Dáváte miminku "příchutě"?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11700
25.4.17 16:12
@harpyje píše:
@unuděná

proč myslíš, že je to imunitní okno tabuizované???

je to dotaz- ne rytí, zajímá mne to.

Mne se imunitní okno zdá jako výborná věc, ozkoušené to bylo, před publikováním výsledků na ohromném vzorku dětí - připadá mi to jako dobrá zjištění.
V reálu jsem ale ve čtyřech měsících svým dětem nedávala ochutnávat - bo ve 4 měsících to byla fakt pidimimina, takže jsem začínala- ať nekecám - cca v 5 měsích, tedy v rámci imunitního okna. Alergii na potraviny nemají žádnou, jedna má alergii na některé pyly.

EDIT- ehm- tak jsem dočetla, a koukám, kolik žen zde považuje imunitní okno za nesmysl jenom proto, že si to „myslej“ :D takže už chápu cos myslela tím tabuizováním.

jj, kdejaký kravině věříme, ale když se udělá slušný výzkum na velkém vzorku, tak tomu nebudeme větit, protože to není echt gold :)

zakladatelko - lékařka ti to jistě vysvětlila, tak jako ti to říkáme i my. Jestli tomu nevěříš, tak to nedělej a máš pokoj. Mně to naopak připadalo velice rozumné.
ale být tebou radši si přečtu na googlu o imunitním okénku a udělám si svůj názor, než z rad nás tady, které o tom zjevně víme velké houby :)

Příspěvek upraven 25.04.17 v 15:52

To by mě tedy opravdu zajímalo, kde že se to imunitní okno zkoumalo a na jak velkém vzorku dětí ve skutečnosti… Především, jestli se zkoumalo ve střední Evropě, protože jestli někde dál, tak potom už ten pomeranč celkem i chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
25.4.17 16:28

@hehehe - ahoj a zajímá tě to, nebo spíš jen chceš svou pravdu. Já i ty jsem tu řekly svůj názor. Jestli tě to fakt zajímá- přečti si o tom. Jestli ne, tak to hoď za hlavu :)

btw- těch pár, které tady o tom aspoň něco vědí se vyjdařovaly k tomu proč jde o alergeny (tedy třeba ten citrus) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
25.4.17 16:37

@harpyje
Ano zajímá, protože jsem četla na internetu zmínky o tom, že je to nesmysl… No a mě to přijde též logické.
Např. zde se vyjadřuje doktorka: http://www.ulekare.cz/…-okno-113712

Aktuálně jsem řešila s mladší dcerou a naše doktorka se tedy také drží spíše toho starého, já jsem se toho tedy držela také. Nemám moc ráda tyto modernosti, které se za pár let stejně opět přehodnotí a jsme tam, kde jsme byli původně.
O tom pomeranči jsem to psala z toho důvodu, že děti v subtropech a tropech ho budou jistě snášet lépe, my citrusy k životu opravdu nepotřebujeme a já věřím, že nám nedělají úplně dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.4.17 18:29

@harpyje Jj, na základě zkušeností z diskuzí převážně zde :mrgreen:

Ale přesně jak píšeš, koho to zaujme, ten si o tom může něco načíst, koho ne, ten ať si to dělá zase po svém. Mě osobně přijde zase hloupost považovat třeba 10m dítě za kojence a cpát mu prso, kdykoli odmítne příkrm. Ale to je prostě zase můj názor ;)

Já osobně mám celkem strach z těch potravinových alergií, které máme v rodině, takže jsem se snažila udělat vše pro to, aby se u dětí neprojevily. Dát ochutnat (opravdu jen maličko) všeho možného v době kojení je to nejmenší, co můžu zkusit. A jak říkám, u nás zatím (klepy klep) zafungovalo. Navíc mám děti příkladné jedlíky, což beru jako příjemný vedlejší účinek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
25.4.17 22:01

@hehehe Doktorka to vystihla dobře a vůbec nesnižuje význam imunologického okna, které rozhodně nemá být 4.-6. měsíc ale trvá dvakrát tak dlouho, což jsou i její slova. Nicméně dotaz se týká hlavně lepku a nedá se zjednodušovat na veškeré potravinové alergeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
26.4.17 08:45

@Gritos
To asi nedá, ale řekla bych, že je to zde u nás opět zkomolené… Pak se stane to, co tady u zakladatelky, že dává ochutnat ve 4m jako první jídlo pomeranč. Tohle vidím jako nesmysl.
Ale už mlčím, vzdělání na toto nemám. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
27.4.17 10:42

@hehehe Souhlas, u zakladatelky je to přehnané. Našemu jsem taky dávala ledacos ochutnat, ale až po zvládnutí základních zeleninových příkrmů a cca to mohlo být kolem 6.-7.měsíce, už si to nepamatuju ale snášel vše dobře. Jen s citrusy jsem byla opatrná celkem dlouho a kolem roka míval po mandarince průjem a opruzený ikdyž ne vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí