurt s domácí marmeládou, prostřední jednu chvíli nejedl nic než jahodový jogurt, nejmladší začínal na Termixu… Neřeším to, všeho s mírou. Je fakt, že v týdnu to moc často nejedí, spíš o víkendu, ke snídani. V týdnu výjimečně ke svačině. Ale o prázdninách klidně každý den.
Nedávám, někdy má ten jogurt, někdy klidně toho pribinacka, někdy nemá ani jedno a dá si třeba radši přesnídávku. Ve 3 letech už to neřeším. Ale jestli mu to chutná, tak problém nevidím, naše děti by se toho brzo přejedly a nechtěly by každý den to stejné.
Ne, nikdy jsem takhle často nedavala. Ale tomu dítěti je to podle mě jedno, když to ji, asi mu to nevadí. To spíše já bych nebyla schopna jist jogurt denně ![]()
Kdyby to malymu nevyhovovalo, odmítal by to jist, to je celkem jednoduché ![]()
Nedávám, ale z toho důvody, že moje děti nesnáší jogurty a je jedno jestli je bílej, ovocnej nebo pribiňák. Občas si daji tvaroh s ovocem. Ale jedí sýr, každý den pijou mléko. Na bílých jogurtech nevidím nic špatného.
@saphir píše:
@saphir píše:
buď ráda, že mu jogurt chutná, a když mu tam pokaždé dáváš něco jiného, tak je chuť přece pokaždé jiná,
na hloupé řeči okolí se povznes