Dáváte miminku "příchutě"?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Markousek16 píše:
No taky jse se divila. Ale prej jsou miminka v tomto období nějak míň alergické a tak se to dá podchytit…
Není to tím, že by byly děti v této době míň alergické. Ale jde o to, že by alergeny měly ochutnat v době, kdy jsou ještě převážně kojené.
Ty doporučované 4 měsíce vznikli z toho, že v zahraničí málokdo kojí tak dlouho jako tady, většina dětí je tam v 6 měsících odstavená. Takže pokud plánuješ kojit třeba do roka, máš ještě spoustu času.
V každém případě, jako matka alergiků, u kterých se potravinová alergie projevila při plném kojení, na to mám svůj názor. ![]()
Příspěvek upraven 25.04.17 v 14:30
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Naopak, tam stačí úplně malinký kontakt s alergenem, aby si tělo vytvořilo imunitu. Prý. Něco jako očkováníVím, že se o tom stále vedou spory, ale u nás to zjevně zafungovalo.
Je mi to jasné..
Já jsem akorát teď u mladší zaznamenala, že lepek už není striktně po 6 měsíci, ale mezi 4 až 6., ale upřímně, prostě to dělám jako u starší. ![]()
Tak možná to zase je nějaká novinka, ale mě to teda nepřijde úplně echt gold… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná ok, děkuju za rady. Určitě začnu aj se zeleninou, ale přišlo mi právě, že doktorka mi vyjmenovala jen ty alergeny..
ještě se jí na to raději doptám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani u jednoho dítěte jsem nic takového nedělala. Az po šestém měsíci dostali první lžičky zeleniny. Zatím jsou bez alergii oba. Pomeranč ani rybu jsem nedala před prvním rokem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markousek16 píše:
@hehehe zatím žádnou zeleninu, začala jsem s tím, co doktorka říkala..Jinak malá je plně kojená a brzo přijdou asi i klasické příkrmy..
No jak říkám, já bych to nedělala, kor když ještě neochutnala žádnou zeleninu, mě to přijde úplně jako šílenost, nabízet jako první jídlo pomeranč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hehehe píše:
No jak říkám, já bych to nedělala, kor když ještě neochutnala žádnou zeleninu, mě to přijde úplně jako šílenost, nabízet jako první jídlo pomeranč.
Taky mi to přišlo divné.. Ještě se na to doptám doktorky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ovšem chtěla jsem ještě napsat, že pokud si od tebe ochutnává s radostí a zájmem, je podle mě nejlepší čas začít s příkrmy (klasickými), bez ohledu na kojení/nekojení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alušáček Marketingový tah to rozhodně není, imunologické okno je ověřený fakt, ale je dostatečně velké aby se nemusely vymýšlet „příchutě“
hodně také souvisí se střevní mikroflórou a vyzrálostí trávení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Ovšem chtěla jsem ještě napsat, že pokud si od tebe ochutnává s radostí a zájmem, je podle mě nejlepší čas začít s příkrmy (klasickými), bez ohledu na kojení/nekojení.
Tak na jogurt se mi zatvářila jako „cos mi to proboha dala? A co s tím mám jako dělat?“
a pomeranč v první moment zkoumala a pak ho úplně vycucla, samozřejmě jen kousíček. Jinak to taky vidím na ty příkrmy.. pomalu a postupně s nima začnem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markousek16 Tak to slyším teda poprvé nějaké příchutě. Ochutnat bych dala, vždyť takto příkrmy stejně začínají, ale s pomerančem a rybou a takovými věcmi bych asi počkala, protože u exotického ovoce může být větší pravděpodobnost reakce a mořské ryby bych taky počkala. Začala bych klasicky dát ochutnat mrkvičku, dýni, brambor atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano delali jsme. Ale fakt jde o oliznuti. Davala jsem kde co - hlavne ovoce, jablka, pomerance i exotiku. Taky lepek. Alergicky neni. Nevim zda to funguje ale proc to nezkusit? Prislo mi to lepsi nez drzet dite do tri let od vsech moznych alergenu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
proč myslíš, že je to imunitní okno tabuizované???
je to dotaz- ne rytí, zajímá mne to.
Mne se imunitní okno zdá jako výborná věc, ozkoušené to bylo, před publikováním výsledků na ohromném vzorku dětí - připadá mi to jako dobrá zjištění.
V reálu jsem ale ve čtyřech měsících svým dětem nedávala ochutnávat - bo ve 4 měsících to byla fakt pidimimina, takže jsem začínala- ať nekecám - cca v 5 měsích, tedy v rámci imunitního okna. Alergii na potraviny nemají žádnou, jedna má alergii na některé pyly.
EDIT- ehm- tak jsem dočetla, a koukám, kolik žen zde považuje imunitní okno za nesmysl jenom proto, že si to „myslej“
takže už chápu cos myslela tím tabuizováním.
jj, kdejaký kravině věříme, ale když se udělá slušný výzkum na velkém vzorku, tak tomu nebudeme větit, protože to není echt gold ![]()
zakladatelko - lékařka ti to jistě vysvětlila, tak jako ti to říkáme i my. Jestli tomu nevěříš, tak to nedělej a máš pokoj. Mně to naopak připadalo velice rozumné.
ale být tebou radši si přečtu na googlu o imunitním okénku a udělám si svůj názor, než z rad nás tady, které o tom zjevně víme velké houby ![]()
Příspěvek upraven 25.04.17 v 15:52
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda pomeranc, jogurt ani rybu bych ve 4 mesicich nedavala, vse az tak v 8. Zacni normalne zeleninove prikrmy, pak ovocne, a az se trochu chyti tak zkouset nove druhy. Ja malymu davala ledacos ochutnat, ale az kdyz zvladal snist aspon par lzicek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gritos píše:
@Alušáček Marketingový tah to rozhodně není, imunologické okno je ověřený fakt, ale je dostatečně velké aby se nemusely vymýšlet „příchutě“hodně také souvisí se střevní mikroflórou a vyzrálostí trávení.
Je to možný… Já jsem to neřešila, alergie v rodině nemáme, děti jsem měla do roko skoro jen kojené, protože jídlo maximálně olízly, ale nejedly a jsou zdravé. Imunologické okno jsem opravdu nevyužila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano je to presne takto, jak pise @Agneth ..
Videla jsem vyrustat Americke mimina, a vsechny striktne dostavaly prikrmy od zacatku 4m a je jedno jestli prospivaly jen z mleka, ono tam stejne 70% zen nekoji ani do toho 6m, takze tak..
Nicmene rybu ani mliko bych 4 mesicnimu kojenci opravdu nedavala, jako uprimne, docela me. fascinuje, jak se nekteri lide hrnou jako stado a co se rekne, to se taky udela, ja myslim, ze tak maly kojenec se teprve pripravuje na proces traveni, a kravske mliko je takovy blivajz, ze bych to nedalla ani svoji dvouletacce
mimochodem ochutnala ho..
Pritom na vychod od nas, se deti snazi plne kkojit klidne azja do roka, pokud prospivaji a pak mirne zacinat s realnym jidlem, meli bychom se ucit spis od nich, protoze takovi cinane napriklad nemaji zdaleka tolik civilizacnich chorob, jako my. Jenomze tady musi byt kazdy od utleho veku krmen sracickama a nejlip slazenyma cajickama a slazenyma tvarohama, protoze bez toho detatka. umrou
meli bychom vic premyslet o tom, co delame, a nepodlehat zapadni massmedialni propagande!
Mimochodem, pokud si nastudujete, jake srajdy jsou v kravskem mliku, nebudete ho ch cti pit ani vy. Ani do kavicky, ani s kakajickem
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit