Dáváte miminku "příchutě"?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@harpyje píše:
@unuděnáproč myslíš, že je to imunitní okno tabuizované???
je to dotaz- ne rytí, zajímá mne to.
Mne se imunitní okno zdá jako výborná věc, ozkoušené to bylo, před publikováním výsledků na ohromném vzorku dětí - připadá mi to jako dobrá zjištění.
V reálu jsem ale ve čtyřech měsících svým dětem nedávala ochutnávat - bo ve 4 měsících to byla fakt pidimimina, takže jsem začínala- ať nekecám - cca v 5 měsích, tedy v rámci imunitního okna. Alergii na potraviny nemají žádnou, jedna má alergii na některé pyly.EDIT- ehm- tak jsem dočetla, a koukám, kolik žen zde považuje imunitní okno za nesmysl jenom proto, že si to „myslej“
takže už chápu cos myslela tím tabuizováním.
jj, kdejaký kravině věříme, ale když se udělá slušný výzkum na velkém vzorku, tak tomu nebudeme větit, protože to není echt gold
zakladatelko - lékařka ti to jistě vysvětlila, tak jako ti to říkáme i my. Jestli tomu nevěříš, tak to nedělej a máš pokoj. Mně to naopak připadalo velice rozumné.
Příspěvek upraven 25.04.17 v 15:52
ale být tebou radši si přečtu na googlu o imunitním okénku a udělám si svůj názor, než z rad nás tady, které o tom zjevně víme velké houby
To by mě tedy opravdu zajímalo, kde že se to imunitní okno zkoumalo a na jak velkém vzorku dětí ve skutečnosti… Především, jestli se zkoumalo ve střední Evropě, protože jestli někde dál, tak potom už ten pomeranč celkem i chápu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hehehe - ahoj a zajímá tě to, nebo spíš jen chceš svou pravdu. Já i ty jsem tu řekly svůj názor. Jestli tě to fakt zajímá- přečti si o tom. Jestli ne, tak to hoď za hlavu ![]()
btw- těch pár, které tady o tom aspoň něco vědí se vyjdařovaly k tomu proč jde o alergeny (tedy třeba ten citrus) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@harpyje
Ano zajímá, protože jsem četla na internetu zmínky o tom, že je to nesmysl… No a mě to přijde též logické.
Např. zde se vyjadřuje doktorka: http://www.ulekare.cz/…-okno-113712
Aktuálně jsem řešila s mladší dcerou a naše doktorka se tedy také drží spíše toho starého, já jsem se toho tedy držela také. Nemám moc ráda tyto modernosti, které se za pár let stejně opět přehodnotí a jsme tam, kde jsme byli původně.
O tom pomeranči jsem to psala z toho důvodu, že děti v subtropech a tropech ho budou jistě snášet lépe, my citrusy k životu opravdu nepotřebujeme a já věřím, že nám nedělají úplně dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@harpyje Jj, na základě zkušeností z diskuzí převážně zde ![]()
Ale přesně jak píšeš, koho to zaujme, ten si o tom může něco načíst, koho ne, ten ať si to dělá zase po svém. Mě osobně přijde zase hloupost považovat třeba 10m dítě za kojence a cpát mu prso, kdykoli odmítne příkrm. Ale to je prostě zase můj názor ![]()
Já osobně mám celkem strach z těch potravinových alergií, které máme v rodině, takže jsem se snažila udělat vše pro to, aby se u dětí neprojevily. Dát ochutnat (opravdu jen maličko) všeho možného v době kojení je to nejmenší, co můžu zkusit. A jak říkám, u nás zatím (klepy klep) zafungovalo. Navíc mám děti příkladné jedlíky, což beru jako příjemný vedlejší účinek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hehehe Doktorka to vystihla dobře a vůbec nesnižuje význam imunologického okna, které rozhodně nemá být 4.-6. měsíc ale trvá dvakrát tak dlouho, což jsou i její slova. Nicméně dotaz se týká hlavně lepku a nedá se zjednodušovat na veškeré potravinové alergeny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gritos
To asi nedá, ale řekla bych, že je to zde u nás opět zkomolené… Pak se stane to, co tady u zakladatelky, že dává ochutnat ve 4m jako první jídlo pomeranč. Tohle vidím jako nesmysl.
Ale už mlčím, vzdělání na toto nemám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hehehe Souhlas, u zakladatelky je to přehnané. Našemu jsem taky dávala ledacos ochutnat, ale až po zvládnutí základních zeleninových příkrmů a cca to mohlo být kolem 6.-7.měsíce, už si to nepamatuju ale snášel vše dobře. Jen s citrusy jsem byla opatrná celkem dlouho a kolem roka míval po mandarince průjem a opruzený ikdyž ne vždy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit